Sayfalar

2 Mart 2015 Pazartesi

"Lay's Fırından Lezzetler" Yarışması Başlıyor

Lay’s Fırından, tüm Türkiye’den tariflerin alınacağı “Lay’s ile Fırından Lezzetler” yarışması için mutfakta kendine güvenen herkesi yarışmaya davet ediyor. Lay’s Facebook sayfasında paylaşılacak tarifler, Burcu Esmersoy ve Refika Birgül’ün oluşturduğu jüri tarafından değerlendirilecek. Dereceye giren en lezzetli 5 tarifin sahibi İstanbul’da gerçekleşecek büyük finalde yarışmaya hak kazanacak.

Lay’s Fırından, lezzetinden ödün vermeden sadece fırınlanarak hazırlanması ve %50 daha az yağlı olmasıyla favorilerimden! Şimdi de benim gibi yemek yapmayı sevenler için harika bir haberim var!

Tüm Türkiye’den birbirinden lezzetli tariflerin yarışacağı “Lay’s Fırından Lezzetler Yarışması’’ 16 Şubat  - 20 Mart tarihleri arasında Lay’s Facebook sayfası üzerinden gerçekleşiyor. Ekranların güzel ve formda sunucusu Burcu Esmersoy ve Türk mutfağına yenilikçi bir bakış açısı getiren Refika Birgül’ün jüri koltuğunda oturduğu yarışmada, fırından lezzetler kıyasıya yarışacak.

Yarışmaya, Lay’s Facebook sayfasına yemek tarifinizi ve tarifin fotoğrafını yükleyerek katılabilirsiniz. Kampanyanın her aşamasında katılımcıların gönderdikleri içerikler; yaratıcılık, özgünlük, uygun pişirme süresi kriterleri göz önünde bulundurularak jüri tarafından değerlendirilecek. Jürinin seçeceği 5 tarifin sahibi İstanbul’da gerçekleşecek büyük finalde yarışmaya hak kazanacak.

Finalde tariflerini hazırlayarak jürinin beğenisine sunacak olan yarışmacılardan kazanan “Fırın Lezzeti” ustası ise beyaz eşya setinin sahibi olacak ve tarifini Lay’s paketleri üzerinden tüm Türkiye ile paylaşma şansı yakalayacak.

Tarifinize güveniyorsanız sizi böyle alalım.

Bir boomads advertorial içeriğidir.

ZEYTİNLİ KÖŞK' te Şef Volkan Altınörs ile Kahvaltı Etkinliğimiz

Herkese Merhaba,
Geçtiğimiz hafta sonu Urla' da harika bir mekana konuk olduk. Şefimiz Volkan Altınörs'ün daveti üzerine yemek bloğu yazarı  arkadaşlarımla birlikte katıldığımız kahvaltı etkinliğimiz çok keyifli geçti. Sizlere biraz mekan hakkında bilgi vermek istiyorum;
Zeytinli köşk orjinalinde 10 dönümlük zeytin bahçesi idi, işletme sahibi Turgut kahraman bahçenin doğal yapısını mümkün olduğu kadar bozmadan ve zeytin ağaçlarına zarar vermeden özel mimarların tasarımlarıyla bugünkü haline getirdi. 200 kişi kapasiteli kapalı alanımız taş binada, ön tarafında 100 kişi kapasiteli verandamız,hemen yanında odun ateşli karafırınımız, mutfak binamız, seramik ve spor atölyemiz, 10 adet 7'şer kişilik kamelyalarımız, ve yeşil alanda güvenli çocuk oyun alanımız bulunmakta. Spor atölyemizde eski milli atlet ve antrenör nilay şenoğlu şensoy hocamız eşliğinde birebir spor aktiviteleri, plates, reformer, matwork ve fitness eğitimleri verilmekte. Seramik hocamız Figen Özden hanım kendisi anadolu üniversitesi güzel sanatlar fakültesi seramik ve cam sanatları mezunu pazar günleri misafirlerimizin çocuklarına ücretsiz eğitim vermekte, ayrıca atölyemizde büyükler için bire bir özel derslerde pazar günü hariç veriliyor. Kahvaltımız türkiyenin özel seçtiğimiz yöresel ve tamamen doğal ürünlerden oluşmakta, bol yağda kızartılmış hiçbir ürün menümüzde yok, asitli içecekler vs bulundurmuyoruz, tamamen doğal taze sıkılmış meyve suları ve detox içeceklerin yanında, kahvaltıdan sonra sıcak içecekler, kış aylarında doğal salep ve kumda kahvemiz misafirlerimiz tarafından çok beğeniliyor. Katkısız ekşi mayalı besin değeri yüksek unlardan kendi ekmeklerimizi yapıp misafirlere sunuyoruz. Bahara kadar misafirlerimizin farklı yöresel ürünleri alıp götürebilecekleri şarküterimiz faliyete giricek.Seramızda uzak doğu yöntemiyle domates ağıcı olarak bilinen tavandan asma fideler üzerinde kokteyl domatesler yetiştirmeye başlıycaz.Gelen misafirlerin çocukları topladıkları bu ürünleri kahvaltıda yiyebilecekler. Kahvaltılik ürünlerimiz hakkında aşağıda detaylı bilgileri bulabilirsiniz.Serpme kahvaltımız kişibaşı 30 tl buna çay ve haşlanmış yumurta 4 çeşit peynirden oluşan peynir tabağımız, kendi imalatımız olan reçel çeşitleri özel zeytinler, çemen, çökelek ve domates kurusu, süzme yoğurt, bingölden getirdiğimiz karakovan bal ve kaymak, söğüş tabağı ve ev yapımı sıcak kuruvasan dahil.
Kaynatılmış sütün üst kısmında oluşan krema alınarak işlemden geçirildikten sonra kahvaltılık kaymak olarak servis edilir.
Ev reçellerimiz genellikle toz şeker ve meyveden yapılır.Doğal plduğu ve koruyucu madde içermediği için özenle ve dolapta saklanır.
Kurutulmuş domatesin işlemden geçirildikten sonra yağlanarak ezmesi elde edilir servise sunulur.
TRABZON TEREYAĞI: Her tereyağı sütten ve aynı yöntemlerle elde edilir.Ama yöresel olarak tat ve lezzeti hayvanların dışarıdan doğal beslenmesi ile lezzeti bulur.
EZİNE PEYNİR: Çanakkale yöresine has bir peynir çeşididir.İnek ,koyun ,keçi sütünden karışım olarak yapılır.Sadece inek sütündende yapılır.Bir yıl bekletildikten sonra satışa sunulur.
ERZİNCAN TULUM: Genellikle mayıs ayında inek ve koyun sütünden deri veya bidonlara basılır lor kıvamında lezzetli bir peynirdir.
Teneke koyun ve inek sütünden yapılır.Özelliği bekletilerek satlır.
KARS ESKİ KAŞAR: Kars eski kaşar kars yöresine ait.Özelliği küflendiği zaman satılır.
BİNGÖL KARAKOVAN BALI: Bingöl ve civarında arıcılık yapan yerel halkın ürünlerini özellikle sizler için toplayıp getirtiyoruz.Kullandığımız petek bal karakovan, süzme balımız ise 100 % çiçek balıdır.










Herşeyin doğal olduğu bu işletme ile tanışmaktan, güler yüzlü personelin ilgisiyle ağırlanmaktan mutluluk duydum. Herşey çok güzeldi hele ki o kruvasanın tadı damağımda kaldı diyebilirim. Hepsi ev yapımı hepsi şahane tatlar... 





Kahvaltı için tek kelimeyle mükemmel desem yeridir. Hem doğal, hem lezzetli hem de inanılmaz doyurucu. Taze sıkılmış meyve suyu nefisti. Servis çok hızlıydı. Masalarda termos içinde çaylarımız hazırdı. İlgi alakadan son derece memnun kaldığımızı belirtmek istiyorum...
Değerli Volkan şefimiz bizlerle tek tek ilgilendi sağolsun. İşletme hakkında bilgiler verdi.
Şöminenin karşısında kahvaltı yapmanın keyfi bambaşka, tavsiye ederim :))
Öncelikle mekanın dekorasyonauna bayıldım, kahvaltı sunumları da çok hoş, renkler çok güzeldi tam benlik mavi beyaz seçilmiş. Bence çok da güzel bir uyum olmuş mekanla. Ortam harika. 

Şömineye karşı şu kahve keyfine bakar mısınız ??
Muhteşem değil mi :)
Etkinliğe katılan İzmirli Yemek Bloğu Yazarı arkadaşlarımla ve Volkan şefimizle bu büyülü mekanda da bir fotoğraf çekilelim dedik :)

Duvarlardaki tabloların hepsi işletme sahibi Turgut bey'in ellerinden çıkmış. El emeği göz nuru her biri...


Kahvaltıdan sonra bahçe turu yaptık şefimiz ile birlikte. Zeytin ağaçları, kamelyalar, yemşeşil huzur veren, insanı dinlendiren bir mekan. Nasıl güzel bir yer burası anlatamam sizlere. Mutlaka gelip görmenizi isterim. Gerek iç mimarisi, gerekse bahçe düzenlemesiyle hayran kaldım buraya... Yaz- kış gelinebilecek çok güzel bir yer.






Soğukta da dışarıda doğa manzarasına karşı kahve içmek isteyenler de unutulmamış, masalar ısıtma özellikli :))
Yani üşümek yok, ne kadar hassas düşünülmüş bravo dedim doğrusu...
Gelen misafirine değer veren önemseyen bir işletme olduğunu gösterir bence bu detaylar...Çok beğendim çok...
Bahçede çocuklar için oyun alanı ve bir de seramik atölyesi bulunmakta. Evet yanlış duymadınız seramik atölyesi dedim :) Üstelik pazar günleri ücretsiz :)
Siz sevdiklerinizle sohbet edip kahvelerinizi yudumlarken çocuklarınız seramik atölyesinde öğretmenleri eşliğinde çeşitli objeler yapacaklar, onlarda orda eğlenceli vakit geçirecekler... Bıktık artık dijital oyunlardan, tablet ve telefonlardan uzak tutalım, çocuklarımızın eli toprağa, çamura değsin biraz enerjilerini atsınlar. Birşeyler ortaya çıkartmanın zevkini yaşasınlar :) Ben bayıldım buraya diyorum ya anlat anlat bitiremeyeceğim sanırım sizlere bu yazımı :))
Daha bitmedi tabiiki,
Biz yetişkinler içinde harika bir spor salonu mevcut işletmede. Kahvaltıyı yaptıktan sonra doğru buraya spora :))
Yine spor eğitmeni Nilay Şenoğlu Şensoy ile harika bir egzesiz sizleri bekliyor...
Bahçe turundan sonra şefimiz bizleri en sevdiğimiz kısmına davet etti işin, Mutfak tabiiki :)
Volkan şefimiz bu işin kalbi olan mutfakta herşeyin titizlikle ve özenle hazırlandığından, temizliğin kesinlikle öncelikli ilkeleri olduğundan, doğal, organik, katkısız yapıldığından bahsetti. Gerçektende gözlemlerimizde bu yöndeydi. Herşey pırıl pırıl tertemiz ve doğaldı...



Bu görmüş olduğunuz Ayva Reçeli de sevgili Volkan şefi'min bizzat kendi elleriyle yapmış olduğu reçellerden birisi. Tadı kıvamı çok ama çok güzeldi, ellerinize sağlık şefim. 
Gerçekten yaşadığımız şu yıllarda hayatımıza giren ki ben bundan kendimi tenzih ediyorum, çok dikkat ediyorum çünkü yediklerimize.... Bu kadar yapay ve katkılı yiyecekleri tüketirken buraya gelmiş olmaktan inanın çok büyük keyif aldım, Böyle işletmelerin çoğalmasını hayatımıza doğallığın girmesini istiyorum artık.
Fast food, hazır ürün yemekten çocuklarımız obezite sınırına yaklaşmakta...

Herşeyin doğalı makbul, bu işletmeyi bizlerle buluşturan başta Turgut bey'e, sonrasında nazik davetiyle bizleri onurlandıran değerli Volkan şefime ve emeği geçen ismini sayamadığım herkese çok ama çok teşekkür ediyorum. Çok keyifli bir gün geçirdik, bu güzel mekanı da tekrar gelinecekler listeme başına bol yıldız koyarak ekledim :)

Sevgili takipçilerim sizlerde yolunuz düşerse ZEYTİNLİ KÖŞK'e, bu harika mekana mutlaka uğrayın derim. İnanın tekrar tekrar gelmek isteyeceksiniz. Çünkü gerçekten çok beğeneceğiniz bir yer.


Şefimizle son kez mekanın huzur veren bahçesinde hatıra fotoğrafı çekildik :)

Sizlerde buraya nasıl geliriz, yeri nerededir diye sorarsanız size adres ve telefon bilgilerini de veriyorum hemen..
.
  Urla'da eski yol üzerinde. Güzelbahçe yönünden gelindiğinde Çeşmealtı-İskele Kavşağından sonra 500 m ileride yolun sol tarafında kalıyor.
Rezervasyon için telefon numarası:  ( 0232 ) 754 44 77  - 0 544 270 29 66

12 Şubat 2015 Perşembe

MUZLU AŞK TOPLARI ( REDMOND M 90 TARİFLERİ )


Merhaba sevgili takipcanlarım :))
Sevgililer günü için hazırlıkların yapılmaya başlandığı şu günlerde ben de sizler için birkaç tarif paylaşmak istedim. Aslında ben sevgililer gününü kutlama taraftarı değilim. İki kişi birbirini seviyorsa bugün tarihi kaydı kuydu falan olmaz her an, her saniye özeldir. Ama adet olmuş işte o gün yaklaşınca farklı değişik hoş şeyler yapmaktan da alıkoyamıyoruz işte.
Trufflarımı bu kez Redmond M 90 ile yaptığım kekimi kullanarak yaptım.
Biraz da konsepte uygun olsun diye süsledim.
Sizler de pek çok tarifi Redmond M 90 sayesinde hazırlayabilirsiniz...
Tarifime geçmeden önce hepinizin sevgililer gününü kutluyor, her anınızı sevgi ile ve sevdiklerinizle geçirmenizi diliyorum :))
Kek Malzemelerim şöyle;



Çikolatalı Kek tarifi;
Malzemeler:
110 gr. un,
4 yumurta,
150 gr yumuşak tereyağı,
150 gr. toz şeker,
80 gr. bitter çkolata (1 pkt)
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya

Yapılışı:
Öncelikle yumurta ve şekeri güzelce çırpalım. Ardından tereyağını minik minik kıydığımız çikolatayı ve diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.
Redmond M 90'nın pişirme haznesine yağlı kağıt serip harcı dökelim.
Kapağını kapatıp çalışma modunu BAKE olarak ayarlayalım. Süreyi 40 dk olara seçelim ve başlatalım. Süreni bitmesine 10 dk kala kekimizi ters çevirip sürenin tamamlanmasını bekleyelim.

Sonrasında hazneden çıkarıp soğuması için bekleyelim.



MUZLU AŞK TRUFF' ları için:

Malzemeler:
Kek kırıntıları, (ben yaptığım kekin yarısını kullandım)
1/2 çay bardağı damla çikolata,
1 adet muz,
1 çay bardağı kırık fındık,
1 tatlı kaşığı tarçın,
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi,
1 çorba kaşığı dövülmüş antep fıstığı,
2 tatlı kaşığı kavrulmuş susam,
1 çorba kaşığı kakao,
3-4 çorba kaşığı süt,
1 çorba kaşığı tahin,

Üzeri için:  
bir kase hindistan cevizi ve kürdan


Yapılışı:
Öncelikle genişçe bir kabın içinde keki parçalayalım. Muzu da ayrı şekilde küçük parçalara ayıralım ve kaba ilave edelim.Sonra sırasıyla içine kırık fındık, antep fıstığı,tarçın, çikolata, tahin, kakao, susam, hindistan cevizi ve sütü ekleyip yavaş yavaş yoğuralım. Süt miktarı az gelirse biraz daha ekleyelim. Ele yapışmayan kıvamda bir harç elde edelim. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayalım. Bu aşamada elimizi su ile ıslatabiliriz. Yuvarladığımız trufflarımızı hindistan cevizine bulayalım. Servis tabağına alıp kürdanları koyalım üzerine.Birkaç saat buzdolabında bekletelim soğuk servis yapalım.
Ben sevgililer günü konseptine uygun olsun diye kırmızı şeker hamurlarıyla kalpler yapıp süsledim tabağımı :)
Afiyet Olsun...





Farklı özellik ve modeldeki Redmond ( Multicooker ) Çok Amaçlı Pişiriciler hakkında detaylı bilgi almak için Redmond Türkiye 'nin sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Mutlaka size uygun bir Redmond bulacaksınız :)
Redmond'la hayat çok daha kolay. . .






10 Şubat 2015 Salı

DİŞ PASTASI ( Doruk Bebek için hazırlandı )


Merhaba canlarım,
Bugün sizlerin karşısına şirin bir pastayla çıkıyorum :)
Şeker hamurlu pasta konusunda ne kadar istekli ve hevesli olsam da şu cesaretimi bir türlü yenemiyorum. Teknik anlamda donanımlı olmak gerektiğine inanıyorum ve bunun için de şu sıralara hiç vaktim yok. 
Çok yakın bir arkadaşımın oğlu için diş buğdayı partisi düzenledi. Benden de parti için pasta siparişi verdi. Önce yok ben yapamam kendime daha güvenmiyorum desem de ısrarla ben anlamam, bizim pastamızı sen yapacaksın dedi :)) Çok heyecanlandım, gelecek davetlileri ve pastayı düşündükçe beni daha bir heyecan ve panik sarmıştı. Önce nette küçük bir gezintiye çıktım, diş şeklinde pastaları gördüm inanılmaz şirin gözüküyorlardı ama ben yapabilecek miyim diye sordum kendime...
Pandispanyasını yaptım 1 gece öncesinden, sabah da erken kalkıp kolları sıvadım hemen :)) 3-4 saatlik bir çalışma sonucunda da ortaya bu şirin pastamız çıktı.
Bakalım sizlerin yorumu nasıl olacak. Ümit vaadediyor mu ne dersiniz ???
Daha çok öğreneceğim ve dikkat etmem gereken püf noktaları var mutlaka. 
İlk sipariş için nasıl olmuşşş....
Bu hafta bir tane daha sipariş aldım, inşallah elim alıştıkça daha da hatasız kusursuz olacaklar...
Parti de herkes pastayı hem görsel olarak hem de lezzet olarak çok beğendiklerini dile getirdiler, bu da beni inanılmaz mutlu etti.
Çünkü görselliği kadar tadı da benim için önemliydi. Büyük bir sınavdan alnımın akıyla çıkmanın huzuru vardı o gece içimde :)))
Sizleri bu şirin pastamla başbaşa bıakıyorum ve yorumlarınızı bekliyorum. Her türlü yoruma açığım canlarım, kendimi geliştirmek istiyorum çünkü...
Doruk'uma da sağlık, mutlulukla geçireceği nice güzel yaşlar diliyorum. Gülhak'cım canım benim beni cesaretlendirdiğin için ve her zaman yanımda olduğun için teşekkür ediyorum sana. Yavrularınızla çok mutlu olun inşallah sizi çok seviyorum. . .







Hepinize keyifli bir gün diliyorum. 
İzmir'den kucak dolusu sevgiler...