12 Aralık 2014 Cuma
PORTAKAL KABUĞUNDA ÇİKOLATALI KEK
Merhabalar,
Bu aralar yeni yıl konseptli ikramlar hazırlamam için mesajlar geliyor. Ben de bu istekleri yerine getirmeye gayret ediyorum.
Yavaş yavaş bir yılı daha geride bırakıyoruz. Önümüzde yepyeni ve güzel bir yıl var. Herkesin kötü anılarını 2014 le birlikte gerilerde bırakacağı, güzel anıların, yeni başlangıçların yaşanacağı yepyeni bir yıl geçirmenizi diliyorum şimdiden.
Yılbaşı sofralarınıza renk katacak güzellikte ve değişik sunumuyla ilgiyi üzerinde toplayacak bir tarifim var bugün sizlere.
Portakalın kabuğundan kek çanağı yapacağım aklıma gelmezdi :)
Bir blogda gördüm ama şimdi aklıma gelmiyor ismi, not alırken yazmayı atlamışım. Hatırlayınca hemen notumu düşeceğim buraya :) Kendisine bu harika fikir için teşekkür ediyorum ve bu güzel tarifi sizlerle paylaşıyorum.
Tadı oldukça güzel, sizlerde benim gibi çikolata delisiyseniz denemenizi tavsiye ederim. Yapılışı oldukça kolay, sunumu şık ve lezzeti şahane..
Bence denemeye değer...
Sofralarınızda değişik sunumlarla fark yaratmayı seviyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin diyorum ve hemen tarife geçiyorum...
PORTAKAL KABUĞUNDA ÇİKOLATALI KEK
Portakal Kabuğunda Kek Nasıl Yapılır ?
Malzemeler :
4 adet portakal,
2 yumurta,
Yarım su bardağı şeker,
Yarım su bardağı sıvıyağ,
Yarım su bardağı süt,
Yarım su bardağı portakal suyu,
80 gr bitter çikolata,
1 su bardağı un,
2 çorba kaşığı kakao,
yarım paket kabartma tozu,
Yapılışı:
Öncelikle portakalları ortadan ikiye keselim ve suyunu sıkalım. İç kısımdaki posasını bıçak yardımıyla çıkartalım. Portakal kaselerimiz hazır :)
Şimdi derin bir kapta yumurta ve şekeri mikserle iyice krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Ardından süt, sıvıyağ, portakal suyunu ekleyip karıştıralım. Daha sonra elediğimiz unu, kakaoyu kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edelim. Bitter çikolatayı benmari usulü eritelim ve karışıma ekleyip karıştıralım.
Portakal kaselerini cupcake kalıplarına yerleştirelim. Portakal kabuklarının içine hazırladığımız kek karışımını kaşık yardımıyla paylaştıralım. 1 parmak boşluk bırakalım. (kabarma payı)
Önceden ısıttığımız 160 'C deki fırında 35 dk. kadar pişirelim. Kürdan testinden geçirdiğimiz keklerimizi fırından çıkartalım.
Ilıdıktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirelim ve dilediğimiz gibi süsleyelim.
Afiyet Olsun...
Not: Bu ölçülerde fazla çıkıyor yaklaşık 15 adet çıktı benim kekim. Siz istediğiniz kalıpta yapabilirsiniz kalan harcınızı...
9 Aralık 2014 Salı
Redmond Türkiye Cook With İzmir Bloger Etkinliği
Geçtiğimiz hafta Filiz Çatalkaya Orhan 'dan (Redmondun Activite şefi) çok güzel bir davet aldım. Redmond Türkiye İstanbul'daki etkinlikten sonra İzmir'imize de geliyordu.
Davet yazısını okuduğumda nasıl heyecanlandığımı anlatamam size.
22 Kasım Cumartesi akşamı İmse de gerçekleştirilen Cook With İzmir etkinliğinde 13 bloger ile birlikteydik ve birbirinden lezzetli yemekler pişirdik.
Menüde neler vardı neler...
* Kremalı Brokoli Çorbası
* Etli Nohut
* Etli Şevketi Bostan
* Mangolu Tavuk
* İç Pilav
* Buharda Mantar Soslu Somon
* Avokadolu Sıcak Karides Salata
* Enginar
* Turp Otlu Mercimek Fava
* Pizza
* Akdeniz Ekmeği
* Erikli Kek
* Vişne Soslu Bayat Ekmek Tatlısı
* Yoğurt
Organizasyon çok başarılıydı, tüm blogerların tezgahında farklı bir Redmond pişirici ve yapacağı menüler malzemeleriyle birlikte hazır durumdaydı...
Orhan bey'in açılış konuşmasının ardından etkinliğimiz başladı :)
Akıllı şef Redmond ile birbirinden farklı tarifleri pişirdik birlikte.
Açılış konuşması videomuzu izlemek isterseniz LİNKİ tıklamanız yeterli :)
Bendeniz de Etli Nohut yaptım Redmond M 110 ile work shopta :)
Gördüğünüz gibi akıllı pişiricim yemeğimi bir güzel pişiriyor :)
Sayende inanılmaz keyifli bir etkinlik oldu, deneyimlerinden faydalandık hepimiz. Yemekleri yaparken sana danışıcaz, hatta biraz başını ağrıtıcaz haberin olsun :)) Çok öpüyorum seni...
Orhan Şen beyefendi ile tanışma fırsatım oldu,
Bu güzel organizasyon için başta siz olmak üzere emeği geçen tüm ekibe sonsuz teşekkürler. İzmir' e tekrar bekliyoruz sizleri...
Önemli bilgiler aktardılar, kendilerine çok teşekkür ediyorum :)
Yapılan lezzetler ortada, hepsinin tadına baktım nefisti :)
Hatıra fotoğrafı çektirmeden olmaz dedik :)
Günün sonunda Filiz'ciğimin elinden sertifikamı aldım, bu güzel etkinlik için çok teşekkür ediyorum.
Çekiliş ile tüm katılan arkadaşlarıma bu harika ürünlerden hediye edildi.
Günümüz şartlarında artık zaman hiçbirimize yetmez olmuş durumda. Neye yetişeceğimizi şaşırdık gerçekten. İşte bu tüm yoğunluğunuzun arasında size öyle bir destek sağlıyor ki, şaşırıp kalıyorsunuz yaptıklarına.
Siz tek tuşa basıp başka işlerinizle meşgul olurken Redmond sizin için gereken herşeyi tam zamanında ve tam kıvamında pişiriyor.
Hem sağlıklı beslenecek, hem zamandan tasarruf edecek ve hem de az zamanda çok iş başarmış olacaksınız. İşte tüm bunları tek bir ürünle yapmak artık mümkün, Redmond bunu başarmış :)
Bırakın artık mutfaktaki işlerini Redmond halletsin, siz sevdiklerinize zaman ayırın.
Sizlere kısaca bu mucizevi üründen bahsetmek istiyorum.
Redmond Multicooker (Çok Amaçlı Pişirici ),
Bu ürünle çorba, salata, ızgara çeşitleri, tüm sulu yemekler, pilav, ekmek, yoğurt, pasta ve tatlılar yapabilirsiniz.
Hem haşlama, hem fritöz hem de pişirme özelliği var.
Mutfağınızda devrim yaratacak nitelikte olan dört dörtlük bir ürün.
* Buharda pişirme özelliği de var üstelik. Hazırlanan yemekler özel kasesinde kapağı kapalı olarak pişirildiği için besin değerlerinden de hiçbir şey kaybetmiyor.
* Zaman tasarrufu sağlıyor. Çok daha hızlı bir şekilde yemeklerinizi hazırlar, siz de sevdiklerinizle daha çok vakit geçirirsiniz.
* Mutfaktaki bir çok aletin yerini aldığı için de mutfağınızdaki yerden de tasarruf edersiniz.
REDMOND Hayatları Kolaylaştırmaya Geliyor.
Mutfağınızda onun için mutlaka yer açın...
http://multicooker.com/tr/
.jpg)
Tekrar görüşebilmeyi diliyorum :)
Sevgiler,
Fatma DAMYAN
ELMAS KURABİYE
Merhabalar,
Bugün uzun süredir denemek istediğim bir kurabiye tarifiyle sizlerin karşısındayım. İsmini görüntüsündeki ışıltıdan almış olan bu kurabiyeyi mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Çikolata ve kakaonun birlikteliği, ağızda kıyır kıyır dağılan yapısı ve nefis lezzetiyle bence denemeye değer bir ikramlık.
Tam tarifi bloğa eklemeye niyetleniyorum o anda bir şey çıkıyor ve kalıyor. Bugün dedim ki " ben bu tarifi bloğa bugün eklerim arkadaş :)))
Kimse de engel olamazzzzz.... :)
Ohhhh çok şükür ki sonunda paylaşıyorum işte, rahatladım....
Kızım yaptığım ilk günden beri anne elmas kurabiyenin müptelası oldu. Kahve çekirdeği kurabiye de favorileri arasında bu arada :))) Ama velakin bunun üzerindeki çikolata ve etrafındaki şekerler daha bir ilgisini çekti ve beğendi :)
Canımız sıkıldıkça zaten evde kurabiye yapan bir ikiliyiz prensesimle, çok seviyoruz birlikte birşeyler yapmayı. Ve de çok eğleniyoruz :) Sizde evdeki miniklerle birlikte bu güzel kurabiyeyi yapabilirsiniz.
Hemen tarife geçelim bakalım kuarbiyelerimiz nasıl yapılıyormuş,
Belki bu yayını okuduktan sonra doğru mutfağa gidip yapmak isteyebilirsiniz diye düşünüyorum....
ELMAS KURABİYE
Elmas Kurabiye Nasıl Yapılır ?
Malzemeler:
250 gr. oda ısısında bekletilmiş tereyağı,
1 çay bardağı pudra şekeri,
1 yumurta,
2,5 çorba kaşığı kakao,
1 pkt vanilya,
1 pkt kabartma tozu,
3,5 - 4 su bardağına yakın elenmiş un
Mantolamak için: 1 kase toz şeker
Üzeri için: Nutella
Yapılışı:
Öncelikle oda ısısında yumuşamış olan tereyağımızı kabımıza alalım. Pudra şekeri, yumurta ile güzelce karıştıralım. Sonra kakao, vanilya kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.Unu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş kabımıza ekleyip yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan bir kıvam alıncaya kadar yoğuralım.
Her su bardağı ölçüsü farklı olacağı için bu kıvamı tutturuncaya kadar un ilavesi yapalım. Birden unun hepsini kaba boşaltmayalım.
Hamur toparlanınca elimizle ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım.
Yuvarladığımız topları şekere bulayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklı olarak yerleştirelim. Yaklaşık 35 adet kadar çıkıyor bu malzemelerle.
Kurabiyenin tam ortasına parmağımız ile bastıralım çukur açalım. Önceden ısıttığımız fırında 175 'C de yaklaşık 12-15 dk arasında pişirelim.
Çıkan kurabiyelerimizi soğuyunca ortalarına çay kaşığı yardımıyla nutellamızdan ekleyip servis tabağına alalım :))
Afiyet Olsun.
8 Aralık 2014 Pazartesi
Silverline ve Yağız İzgül ile “Hikayesi Tadında Yemekler”
Bugüne kadar teknolojik, fonksiyonel, şık ve çevreci ürünler ile mutfaklarımıza ulaşan Silverline, şimdi de “Hikayesi Tadında Yemekler" ile yine bizlerle.
Bir boomads advertorial içeriğidir.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)