Sayfalar

23 Şubat 2017 Perşembe

MOZAİK PASTA


Merhaba sevdiklerim,

Hep yaptığım ama bir türlü blogda yerini alamayan meşhur mozaik pastamla sizlerin karşısındayım... Hemen hemen hepimizin içinde ufak tefek değişiklikler yaparak hazırladığımız en pratik ve bana göre de en lezzetli pastalardan birisidir mozaik pasta. Niyeyse şimdiye kadar bloğa eklememişim hayret.

Herkesin kendine has bir tarifi var ama bir de benimkiyle deneyin bakalım..
Ağzımının tadı hiç bozulmasın diyerek tarife geiyorum hemen....

Sevgiler,





MOZAİK PASTA

Malzemeler:

300 gr. kadar petibör bisküvi
1 su bardağı süt,
3 çorba kaşığı kakao,
5 çorba kaşığı şeker,
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı,
1 su bardağı kadar ceviz yada fındık,
1/2 kahve fincanı damla çikolata
tarçın, kuru üzüm (isteğe göre )

Üzeri için:

Çikolata / Karamel Sos
Fındık

Yapılışı:

Öncelikle bisküvilerimizi çok iri olmayacak şekilde kıralım. Çok fazla ufalamamaya dikkat edelim. Tereyağını bir tava da eritelim, ılımaya bırakalım. Kabın içine bisküvileri, eriyen tereyağını, sütü, kakao ve şekeri, kuru üzümü alıp biraz da tarçın ekleyip (isteğe bağlı eklemeyebilirsiniz) karıştıralım. Ceviz ya da fındığı da ekleyip yine karıştıralım. Stech folyoyu mutfak tezgahına serelim. Harcı stech folyo üzerine yerleştirip elimizle rulo şekli verelim. Strech'i saralım ve buzlukta sertleşmesi için 2-3 saat kadar bekletelim. İyice soğuyan tatlımızı dolaptan alıp servis tabağına aktaralım. Üzerine çikolata / karamel sos dökelim ve fındık ile süsleyip dilimleyerek servis yapalım. 
Afiyet Olsun.

Not: Dilerseniz baton kalıp içine de koyabilirsiniz strechledikten sonra şekli daha düzgün oluyor...



22 Şubat 2017 Çarşamba

MAYA CAFE TADIM (İzmir Mekan Rehberi )



Merhabalar sevgili dostlarım,
Geçtiğimiz hafta sonu İzmir Mekan Rehberi' nin organizasyonuyla Mekan Gezginleri olarak Maya Cafe de buluştuk. Birbirinden lezzetli menülerinin tadımını yaptık.

Alsancakta, şehrin karmaşasından ve kalabalığından uzaklaşmak isteyenlerin çok seveceği, etrafını yemyeşil ağaçların kapladığı hoş bir kafe burası. 

Mekanın iç dekorasyonu da çok hoş, sıcacık atmosferiyle sizleri karşılıyor mekan. 
Yemeklerini de oldukça başarılı buldum.

Benim tercihim Et Schnitzel oldu.. 
180 gr Panelenmiş Dana Biftek, Patates Kızartması ve Mevsim Yeşillikleri eşilğinde servis ediliyor.

Etin pişmişliği, baharat oranı ve yağ çekmemiş olması ile güzel ve lezzetliydi schnitzelim :)




Tabiiki farklı menülern de tadına baktık :)

Neler mi ?

Teriyaki Soslu Biftek de harikaydı mesela...
Mantar ve Biberlerle Sotelenmiş 180 gr Dana Biftek, Pilav ve Patates Kızartmasıyla servis ediliyor...




Köri Soslu Tavuk' da çok başarılıydı...
Mantar ve Biberlerle Sotelenmiş Tavuk Göğsü, Pilav ve Patates Kızartmasıyla servis ediliyor...



Izgara Biftekli Salatanın görünüşü zaten lezzetinin elçisi diyebilirim sizlere :)

Nefisti tadı...
Izggara Biftek Dilimleri, Kurutulmuş Domates, Pesto Sos ve Mevsim Yeşillikleri ile harmanlanmış harika bir tat, mutlaka deneyimleyin diyorum.





Bu küçük ama şirin kafenin menüsü oldukça sağlam. Et, tavuk ve ızgara çeşitleri hatta buharda somon bile var..
Dyet Yemekleri, Salata çeşitleri, Varp, Hamburger, Sandviç ve Tatlıları mevcut..

Kitap okumak için de bence tercih edilebilecek harika bir mekan.



Kendinizi iyi hissedeceğiniz, sıcacık atmosferi ve birbirinden nefis lezzetlerini deneyimlemek isterseniz işte adresi ...


Yer : 1389 Sokak No:1/C Alsancak, Konak

Tel: (0232) 464 67 81


 Bir hatıra fotoğrafı da çekildik üzerine :)





Kahvelerimizi yudumlarken bol bol sohbet ettiki, Mart ayı planlarımızı yaptık birlikte.



Bu güzel organizasyon için sevgili İzmir Mekan Rehberi' ne, mekanın güzel sahibesi Gamze hanım ve eşine harika ev sahipliği için sonsuz teşekkür ediyorum. 
Çok hpş bir mekanla tanıştım ve bir o kadar da keyifli bir gün geçirdim.

Sevgiler,







15 Şubat 2017 Çarşamba

YAĞ ÇEKMEYEN NEFİS PİŞİ



Merhaba sevgili dostlarım,

Sabah kahvaltılarında ya da 5 çayının yanında kolaylıkla yapabileceğiniz nefis bir tarifle geldim karşınıza. Hamuru içine yağı hiç çekmiyor. Yağ çekmediği için de nefis bir tadı oluyor bu pişinin. Ben bu kez kurabiye kalıplarımla şekil verdim. Siz istedğiniz boyda ve şekilde yapabilirsiniz pişilerinizi.

Hafta sonu kahvaltıları için güzel bir alternatif, büyük küçük hepimizin sevdiği bir lezzet. İster peynirle, istersek de üzerine reçel ya da çikolata sürüp afiyetle yiyebilirsiniz...





Sizleri çok da fazla bekletmeden hemen tarif geçmek istiyorum.

YAĞ ÇEKMEYEN NEFİS PİŞİ

Malzemeler:

1 yumurta,
1 su bardağı yoğurt,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 paket kabartma tozu,
yarım limonun suyu,
3 su bardağı kadar un

Kızartmak için: sıvıyağ

Yapılışı:

Genişçe bir kaba Önce sıvı malzemeleri ekleyip karıştıralım. Ardından kabartma tozu ve unu ekleyip ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edelim. Yoğurduğumuz hamurun üzerini iyice örtüp dinlenmesi için en az 30 dk bekletelim. Hamuru 3 parçaya bölelim. İlk parçayı alıp merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açalım. Ben kurabiye kalıbı ile şekillendirdim. Siz istediğiniz bir aparatla şekil verebilirsiniz.
Sonra tavaya yağı koyup ısıtalım. Kestiğimiz hamurları ısınmış olan yağda nar gibi kızarana kadar arkalı önlü pişirelim. Havlu kağıt serdiğimiz servis tabağına alalım.
Hamur bitinceye kadar aynı işlemi uygulayalım.

Afiyet olsun.



26 Ocak 2017 Perşembe

CUNDA RESTAURANT FOLKART


Merhaba sevdiklerim,

Mekan Gezginleri olarak geçtiğimiz günlerde İzmir Bayraklı Folkart'ın alt tarafında bulunan çok güzel bir mekanı davetlisiydik. CUNDA RESTAURANT 
Mekan, Ayvalık Cunda'dan sonra (İzmir) Folkart'a faaliyet göstermeye başladı.
Sizlere biraz mekandan, biraz da lezetlerden bahsetmek istiyorum.




Mekanın sıcak ve samimi atmosferi, duvarlarındaki objeler, renklerin güzelliği ile sizi güzel karşılıyor.

Lezzetlere gelince de mezelerde oldukça başarılılar. Ara sıcaklar da ona keza çok elzzetli. Servis hızından da oldukça memnun kaldık.

Ada Mutfağının güzel lezzetleirni mutfaklarına taşımışlar, çok da iyi etmişler...

Balık ve et seçenekleri var, siz hangisini tercih edersiniz bilmem ama biz balıktan yana kullandık hakkımızı :) Gayet güzel ve lezzetliydi.

Menüde neler var merak ediyor musunuz ?




Cunda adasına özgü otlar ve Midilli, Girit esintileri Türk Mutfağı sentezlenerek ortaya harika lezzetler çıkartmışlar.

Tapanakis, Girit Ezmesi, Şakşuka, Yoğurtlu Patlıcan Ezmesi Tekmil Fava, Kopanista, Kuru Börülce Piyazı ve daha menüde olan pek çok lezzet......






Ara sıcaklarda Kalamar Tava favorimiz oldu,


Güveçte gelen efsane lezzet Beğendili Deniz Mahsulleri ...



Levrek Izgara ...


Bu güzel ve keyifli, lezzet dolu gece için öncelikle Cunda Restotant'a ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. 
Sizlere de kesinlikle tavsiye ediyorum.




İzmir Cunda Restorant' ı ziyaret edip sizlerde bu lezzetlerin tadına bakmak isterseniz arayıp fiyatlar ve menü hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

İletişim Bilgileri : 
Adalet mah 1600/3 3/D Folkart B Blok Zemin İzmir
Telefon: +90 232 502 48 15