Sayfalar

24 Şubat 2017 Cuma

TAPAVİNO CAFE & RESTAURANT GÜZELBAHÇE ( Menü Tadımı )





Merhabalar sevdiklerim,

Dün akşam İzmir Mekan Rehberi' nin davetiyle Mekan Gezginleri olarak İzmir Güzelbahçe de henüz 6 ay önce açılmış olan yeni bir mekanda menü tadmındaydık.
Mekanın manzarası tek kelimeyle muhteşem. Deniz manzaralı, muazzam bir yer...
İşletmecisi olan Bülent beydenmekanın hikayesini dinledik.. Eşiyle birlikte 44 ülkeyi gezmiş, pek çok tecrübe ve birikim elde etmişler. Hayallerindeki mekanı da burada deize karşı inşa etmişler. Mekan 3 katlı, bodrum katta büyük bir soğuk hava depoları mevcut. Hijyene ve sağlığa fazlasıyla önem veriyorlar, bence bu lezzetten daha da çok önemli. Hijyen konusu yani.


Mekanın dekosaryonu da oldukça hoş, iç mimarisi, renkleri çok güzel. Çelik konstrüksiyonlarla çevrili olan mekanın yan tarafları ve tavanı yazın tamamiyle açılabiliyor. Bu haliyle tam bir beach clup şeklini alıyor :) 
Ne harika değil mi ?


 


Zemindeki taşlardan tutun da masa peçeteliklerindeki işlemeler, renklere kadar tek tek kendisi ilgilenmiş.

Ayrıca menüdeki hemen hemen her malzemeyi kendisinin seçmesi de işine verdiği özen, değer ve titizliği gösteriyor bence. 



Tapavino İzmir'in Güzelbahçe semtinde şehrin kalabalığından uzak, denizin kenarında bir yer. 
Samimi ve sıcak bir ortamda sevdiklerinizle birlikte keyifli vakit geçirebileceğiniz ve size birbirinden güzel lezzetlerin eşlik edeceği şirin butik bir cafe & bar.


Mekanın şarap ve tapas çeşitliliği gözüme çarpan güzel detaylardan.
Şarap içerken mehtabı seyretmek de inanılmaz keyifli. Gün batımını an be an tüm görkemi ve güzelliğiyle seyretmek. Harika bir duygu. 






Mekanın menüsünde İspanyol lezzet esintilerini bulabileceğiniz pek çok çeşit var. Fondaki müzikler deseniz bir harika. Biz çok beğendik..

Sizlere mekanın menüsünden bahsetmek istiyorum biraz.

Tadımını yaptığımız lezzetler sırasıyla şu şekilde ;

Başlangıç olarak, 


Ekmeklerini kendileri pişiriyorlar, çok taze ve inanılmaz lezzetliydi... 

SOĞUK TAPASLAR

Somon Füme ( Yanında Guacamole ve Havyar Sos eşiliğinde)



Keçi Peynirli, Kapya Tapenade, Fava


Bruschettas
( somon füme, avokado dip sos, közlenmiş kapya, parmesan, kuru meyveler, çeri domates )



PESTO SOSLU MİDYE SALATASI




SICAK TAPASLAR

FALAFEL


ŞARAP SOSLU AHTAPOT GÜVEÇ



SALATA

KİNOALI SALATA



MAKARNA

PESTO SOSLU MAKARNA




ANA YEMEKLER

IZGARA SOMON

Yumuşacık ve inanılmaz lezzetliydi...



LOKUM BONFİLE

Gerçekten de adı gibi lokum gibiydi, mutlaka deneyin...


DRY AGED DALLAS STEAK

Anlatılmaz yaşanır diyorum bu lezzet...




Şarapları da bir harika, Chianti Classico Kırmızı (2013) tercihimiz oldu. 
Alkol oranı az, genç bir şarap. Yemeğimizin eşlikçisi oldu. Damakta bıraktığı tat enfes güzellikte. Tavsiye ediyorum kesinlikle...

Tatlılarda da çeşitlilik sözkonusu;
Cheesecake, Sufle, Tİramisu, Churros Con Chocolate, Wahnigton, Rasperry Opera, Kruvasan  

Sufleye bayıldım diyebilirim.
























Kendimizi evimizdeymiş gibi hissettiren sevgili Bülent beye, leziz menüleri bizler için hazırlayan sevgili Murat şefe ve ekibine, İzmir Mekan Rehberine teşekkür ediyorum.

MEKAN GEZGİNLERİ olarak hem çok lezzetli yemekler tattık hem de çok eğlendik.

Sizler de sevdiklerinizle keyifli bir zaman geçirmek istiyorsanız Tapavino doğru adres...


Yolunuz Güzelbahçe'den geçerse bu güzel mekana mutlaka uğrayın diyorum.


Tapavino Cafe & Bar İletişim Bilgileri

Mithat Paşa Cad. 198 Sok. No 4  Güzelbahçe, İzmir  
0 (232) 2340505
tapavino@hotmail.com


Sevgiler,





23 Şubat 2017 Perşembe

MOZAİK PASTA


Merhaba sevdiklerim,

Hep yaptığım ama bir türlü blogda yerini alamayan meşhur mozaik pastamla sizlerin karşısındayım... Hemen hemen hepimizin içinde ufak tefek değişiklikler yaparak hazırladığımız en pratik ve bana göre de en lezzetli pastalardan birisidir mozaik pasta. Niyeyse şimdiye kadar bloğa eklememişim hayret.

Herkesin kendine has bir tarifi var ama bir de benimkiyle deneyin bakalım..
Ağzımının tadı hiç bozulmasın diyerek tarife geiyorum hemen....

Sevgiler,





MOZAİK PASTA

Malzemeler:

300 gr. kadar petibör bisküvi
1 su bardağı süt,
3 çorba kaşığı kakao,
5 çorba kaşığı şeker,
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı,
1 su bardağı kadar ceviz yada fındık,
1/2 kahve fincanı damla çikolata
tarçın, kuru üzüm (isteğe göre )

Üzeri için:

Çikolata / Karamel Sos
Fındık

Yapılışı:

Öncelikle bisküvilerimizi çok iri olmayacak şekilde kıralım. Çok fazla ufalamamaya dikkat edelim. Tereyağını bir tava da eritelim, ılımaya bırakalım. Kabın içine bisküvileri, eriyen tereyağını, sütü, kakao ve şekeri, kuru üzümü alıp biraz da tarçın ekleyip (isteğe bağlı eklemeyebilirsiniz) karıştıralım. Ceviz ya da fındığı da ekleyip yine karıştıralım. Stech folyoyu mutfak tezgahına serelim. Harcı stech folyo üzerine yerleştirip elimizle rulo şekli verelim. Strech'i saralım ve buzlukta sertleşmesi için 2-3 saat kadar bekletelim. İyice soğuyan tatlımızı dolaptan alıp servis tabağına aktaralım. Üzerine çikolata / karamel sos dökelim ve fındık ile süsleyip dilimleyerek servis yapalım. 
Afiyet Olsun.

Not: Dilerseniz baton kalıp içine de koyabilirsiniz strechledikten sonra şekli daha düzgün oluyor...



22 Şubat 2017 Çarşamba

MAYA CAFE TADIM (İzmir Mekan Rehberi )



Merhabalar sevgili dostlarım,
Geçtiğimiz hafta sonu İzmir Mekan Rehberi' nin organizasyonuyla Mekan Gezginleri olarak Maya Cafe de buluştuk. Birbirinden lezzetli menülerinin tadımını yaptık.

Alsancakta, şehrin karmaşasından ve kalabalığından uzaklaşmak isteyenlerin çok seveceği, etrafını yemyeşil ağaçların kapladığı hoş bir kafe burası. 

Mekanın iç dekorasyonu da çok hoş, sıcacık atmosferiyle sizleri karşılıyor mekan. 
Yemeklerini de oldukça başarılı buldum.

Benim tercihim Et Schnitzel oldu.. 
180 gr Panelenmiş Dana Biftek, Patates Kızartması ve Mevsim Yeşillikleri eşilğinde servis ediliyor.

Etin pişmişliği, baharat oranı ve yağ çekmemiş olması ile güzel ve lezzetliydi schnitzelim :)




Tabiiki farklı menülern de tadına baktık :)

Neler mi ?

Teriyaki Soslu Biftek de harikaydı mesela...
Mantar ve Biberlerle Sotelenmiş 180 gr Dana Biftek, Pilav ve Patates Kızartmasıyla servis ediliyor...




Köri Soslu Tavuk' da çok başarılıydı...
Mantar ve Biberlerle Sotelenmiş Tavuk Göğsü, Pilav ve Patates Kızartmasıyla servis ediliyor...



Izgara Biftekli Salatanın görünüşü zaten lezzetinin elçisi diyebilirim sizlere :)

Nefisti tadı...
Izggara Biftek Dilimleri, Kurutulmuş Domates, Pesto Sos ve Mevsim Yeşillikleri ile harmanlanmış harika bir tat, mutlaka deneyimleyin diyorum.





Bu küçük ama şirin kafenin menüsü oldukça sağlam. Et, tavuk ve ızgara çeşitleri hatta buharda somon bile var..
Dyet Yemekleri, Salata çeşitleri, Varp, Hamburger, Sandviç ve Tatlıları mevcut..

Kitap okumak için de bence tercih edilebilecek harika bir mekan.



Kendinizi iyi hissedeceğiniz, sıcacık atmosferi ve birbirinden nefis lezzetlerini deneyimlemek isterseniz işte adresi ...


Yer : 1389 Sokak No:1/C Alsancak, Konak

Tel: (0232) 464 67 81


 Bir hatıra fotoğrafı da çekildik üzerine :)





Kahvelerimizi yudumlarken bol bol sohbet ettiki, Mart ayı planlarımızı yaptık birlikte.



Bu güzel organizasyon için sevgili İzmir Mekan Rehberi' ne, mekanın güzel sahibesi Gamze hanım ve eşine harika ev sahipliği için sonsuz teşekkür ediyorum. 
Çok hpş bir mekanla tanıştım ve bir o kadar da keyifli bir gün geçirdim.

Sevgiler,







15 Şubat 2017 Çarşamba

YAĞ ÇEKMEYEN NEFİS PİŞİ



Merhaba sevgili dostlarım,

Sabah kahvaltılarında ya da 5 çayının yanında kolaylıkla yapabileceğiniz nefis bir tarifle geldim karşınıza. Hamuru içine yağı hiç çekmiyor. Yağ çekmediği için de nefis bir tadı oluyor bu pişinin. Ben bu kez kurabiye kalıplarımla şekil verdim. Siz istedğiniz boyda ve şekilde yapabilirsiniz pişilerinizi.

Hafta sonu kahvaltıları için güzel bir alternatif, büyük küçük hepimizin sevdiği bir lezzet. İster peynirle, istersek de üzerine reçel ya da çikolata sürüp afiyetle yiyebilirsiniz...





Sizleri çok da fazla bekletmeden hemen tarif geçmek istiyorum.

YAĞ ÇEKMEYEN NEFİS PİŞİ

Malzemeler:

1 yumurta,
1 su bardağı yoğurt,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 paket kabartma tozu,
yarım limonun suyu,
3 su bardağı kadar un

Kızartmak için: sıvıyağ

Yapılışı:

Genişçe bir kaba Önce sıvı malzemeleri ekleyip karıştıralım. Ardından kabartma tozu ve unu ekleyip ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edelim. Yoğurduğumuz hamurun üzerini iyice örtüp dinlenmesi için en az 30 dk bekletelim. Hamuru 3 parçaya bölelim. İlk parçayı alıp merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açalım. Ben kurabiye kalıbı ile şekillendirdim. Siz istediğiniz bir aparatla şekil verebilirsiniz.
Sonra tavaya yağı koyup ısıtalım. Kestiğimiz hamurları ısınmış olan yağda nar gibi kızarana kadar arkalı önlü pişirelim. Havlu kağıt serdiğimiz servis tabağına alalım.
Hamur bitinceye kadar aynı işlemi uygulayalım.

Afiyet olsun.