Sayfalar

20 Mayıs 2013 Pazartesi

PORTAKALLI TİRAMİSU


Merhabalar,
Herkese keyifli güzel bir hafta dileyerek yazıma başlamak istiyorum. Geçen hafta sevgili Pelin sayfasında çok güzel bir pasta paylaştı. Görür görmez bunu hemen yapmalıyım dedim. Hemen mutfağa koştum ve şöyle bir baktım malzemelerime. Eyvah kedidili bisküvim 1 paket kalmış, ama yetmez çünkü kalıbım Pelin'inkinden daha büyük. Bir koşu marketten alıp geldim :)) Hemen yapmaya başladım. Göz açıp kapayana kadar da hazırladım diyebilirim. Yaparken çok da eğlendim. Ayrıca çok ama çok lezzetliydi :)) 
Buzdolabında bekleme süresini hesaba katmaz isek 30 dk da hazırlayacağınız çok hafif, fresh bir tarif. Mutlaka denemenizi isterim. Benim gibi siz de çok seveceksiniz buna eminim. Serin serin, nefisti gerçekten :)))
Akşam çayına arkadaşımıza giderken götürdüm pastamı, onlarda çok beğendiler...
Evet, sizleri çok fazla bekletmeden hemen bu güzel pastanın tarifine geçiyorum. Pelin'cim bu güzel tarif için sana bir kez daha teşekkür ediyorum :)))
Sevgiler...


Malzemeler:
2 pkt kedidili bisküvi (benim kelepçeli kalıbım 26 cm'lik)
2 portakalın suyu 

Kreması için:
2,5 su bardağı süt,
1 yumurta sarısı,
4 çorba kaşığı toz şeker,
3 çorba kaşığı un,
3 çorba kaşığı labne peyniri,
1 pkt vanilya,
1 portakal kabuğu rendesi (rendenin ince tarafı ile)

Üzeri için:
2 çorba kaşığı kakao,
pasta şekerlemesi


Yapılışı:
Öncelikle kremasını hazırlamakla işe başlayalım. Bir tencereye süt, yumurta sarısı, şeker, portakal kabuğu rendesi ve unu alıp tel çırpıcı ile çırpalım. Ocağın üzerine alıp orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim. Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp labne peyniri ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Ara ara karıştırarak ılımaya bırakalım. Kedidili bisküvilerin ortalarından tırtıklı bıçakla keselim. Bisküvilerin düz taraflarını portakal suyuna 1-2 sn kadar batırıp kelepçeli kalıbın kenarlarına ve tabanına hiç boşluk kalmayacak şekilde dizelim. Ilıyan portakallı kremamızın yarısını bisküvilerin üzerine yayalım. Bir sıra daha portakal suyuna batırdığımız bisküvileri kalıba hiç boşluk kalmayacak şekilde dizelim. Kalan kremamızı üzerine gezdirelim. Soğuyunca üzerine kakao serpiştirelim. Üzerini dilediğiniz pasta süsü ile süsleyebilirsiniz. 
3-4 saat buzdolabında soğuması için bekletelim. Servis yapacağımız zaman kelepçesinden çıkartıp dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet Olsun...

29 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkürler Bahar'cım,
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. bayılırım
    bende de acıbadem kurabiyelisi var
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Acıbademe bayılırımmmmm,
    Seninde ellerine sağlık canım :)) Hemen geliyorum, tarifi çok merak ettim.
    sevgiler....

    YanıtlaSil
  5. portakallı lezzetleri severim..ellerine sağlık..çok güzel görünüyor, çok da pratik bir tarif..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım bende öyle limon ve portakalın aromasına bayılıyorum :))
      Mutlaka dene derim, teşekkürler,
      sevgiler :))

      Sil
  6. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler canım,
      sevgiler :))

      Sil
  7. Görüntü, sunum harika, çok hoş...ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  8. tiramusu şekillenmiş gidiyor bize de gelsin eline sağlık canım harika görüntü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kardelen ablacım, bu hali beni daha çok etkiledi diyebilirim :))))))
      Hemen gönderiyorum bir tepsi....
      çok teşekkürler,
      sevgiler...

      Sil
  9. çok güzel olmuş canım. ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler Nursevin ablacım,
      sevgiler :))

      Sil
  10. mmm,ellerine sağlık Fatmacığım.Nefis bir tatlı olduğu belli oluyor.SEVGİLER...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şule'cim mutlaka denemelisin, çok beğeneceğinize eminim :)))
      teşekkürler canım,
      sevgiler...

      Sil
  11. Portakallar elveda demeden denenmeli:) Çok güzel duruyor.. :)Ellerine sağlık. Tadanlara da afiyet olsun. Sevgiler Fatoşcuğum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet bitmeden hemen yapılmalı :)))))
      Çok teşekkürler Nilgün'cüm,
      sevgiler canım...

      Sil
  12. nefisss görünüyor ellerine sağlık canım bayılırım tiramusuya böylede çit psta şeklinde güze görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Fatma'cım:)))
      Beğendiğine sevindim, sevgiler :))

      Sil
  13. Ohh canımı çektirdin iyimi..
    Ferah ferah,serin serin,birde böye müthiş bir görüntü:)
    Ekrana yapıştım bilesin:)
    Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımmmmm,
      Kıyamam yaaaa, sen iste sana özel yaparım ben :)))))
      Öpüyorum kocaman :))))
      Çok teşekkürler ...

      Sil
  14. Portakal suyu, aromasıyla girdiği yeri iç açıcı yapıyor. Tatlının ağırlığını alıyor. Kurdeleli pastanız, pek de şık olmuş.
    Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle portakal aroması inanılmaz bir ferahlık verdi pastama. Bir daha ki sefere de limonlusunu deneyeceğim :)))) Bakalım o nasıl olacak :))))
      Çok teşekkürler Rabia hanımcım,
      Sevgiler...

      Sil
  15. mmmmm mısss :)

    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  16. Ellerine sağlık tatlım. Muhteşem görünüyor. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler ablacım,
      Öpüyorum çok,
      sevgiler :))

      Sil
  17. Öyle güzel anlatmışsın ki canım, hemen deneyeceğim :) Bende görmüş ve ilgimi çekmişti Pelin'in tarif. Ellerine sağlık canım, enfes görünüyor.
    Sevgiler, güzel günler dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öznur'cum hiç tereddüt etmeden deneyebilirsin. Tadı inanılmaz güzel.
      Ben bir sonrakine limonlusunu deneyeceğim :))) Ar-ge yapmaya devam yani :)))
      Çok teşekkürler canım,
      sevgiler,

      Sil

Yorumlar