Sayfalar

15 Aralık 2016 Perşembe

Bulyon Kullanımı ile Yapabileceğiniz Birbirinden Lezzetli Yemekler



Et ve tavuk suyunun yemeklere kattığı lezzet, herkesçe çok iyi biliniyor. Peki et suyu ve tavuk suyu olmadığında aynı lezzeti yakalamak için et suyu ve tavuk suyu bulyonları nasıl kullanabiliriz?

 Türk mutfağının lezzetini bütün dünya bilir. Özellikle Balkan ve Orta Doğu mutfaklarını etkileyen Türk mutfağın, kendine has zengin yemek çeşitliliğiyle bilinir. Lezzetli yemekler yapmanın sırları, bazen küçük dokunuşlarda yatar. Bazense ideal lezzeti yakalamak için bir yemeği defalarca kez yeniden yapmanız
gerekir. Oysa her gün tükettiğiniz yemekleri zahmetsizce daha lezzetli bir seviyeye taşımanız mümkün.

Baharatlar gibi et ve tavuk suları da pek çok yemekte kullanılır. Et ve tavuk suyunu her gün yapmak için zamanınız olmayabilir. Bunun için aynı tadı taşıyan bulyonlar olması işinizi kolaylaştırır... Yıllardır Türk mutfağının gözdesi olan Knorr bulyonlar, pek çok yemekte kullanılabilir. Knorr bulyonlarla yapılan yemekler, bulyon kullanılmadan yapılan yemeklere göre çok daha lezzetlidir. Pratik ve leziz oluşları, bulyonların tercih edilmelerinin temel nedenleridir.



Knorr'un farklı türdeki bulyonlarından hangisini hangi yemeklerde ve hangi miktarda kullanacağınız hakkında pratik bilgilere sahipseniz işiniz çok kolaylaşır. Knorr'un et suyu ve tavuk suyu bulyonlarından en çok bilineni küp formda üretilen bulyonlardır. Küp bulyonlar, et veya tavuk fark etmeksizin neredeyse her gün yaptığınız çorbalarda kullanılabilir. Sıcak suda çabuk çözündüğü için kullanımı zor olmayan küp bulyonlarla harika lezzetler yakalayabilirsiniz. Eğer pilav, sebze yemekleri, börek gibi, et kullanmadığınız ve susuz yemeklerden birini yapacaksanız küp bulyonu önceden bir miktar sıcak suda eritmeniz ve ardından yemeğinize eklemeniz gerekir. Jel bulyonlar ise evde hazırlanan et ve tavuk sularının kıvamına çok yakındır. Bildiğiniz gibi, bu suları soğuk bir ortamda beklettiğinizde jel kıvamını alırlar. Kullanımı ise diğer bulyonlara göre daha kolaydır.



Jel bulyonları yemeğe dahil etmeden önce hiçbir işlem yapmanıza gerek kalmaz. Kuru bakliyatlardan çorba çeşitlerine, pilavlardan makarnalara kadar onlarca çeşit yemeği yaparken jel bulyon kullanabilirsiniz. Bu sayede yemekleriniz, taze tavuk suyu kokusuna ve eşsiz bir tada sahip olur.


Bulyonlar tamamen doğal yollarla üretilen bulyonlar hakkında duyacağınız bütün olumsuz yorumları unutun. Çünkü bulyonlar, sebze ve tavuk etinin kurutulmasıyla elde edilirler. Bu sebze ve tavuk etine iyotlu tuz, şeker, maya özütü gibi içerikler eklenir.


Bu pratik ve lezzetli ürünlerden faydalanmak, et veya tavuk suyu kullanacağınız bulyonlarla yapabileceğiniz yeni lezzetleri keşfetmek için www.herkessofraya.com adresini inceleyebilirsiniz.

14 Aralık 2016 Çarşamba

FRATELLİ LA BUFALA MAVİBAHÇE / İZMİR



Merhabalar sevgili dostlarım,

Geçtiğimiz hafta sonu çok keyifli geçti.Sevgili bloger arkadaşlarım ve ben Sibel' ciğimin organizasyonu ile Mavibahçe AVM de keyifli bir mekana davetliydik.

" FRATELLİ LA BUFALA"

Kısaca size mekandan bahsetmek istiyorum.





“Bufala Kardeşler”; Giuseppe, Antonio ve Gennaro La Bufala, Napoli’nin Eboli Kasabası’nda doğdular.
Mozzarella üreticisi babalarının ani ölümü üzerine, aile işine devam etmek ya da yeni bir ufka doğru yelken açmak arasında zor bir kararla baş başa kalan kardeşler,
tüm varlıklarını satıp gelirini eşit paylaştıktan sonra göçmen olarak yeni bir hayata doğru yol almayı tercih ettiler.
Tüm hayali bir restaurant açmak olan “Pippo” lakaplı ağabey Giuseppe, New York’a gitti ve bir İtalyan lokantasında pizzacı olarak iş buldu.
“Toto” olarak tanınan Antonio, Madrid’e giderek bir flamenko dans okulu açtı.
En küçükleri olan Gennaro ise; hayatında hiç resim yapmamış olmasına rağmen hep hayalini kurduğu ressam olma hayalini gerçekleştirmek ve
kendini resimde geliştirmek üzere gittiği Paris’te bir otoparkta gece bekçiliği yapmaya başladı.
Seneler sonra, şansı yaver gitmiş olan “Pippo”yu New York’ta bir pizza restoranı açmış buluyoruz. “Toto”da Madrid’in en büyük pizza restoranının sahibi olarak
karşımıza çıkıyor. Kendini resimde geliştirmiş olan Gennaro da Milano’da pizza restoranı açmaya karar veriyor.
İki büyük ağabey kurdukları ortaklıkla baba birliğine tekrar dönüyor ve şirketlerinin ismini “Fratelli La Bufala – FLB” olarak belirliyorlar.
İki kardeş, Tokyo’da açtıkları ve büyük sükse yapan pizza restoranlarının ardından hep özlemini çektikleri memleketlerine, Campania’ya geri dönme kararı alıyorlar.
Bu karar ve sonrasında 3. kardeş olarak Gennaro’nun da ortaklığa dahil olmasıyla, Fratelli La Bufala restaurantları Napoli’den 4 kıtaya yayılan, İtalya’nın en büyük Pizzacı Grubu haline geliyor.
Bu arada; resim sevdası devam eden Gennaro’nun yeni resim çalışmalarını tüm FLB restoranlarında görmeniz mümkün.
“ Fratelli La Bufala’yı eşsiz kılan, otantik içerikler, geleneksel Napoli yemek tarifleri ve yeni nesil yöntemlerin birleşimidir.”
Türkiye’deki ilk restoranını 2008 yılında İstanbul’da açan, yeni nesil geleneksel Napoli mutfağının en iyi yorumcusu Fratelli La Bufala; şimdi İzmir’de geleneksel lezzetleri, rahat ve şık ortamıyla keyifli bir İtalyan serüveni sunuyor.





İtalya’nın üç büyük gastronomi bölgesinden biri olan Napoli’nin 300 yıllık mutfak geleneğinin mirasçısı ve dünyada 34’ü aşkın şubesi ile en büyük İtalyan pizza grubu zinciri Fratelli La Bufala’nın standart lezzetleri; Türkiye’de 2008 yılından bu yana İtalyan/Napoliten lezzetlerden vazgeçemeyenlerin uğrak restoranlarından biri olarak hizmet veriyor.


Egenin yeni cazibe merkezi Mavibahçe Alışveriş Merkezinde; iş yemeklerinin, alışveriş ve after work buluşmalarının keyifli ve lezzetli adresi “Fratelli La Bufala- Mavibahçe ” mutfağı; Geleneksel Napoli stilinde hazırlanmış odun alevli tuğla pizza fırınından “Gurme Napoli pizzaları” “Taze el yapımı ekmek” ve bunların yanı sıra; manda sütünden “gerçek mozzarella peyniri”, sığır eti, özel makarnaları, ızgaraları, Ege bölgesi domatesi ve mevsiminde iyi üretim sebzeler, manda sütü kremasından elde edilen tatlılar ve Italyan peynirlerden oluşan menüsü ile “Akdeniz Tipi Beslenme” çizgisini Türk lezzet severlerle paylaşmayı sürdürüyor. Ayrıca özel şarap kavından bu lezzetlere eşlik eden Yerli ve İtalyan butik şarapları da denemeye değer…









Fratelli La Bufala- Mavibahçe deneyimli mutfak ve servis kadrosu ile hem unutulmayacak lezzetler, hem de evinizin rahatlığını sunuyor.
Napoli bölgesinin gerçek gurme pizzası ve her sezon geleneksel ürünlerle hazırlanan lezzet standartlarının İzmir’deki ilk ve tek temsilcisi Fratelli La Bufala – Mavibahçe; seçkin dekoru, terası, her ay seçkin mevsim sebzeleri ve iyi ürünlerle sipariş anında taze pişirme prensibi ile sunduğu “ Menüsü” ile iddialı…



La caprese DOP : Bufala mozarella dilimleri, domates, kekik, fesleğen ve naturel zeytinyağı eşliğinde.



Risotto al la pescatora : İtalyan arborio pirinci ve deniz mahsülleri.



Cornetto di bufala : Emmental peyniri ve mozarella dolgulu boynuz şeklinde pizza breasola roka ve Parmigiano



Margherita DOP : Domates sos, bufalo mozarella, enginar kalbi, mantar, hindi füme.


Cannellone e parmigiana di melanzane : Ev yapımı yumurtalı makarna, kıyma, ricotta oeyniri, domates sos, pesto ve patlıcan " parmigiana style"


La energizzante : Karışık akdeniz yeşillikleri, cherry domates, fesleğen, haşlanmış yumurta, ton balığı, yaprak Parmigiano, fesleğenli tavuk göğsü şiş ve füme mozarella.


Lo zuccotto di melanzana : Kızarmış patlıcan dilimleri, ricotto peyniri, cacio bufala peyniri, pesto sos, domates sos ve mercan köşk.


II file : Izgara dana bonf,ile (250 gr) patates cipsi, kurutulmuş domates sosu ve karışık yeşil salata.


Minikler de unutulmamış ve onlar içinde çok sevimli Michy Mouse Pizza hazırlanmış.

Kaliteli ve nezih bir ortamda lezzetli yemekler yemek istiyorsanız burayı kesinlikle tavsiye ediyorum.

Sunumlarıyla, tatlarıyla ve ilgileriyle bizi çok güzel ağırlayan Fratelli La Bufala ya teşekkürler.

Bu güzel günden hatıra fotoğrafımız da olmasın mı dedik ve Halkla ilişkilerden sorumlu sevgili Evrim hanımı da aramıza alarak mutlu mutlu poz verdik objektife...





Sizlerde hoş atmosferi olan bu otantik mekanda farklı lezzetler tatmak isterseniz,

Bilgi ve Rezervasyon için;

Adres: Caher Dudayev Blv. 2040/3 Sok. Mavibahçe AVM
A Blok Kat:3 No:304 Mavişehir / İzmir
E-mail: bilgi@fratellilabufalaizmir.com




6 Aralık 2016 Salı

İNCİRLİ KURABİYE



Merhabalar,
Ne zamandır tarif paylaşmadığımı farkettim bloğuma  :))
Kurabiye bizim evin en sık yapılan tariflerinden.  Her türlüsü sevilir. Bu son yaptığım tarif sevgili Didem' e ait.. Kendisi sevgili Derya Baykal 'ın programında yaparken hemen aldım tarifi :)
Program bitti ben soluğu mutfakta aldım.. O derece seviyorum yapmayı düşünün artık :)))
Elim mutlaka hamura değmeli, terap, gibi geliyor bana hamurla oynamak.


Hem kolay hem de çok ama çok lezzetli bir kurabiye oldu. Denemek isteyenlere kesinlikle tavsiye ediyorum. Prensesin beslenme çantasına da koydum ertesi gün, öğle yemeğinden sonra tatlı niyetine yesin kuzucuğum diye. Ev halkı olarak pek sevdik biz bu tarifi sıkm sık da yapacağa benziyorum :))

Hepinize harika bir gün diliyorum, 
Sevgiler,

İncirli Kurabiye 
Malzemeler:
6_7adet kuru incir,
250 gr tereyağı (yada margarin)
1 yumurta,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 çay bardağı pudra şekeri,
1 pkt kabartma tozu,
1 su bardağı kırık ceviz
2 su bardağı mısır nişastası
2 su bardağı un,
(Az gelirse un ve mısır nişastasını eşit oranda ilave edin hamura)

Üzeri için: pudra şekeri

Yapılışı:
İncirleri minik minik doğrayalım. Genişçe bir kaba tüm malzemeyi alıp homojen bir kıvam alana kadar yoğuralım. Fırını 180 'C ye ayarlayalım. Tepsimize yağlı kağıt serelim. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parça alıp tesiye yerleştirelim. Kalan hamur içinde aynı işlemi uygulayalım. Kopar at kurabiye gibi yani şekli.. Daha sonra ısınmış olan fırında 15 dk pişirelim. Benim fırınım bu süre içinde pişirdi siz 12 dk sonra sık sık kontrol edin, hafif pembeleşmesi yeterli kurabiyelerimizin. Pişen kurabiyelerimizi servis tabağına aktaralım ve üzerine pudra şekeri serpiştirelim.
Afiyet Olsun.



18 Kasım 2016 Cuma

Sakız Reçeli Alaçatı & Rouge Kahvaltı


Geçtiğimiz cumartesi günü sevgili bloger arkadaşlarımla birlikte Sakız Reçeli'nin güzel sahibi Aylin Köseoğlu Hanım'ın nazik daveti ve Sibel' ciğimin organizasyonu ile çok keyifli ve lezzetli bir brunchta bir araya geldik. 
Yeni açılan bir yer, Alsancak Kordon'da..Mekanda muhteşem sunumlarla çok lezzetli kahvaltı sofraları hazırlanıyor. Kahvaltı 09:00 ile 17:00 saatleri arasında veriliyor. Kahvaltı dışında tercih edebileceginiz farklı menü seçenekleride var.  Görselden de baktığınızda kahvaltı menüsüne verilen isimler dikkat çekiyor. 
Bize ikram edilen SAKIZIN SERPMESİ  muhtesem bir sunumla masanıza geliyor. 
Ev yapımı reçellerden ( sakız reçelinin tadı nefisti bu arada ) ezmeye,peynirden susamlı pişiye kadar,toplamda 16 çeşitten oluşuyor, sınırsız çayla servis ediliyor. 2 kişilik olarak sunulan kahvaltı  48 tl.

** Sakızın Serpmesi,
Susamlı pişi, gözleme, güveçte peynir, ev yapımı reçeller, yumurta, söğüş, peynir çeşitleri,  zeytin ve diğer kahvaltılıklar

** Ego Tavan, 
 2 kruvasan, 3 reçel, baharatlı tereyağı, 2 çeşit peynir, havyarlı yumurta ve 2 kadeh mimoza. Doymam derseniz takviye kuvvetleri de mevcut.
** Kritik Kahvaltı,
Önemli konuların paylaşılacağı bu kahvaltıda; 2 boyoz, 1 gevrek, 1 haşlanmış yumurta, Cunda eritme peyniri, söğüş tabağı, tereyağ, 2 reçel, zeytin, bal kaymak, 2 tulum ve sakızın domatesi sunuluyor.
** Çekici Kadın Kahvaltısı,
Hanımlara özel hazırlanan bu kahvaltı setinde; 4 pancake ve sosları, 2 reçel, krem peynir ve saçak peynirinin yanında  tüm yumurta çeşitleri ve alternatifleri de sunulmaktadır.
Reçellerin hepsi ev yapımı ve inanılmaz lezzetli. Aralarındaki Damla Sakızı reçeli favorim oldu.









Kahvaltıda önce gözünüz şenleniyor masaya bakınca, sonra da mideniz bayram ediyor.
O kadar lezzetli ve güzel tatlar var dı ki masamızda, herşey harikaydı.
Alsantak tarafında nerede şöyle 10 numara kahvaltı yapılır diye düşünüyorsanız, benden size tavsiye.
Gidinceve lezzetleri tadınca ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız...




Bu güzel organizasyon için hem arkadaşım canım Sibel'ime, hem de sevgili Aylin hanımcığıma sonsuz teşekkürler. Çok güzel ağırlandık, lezzetler de şahaneydi e yanımda sevdiğim arkadaşlarımda vardı. Nasıl güzel geçmesin ki günümüz :))

Yolunuz düşerse mutlaka uğrayın, benden de selam söyleyin lütfen :)

İletişim Bilgileri
Adres : Atatürk Caddesi no:194/A 1. Kordon 35600 Alsancak
Telefon : 0532 550 1768