Günaydın,
Giritli olup da bu lezzetli yemeği yapmamak olmazdı bence. Ne zamandır da yapmak istiyordum fakat, Girit kabağını her pazarda ve manavda bulmak mümkün olmuyor maalesef :( Ya da benim gözüme hiç ilişmedi. Geçen gün eşim görmüş bir manavda ve hemen almış, evde poşeti görünce nasıl sevindim anlatamam :)) Ertesi gün hiç vakit kaybetmeden yemeğimi pişirdim. Normal kabağa göre bana daha lezzetli geldi Girit kabağı. Bulabilirseniz denemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum. Harika bir yemek...
İşte malzemelerimiz,
Malzemeler:
5 Girit Kabağı,
200 gr kıyma,
1 soğan,
2 yeşil sivri biber
2 domates,
1 silme tatlı kaşığı Tat domates salçası,
1 silme tatlı kaşığı Tat tatlı biber salçası,
tuz, karabiber ve kırmızı pul biber,
zeytinyağı
Salçalı suyu için:
2 su bardağı sıcak su,
1 tatlı kaşığı Tat domates salçası,
1 tutam tuz,
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Öncelikle kabaklarımızı bir güzel yıkayalım ve baş kısımlarını keselim. Sakın atmayın kapak olarak kullanacağız. Kabaklarımızın içini kaşık yada sebze oyacağı yardımıyla kırmadan dikkatlice oyalım. Tuz ve karabiberle içini dışını güzelce ovalım. Bir kabın içine kıymayı, salçaları, zeytinyağını, baharatları ve küçük küçük doğradığımız biber, soğan ve domatesi koyup karıştıralım. Kabaklarımızın içlerini hazırladığımız bu harç ile dolduralım. Kestiğimiz kapakları üzerine yerleştirelim. Tenceremize yerleştirelim. Ayrı bir kapta sıcak su içine, salçayı eritelim. Çok az tuz ve zeytinyağı ilave edip karıştıralım. Tenceremizin kenarından dikkatlice dökelim. Kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 20-25 dk pişirelim.
Kabaklar yumuşayınca ocağın altını kapatalım.
Afiyet Olsun...
Benim de dolapta bekliyor kabaklarım, giritli değilim ama ben de çok seviyorum bu kabağı, elinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgiler...
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım,
Silsevgiler:)))
Evet evet normal kabağa göre daha lezzetli,ben mevsiminde sık sık yapıyorum.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım benim:)
Kesinlikle çok daha lezzetli :))
SilÇok teşekkürler canım,
sevgiler...
ellerine sağlık canım
YanıtlaSilçok güzel görünüyor
çok teşekkürler Zeynep'cim,
Silsevgiler...
Ben seviyorum bu kabak çeşitini .Henüz görmedim markette .En yakın zamanda yapacağım.Ellerine sağlık Fatoş'cum
YanıtlaSilBende tadını çok seviyorum, evet canım her yerde bulunmuyor ama bulursan mutlaka dene:)))
Silsevgiler...
Ellerine sağlık harika görünüyor ,kabağın her türlüsüne bayılırız.
YanıtlaSilSevgiler...
Çok teşekkürler canım,
SilAynen bizde de kabak çok sevilir :))
Sevgiler...
çok seviyorum bu tombik kabakları el bombası gibiler:)))
YanıtlaSilellerine sağlık
Hande'cim bayıldım yorumuna :))) el bombası :))))
Silçok teşekkürle canım,
sevgiler...
Eskiden, pek rağbet etmediğim (hele ki kabak) dolmalar hakkında artık farklı düşünüyorum. Etli dolmaları hem pratik hem de doyurucu, lezzetli yemekler olarak görüyor ve bilhassa yaz aylarında severek pişiriyorum.
YanıtlaSilSizin kabakları bilmiyordum. Tanıştığımıza göre bundan böyle onlarda tenceremize girecekler demektir :))
Sevgilerimle...
Ellerine sağlık canım,çok güzel gözüküyor:)
YanıtlaSilçok teşekkürler canım,
Silsevgiler...
Sunumlarınız çok güzel...
YanıtlaSilBeğendiğinize çok sevindim Petek hanımcım,
SilSizin güzel bakışınız desek :)))
Çok teşekkürler,
sevgiler...
Ellerine sağlık tatlım. Çok güzel görünüyor. En kısa zamanda ben de denemek istiyorum. Merak ettim şimdi tadını....:)
YanıtlaSilÖptüm tatlım sevgilerimle,
Çok teşekkürler ablacım, tadına bayıldık daha sık yapmak lazım :))))
SilBende seni öpüyorum,
sevgiler...
ellerine sağlık, çok seviyorum bu kabakları
YanıtlaSilçok teşekkürler canım,
Silben de ben de :)))))
sevgiler...
çok lezzetli olduğunu zaten resimlerde kendi söylüyor;)
YanıtlaSilkabağın her çeşitini severim
ellerine sağlık
Çok teşekkürler canım, aynen bende çok seviyorum kabağı :))
Silsevgiler...
Çok severim ... Geçen gün bende yaptım zeytin yağlısını nefis oldu öbür kabaktan daha lezzetli bence de:)eline sağlık canım
YanıtlaSilSenin de ellerine sağlık canım :))) Evet evet bunun lezzeti daha güzel...
SilÇok teşekkürler,
sevgiler...
Bu kabakları hiç denememiştim.Madem bu kadar lezzetli alıp yapmak şart oldu.Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilCanım mutlaka dene, kesinlikle daha lezzetli :))
SilÇok teşekkürler,
sevgiler...