Sayfalar

16 Şubat 2012 Perşembe

PIRASA KAVURMASI

Daha önce pırasanın baş kısmından portakallı pırasa yapmıştım ve yeşil olan sap kısmı kalmıştı. Ne yapabilirim diye düşünürken kavurmasını yapmak aklıma geldi. Aslında bu yemeğe değerlendirme yemek de diyebiliriz. Dünden ıspanak yemeğimden 3-4 yemek kaşığı kalmıştı. Ziyan olmasın diyerek onu da ekledim. Ortaya harika bir yemek çıktı. Hem besleyici hem de lezzetli. Böyle kalan yemeklerinizi sizler de çeşitlendirerek değerlendirebilirsiniz. Hiçbir şeyi israf etmemek lazım.


Malzemeler :
Yarım kilo pırasanın yeşil sap kısmı,
1 yumurta,
1 havuç,
1 soğan,
zeytinyağı,
yarım paket tavuk bulyon,



Hazırlanışı :
Öncelikle pırasayı güzelce yıkayıp küçük küçük doğrayalım. Soğanı küp küp keselim, havucu rendeleyelim. Tencereye zeytinyağını alalım. Soğanı, havucu, ve pırasayı ekleyip kavuralım. çok az su ilave edebilirsiniz. İyice kavrulan sebzelere bulyonu elimizle ufalayıp üzerine serpiştirelim. Karıştıralım. Daha sonra yumurtayı kırıp kapağı kapalı olarak 3-4 kadar pişirelim. Ocağın altını kapatıp servis tabağına alalım.
Afiyet Olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar