Sayfalar

28 Haziran 2013 Cuma

KEDİDİLLİ TİRAMİSU


Herkese Günaydın,
Hayırlı bereketli Cumalar diliyorum hepinize. 
Bugün de sizlere güzel bir tatlıyla merhaba demek istedim. Hepimizin bildiği ve çok sevdiği tiramisu ile. 
" Tiramisu " İtalyan mutfağına ait bir tatlı. Orjinali mascarpone peyniri ile yapılıyor. Maalesefki orjinalini tatma fırsatım hiç olmadı :))
Bizde bizim usül yapıyoruz bu tatlıyı güzel memleketimde. Türk usulü, labne peyniriyle, çok da güzel oluyor bence.
Hem hafif hem de çok lezzetli bir tatlı. Yapılışı da kolay. 
Dün misafirlerim vardı. Ben de akşam için hemen yarım saatin içinde yapıp buzdolabına kaldırdım tatlımı. 1 gece beklerse sonuç çok daha başarılı oluyor fakat biz o kadar bekleyemedik doğal olarak. Yemekten sonra afiyetle mideye indirdik bu nefis tatlıyı :))
Bu arada aldığım yorumlar çok olumluydu :))
Sizde denemek isterseniz buyrun tarifi ;



Malzemeler:
1 pkt kedidili bisküvi (ben Bim'den alıyorum çok memnunum)

Kreması için:
1 lt süt,
1 çay bardağı un,
1 çay bardağı mısır nişastası,
1 yumurtanın sarısı,
1,5 su bardağı toz şeker,
1 pkt vanilya,
1 pkt labne peyniri

Islatmak için:
1,5 su bardağı ılık süt,
3 çorba kaşığı şeker,
3 çorba kaşığı nescafe

Üzeri için: kakao

Yapılışı:
Öncelikle kremamızı hazırlayalım. Bir tencereye süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Üzeri göz göz olunca 
kıvam aldıktan sonra ocaktan alalım. İçine vanilya ve labne peynirini ekleyip 3-4 dk mikserle çırpalım.
Genişçe bir kaseye ılık sütü, şeker ve nescafeyi alıp şeker eriyene kadar karıştıralım. Kedidili bisküvilerini bu karışıma batırıp dikdörtgen borcama dizelim. Üzerine kremanın yarısını gezdirelim. Yine kedili bisküvilerini nescafeli karışıma batırıp kremanın üzerine dizelim. Kalan kremayı da en üste gezdirip biraz ılıması için bekleyelim. Bir tel süzgeç yardımıyla üzerine kakao serpiştirelim. Buzdolabında en az 4-5 saat mümkünse 1 gece bekletelim.
Soğuk soğuk servis edelim.
Afiyet Olsun... 

27 Haziran 2013 Perşembe

DENİZ BÖRÜLCESİ SALATASI


Herkese Günaydın :)
Bugün sizlerle harika bir salata tarifi paylaşmak istiyorum arkadaşlar. Yazın şu sıcak günlerinde serin serin nasıl güzel bir salata anlatamam sizlere. Ege bölgemiz bu anlamda bir cennet diyebilirim. Türlü türlü otların yetiştiği harika bir yer. Bir İzmir'li olarak da bundan oldukça mutluyum.
İşte bugün sizlere çok güzel bir salata tarifi vereceğim. 
Yapması kolay, yemesi olay :)) 
Birkaç püf noktasını uyguladığınızda nefis bir salata ziyafeti çekebilirsiniz kendinize ve sevdiklerinize...


Malzemeler:
1 demet deniz börülcesi
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı,
1 limonun suyu,
2-3 diş sarımsak

* Bir dip not düşmek istiyorum. Deniz börülcesi suda yetiştiği için oldukça tuzludur. Ne haşlama suyuna ne de sosuna tuz eklememenizi tavsiye ederim.

Yapılışı:
Deniz börülcesini şöyle güzelce yıkayalım, temiz olduğuna emin olduktan sonra  bir tencereye su koyup kaynatalım. Kaynayan suya deniz börülcesini ekleyip hafif yumuşayana kadar haşlayalım. Bu aşamada çatal ile kontrol edebilirsiniz pişip pişmediğini. Piştikten sonra tencereden kevgirle alıp hemen soğuk su dolu bir kabın içine aktaralım deniz börülcesini. Bunu yapma amacımız hem rengini koruması hem de kendini toplaması için. 
Haşladığımız ve soğuttuğumuz börülcelerimizin kök kısımlarından tutup içindeki kılçık kısımlarını çıkartalım. Tümünü kılçıklarından ayıkladıktan sonra Servis tabağına alalım. Sarımsakları ezelim. Zeytinyağı, limon suyu ve sarımsağı bir kapta karıştırıp bir sos hazırlayalım. Salatamızın üzerine sosumuzu gezdirelim. 30 dk kadar buzdolabında bekletelim. Soğuk soğuk limon dilimleriyle servis yapalım :))
Afiyet Olsun...

18 Haziran 2013 Salı

Sema'dan Lezzetlerde harika bir çekiliş haberi...

Merhabalar Sevgili Blogcanlarım,
Uzunca bir süredir ara verdim evet. Ülkemizde yaşanan onca olaylar hepimizi olduğu gibi beni de derinden etkiledi. Çok fazla detaya girmek istemiyorum.
2 haftayı geçkin süredir bloğumda yayın yapmadım. Nasıl özledim sizleri bilemezsiniz. Gelirken de harika bir çekiliş haberi getirdim sizlere.
Sevgili arkadaşım Sema sayfasında harika bir çekiliş düzenlemiş.
Siz de katılmak isterseniz detaylar için sayfasına göz atın derim:))

http://semadanlezzetler.blogspot.com/

Kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum sizlere...

30 Mayıs 2013 Perşembe

İNCİR UYUTMASI


Herkese Günaydınlar,
Havalar bir sıcak, bir rüzgarlı geçiyor şu sıra güzel İzmir'imde. Bu sabah güneş güzel güzel gülümsüyor gökyüzünden bize... Hazirana gireceğiz neredeyse ama  hava durumu bir türlü normale dönmedi. Yazın geldiğini daha hissedemedim açıkçası :( Yine çok beğeneceğiniz hafif bir tatlı ile karşınızdayım...
Bu tatlıda ne şeker, ne un ne nişasta ne de yağ var :))
Tam yaz tatlısı. kendi doğal şekeri yetiyor yani bize yetti. Ama siz daha şekerli olsun ben tatlı severim derseniz içine 1-2 kaşık şeker ilavesi yapabilirsiniz ama ben böyle tavsiye ederim. Tadı, kıvamı çok güzeldi.
Hilal'in sayfasında görür görmez hemen yapmalıyım dedim. Dolapta bekleyen incirlerim harika bir tatlıya dönüştü. Yapılışı çok kolay, hem çok hafif, hem de doğal. Daha ne isteriz ki :)) Mutlaka deneyin diyorum. 
Hilal'ime de buradan çok teşekkür ediyorum. 
Bu güzel tarifi bizlerle paylaştığı için :)) 
Sizleri de fazla bekletmeden hemen tarife geçiyorum...


Malzemeler: (6 kişilik)
15 adet kuru incir,
3,5 su bardağı süt

Üzeri için:
tarçın, 
antep fıstığı


Yapılışı:
Öncelikle incirlerimizi güzelce yıkayalım ve sıcak su dolu bir kabın içine alıp 20 dk bekletelim. Süre sonunda incirlerin sap kısımlarını çıkartıp, küçük küçük doğrayıp derin bir kaba alalım.
Sütümüzü bir tencereye alıp, kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım. (Kaynatmayalım) Kaynama noktasına gelince ocağın altını kapatalım.
İçinden 1 su bardağı sütü alıp incirlere ekleyelim ve blendırdan geçirelim. Püre yapalım. Daha sonra bu püreyi tencerede kalan 2,5 su bardağı süte ekleyelim ve tel çırpıcı ile karıştıralım. Homojen bir kıvam alınca küçük kaselere boşaltalım. Kaseleri bir tepsiye dizelim. Üzerine temiz bir mutfak örtüsü örtelim. Onunda üzerine sofra bezimizi örtelim bu şekilde oda sıcaklığında 2 saat bekletelim. İncirlerimizi uyutalım :)) Daha sonra kaselerimizi buzdolabına koyalım soğuması için bekletelim. Servis aşamasında üzerini ceviz, antep fıstığı, fındık ile süsleyebilirsiniz. 
Hilal bir de servis yaparken mutlaka tarçın serpin çok yakışıyor diye not almış, aynen uyguladım nefis oldu. İsteyenler tarçında serpebilir üzerine:)))
Soğuk soğuk servis yapalım.
Afiyetler Olsun...