Sayfalar

5 Kasım 2014 Çarşamba

PASTANE AÇMASI ( Ev Yapımı Açma Tarifi )


Merhabalar canlarım,
Bugün sizlere uzun zamandır denemek istediğim ve her defasında hadi sonra denerim dediğim bir tarifi vermek istiyorum. Sonrasında da keşke ötelemeseymişim de sık sık yapsaymışım dediğim bir tarif :) Hani şu pastanelerden aldığımız pamuk gibi açmalar vardır ya, işte geçtğimiz hafta sonu bu güzel açmalardan yaptım :)
Ev halkının bayılarak yediği bu güzel poğaçayı mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Mayalı bir hamur olduğu için de aynı gün tüketmenizi öneriyorum.
Mayalı poğaçaların tadı gerçekten daha bir başka oluyor. Hele ki fırında pişerken mutfağı saran o koku beni inanılmaz mutlu ediyor.

İşte size 10 numara 5 yıldızlı bir açma tarifi, 

Hafta sonu kahvaltıları için, çocuklarınızın beslenme çantaları için ve günleriniz için ideal bir tarif, hadi hemen sizde deneyin :)





AÇMA : (yaklaşık 14 adet açma için)

PASTANE AÇMASI TARİFİ:

Malzemeler:
1 yumurta,
1 su bardağı ılık su,
1 su bardağı ılık süt,
1 su bardağı sıvıyağ,
1 pkt yaş maya (42 gr.)
2 tatlı kaşığı tuz (silme)
4 çorba kaşığı şeker (tepeleme)
6,5-7 su bardağı kadar un,

Üzeri için: 2 yumurta sarısı,Susam ve çörekotu

Yapılışı:
Mayayı, ılık süt ve şekerle birlikte eriyip köpürene kadar bekletelim. Maya çözündükten sonra içine ılık su, sıvıyağ, yumurtayı, tuzu ve yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Bu aşamada bir püf noktası hamurun iyice yoğrulmuş olması gerekiyor. Pamuk gibi yumuşacık bir hamur elde edeceksiniz yoğurdukça.
Hamur ele yapışmayan kıvam aldıktan sonra üzerini poşetle kapatıp 1 saat mayalanması için bekletelim. Bu süre içinde hamur mayalanıp 2 katına çıkacaktır. Daha sonra hamurdan parçalar kopartalım. Kopardığımız parçayı elimizle ince uzun açalım ve buralım sonra da iki ucu birleştirelim. Açma şekli verelim. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize açmalarımızı dizelim. Fırını 50 ‘C ye ayarlayalım. Tepsimizi fırında yaklaşık 1 saate yakın bekletelim. 
Açmalarımız bu süre içinde mayalanıp puf puf kabarmış olacaklar. Fırından çıkartalım ve üzerilerine nazikçe yumurta sarısı sürelim. Susam, çörek otu serpiştirelim. Fırını 190 ‘C ye ayarlayıp açmalarımız kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun...



4 Kasım 2014 Salı

Redmond Pişirici ile Dana Gulaş Tarifi


Merhaba sevgili dostlarım,
Yine yeni bir ay, yeni, başlangıçlar ve de yeni umutlar. Kasım ayını seviyorum içinde biraz hüzün barındırsa da seviyorum işte... Kışın geldiğini daha bir hissediyorum sanki :))
Geçtiğimiz hafta mutfağıma yeni gelen yardımcımı tanıştırmak istiyorum öncelikle sizlere. Redmond ailesi ve sevgili dostum Filiz Çatalkaya Orhan bana bu güzel ürünü hediye ettiler. Mutfağa aşık birine verilevbilecek en güzel hediye bence. Çok teşekkür ediyorum bloğum aracılığıyla da bir kez daha kendilerine.
Yeni yeni kullanmaya başladım ve kullandıkça da kendisine hayran oldum bu ürünün. Pişirmediği şey yok maşallah. Elinden her iş geliyor yani :)
Salatadan turun, çorbaya, ekmeğe, şerbetli tatlılara, içeceklere, kızartmalara, pilava, et ve sebze yemeklerine ve hatta hatta kek, lokum ve yoğurda kadar uzanan geniş bir skalaya sahip yaptıkları.
Biraz üründen bahsetmek istiryorum sizlere...
MULTİCOOK özelliğine sahip, 5 'C deki hassalıkta dahi çalışıyor. Bu demektir ki pastörizasyon ve strerilizasyon gerektiren mayalanma süreci isteyen ürünleri Peynir, yoğurt, bebek maması, vs gibi yiyecekleri hazırlamak için ideal bir ürün. Tüm bunları ve daha fazlasını rahatlıkla yapabilirsiniz. Zamanlayıcısı sayesinde size büyük rahatlık sağlıyor. 35 'C den 170 C ye kadar sıcaklık aralığı sunuyor.



Mesela şöyle bir özelliği var ki benim çok hoşuma gitti. Diyelim ki sizi yemeğinizi pişirdiniz ama yemeğe geçmenize daha zaman var. İşte bu noktada Remond RMC M 90 devreye giriyor ve siz sevdiklerinizle birlikte masaya oturana kadar yemeğinizi sizin için belli bir sıcaklıkta tutuyor soğumasını engelliyor :)) Bayıldım bu özelliğine...



Ve Redmond hamarat yardımcımla yaptığım yemeğimi sizlele bukuşturmaya geldi sıra. Ben Dana Gulaş yapmayı tercih ettim. Eti haşlarız genelde değil mi, ondan sonra pişirme kısmına geçeriz. Bu ürünle o kısmı hemen atlıyoruz direk pişirme kısmıyla işe başlıyoruz. Ürünün yanında gelen kitapçığa harfi harfine uydum ve ortaya ağızda eriyen, tel tel ayrılan tandır kıvamında bir et yemeğim oldu. Daha çok yeniyim kullandıkça birbirimize daha da çok alışacağız bundam hiç şüphem yok. Bu ilk denememdi ve inanın çok memnun kaldım.
Sebzelerimi de buharda pişirdim. Buharda pişirme haznesiyle sebzeler hem pratik bir şekilde hem de suya değmeden kendi lezzetiyle haşlandı. Yani sağlıklı beslenmek diye ben buna derim....
Günümüz şartlarında herşeyin içinde bir katkı vs varken bence elimizin altında böyle bir ürünün olması bizim için büyük şans diye düşünüyorum.
Çalışan bayanların mutfağında, baş yardımcıları olarak kullanacakları bir ürün.
En kısa zamanda bu harika ürünü edinmenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Birçok mutfak aletinin yaptığı işi tek başına göğüslemesi, mutfaktaki yer tasarrufu açısından da bence çok iyi.
Bu mutfakta devrim yaratacak olan çok fonkiyonlu pişiricimle sizlere daha güzel şeyler paylaşmaya devam edeceğim.

Ben ce REDMOND hayatlarımıza tatlı bir dokunuş yaptı. Saatlerce mutfakta vakit geçirmek yerine sevdiklerimize zaman ayırmamızı sağladı. 
Siz bırakın o pişirsin :)
Ürün ile ilgili daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz...

Redmond sizin yerinize pişirsin, siz sevdiklerinize zaman ayırın diyorum son olarak ve hemen şimdi Dana Gulaş Tarifimizi nasıl pişirmişim hep birlikte öğrenelim :))



REDMOND RMC M 90 Çok Fonksiyonlu Pişirici ile Dana Gulaş Tarifi

Malzemeler:
700 gr dana eti (fileto)
2 adet soğan,
2 çorba kaşığı domates salçası,
1/4 çay bardağı sirke,
1/4 su bardağı su,
70 ml zeytinyağı,
2 gr sarımsak,
tuz (istenilen miktarda)
baharatlar ( ben karabiber ve kırmızı pul biber ekledim)

Yapılışı:
Öncelikle dana filetolarımzıı güzelce yıkayalım. Soğanı ve etimizi iri küpler şeklinde doğrayalım. Sarımsağı da küçük doğrayalım. Çok fonksiyonlu pişiricinin haznesine zeytinyağını, eti, soğanı, tuz ve bharatları ekleyip şöyle bir karıştıralım. Çok fonksiyonlu pişiricimizin çaılşma modu olan STEW [ hafif ateşte pişirme özelliği] (sulu et, tavuk, balık, deniz ürünleri ve bakla yemekleri pişirme modu) olarak, pişirme süresini 2 saat olarak ayarlayalım.
START tuşuna basalım. 60 dakika sonra tenceremizin apaığını açalım, salça, sarımsak, su ve sirkeyi ekleyip karıştıralım.
Kapağı kapatalım ve çalışma süresi bitinceye kadar pişirelim :)
Süre sonunda ağızda dağılan nefis yemeğimiz servise hazır olacaktır.

Afiyetler Olsun...

Teşekkürler Redmond

29 Ekim 2014 Çarşamba

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 91. Yılı Kutlu Olsun


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili kısa özet ve kompozisyon
Osmanlı İmparatorluğu’nda, ikinci Meşrutiyetin ilanından altı yıl sonra Birinci Dünya Savaşı başladı.1914’te başlayan Birinci Dünya Savaşı’na dünyanın belli başlı devletleri katıldı.Dört yıl süren savaş sonunda bizimle birlikte olan devletler yenildi.Savaş kurallarına göre biz de yenilmiş sayıldık. Ülkemiz İngilizler, Yunanlılar,Fransızlar,İtalyanlar tarafından paylaşıldı.
Ulusuna inanan, güvenen Mustafa Kemal Paşa,19 Mayıs 1919’da Samsun’a geldi.Erzurum’da,Sivas’ta kongreler düzenledi.Mustafa Kemal Paşa “Tek bir egemenlik var,o da Milli egemenliktir.Ülkeyi yine ulusun kendi gücü kurtaracaktır.” diyordu.Yurdun dört bir tarafından gelen ulus temsilcileri -milletvekilleri- 23 Nisan 1920 günü Ankara’da Büyük Millet Meclisi’nde toplandı.
Meclis, Mustafa Kemal Paşa’yı başkan seçti.Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğinde Büyük Millet Meclisi Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı başlattı.Bir yandan efeler,dadaşlar,seğmenler bulundukları yörede düşmana karşı koydular.Öte yandan düzenli ordular İnönü’de,Sakarya’da,Dumlupınar’da savaştılar.Yurdumuz düşmanlardan kurtarıldı.

Tahtını, rahatını düşünen padişah, yenilen düşmanla birlikte yurdumuzdan kaçtı. İmzalanan Lozan Barış Antlaşması ile yeni bir devlet doğdu.Bu doğan devletin yönetim biçimi henüz belirlenmemişti.
İkinci dönem Büyük Millet Meclisi 11 Ağustos 1923’te ilk toplantısını yaptı.13 Ekim 1923’te Ankara Başkent oldu.Atatürk; düşmanın ülkeden atılıp sınırlarımızın belirlenmesinden sonra,çoktan beri tasarladığı cumhuriyetin ilanı üzerinde hazırlıklar yapmaya başladı.28 Ekim 1923 akşamı yakın arkadaşlarını Çankaya’da yemeğe çağırdı.Onlara , “Yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz.”Dedi.
29 Ekim 1923 günü Atatürk,milletvekilleri ile görüştükten sonra taslağı hazırlanan cumhuriyet önergesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verildi.Meclis önergeyi kabul etti.Böylece ülkemizde cumhuriyet yönetimi kuruldu.Atatürk kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı oldu.Cumhuriyet’in ilanı yurtta sevinç ve coşku ile karşılandı.
Cumhuriyet;yurttaşların seçme ve seçilme hakkının olduğu bir yönetimdir.Ulus temsilcilerinin kabul ettiği yasalarla ülkenin yönetilmesidir.Cumhuriyet yönetiminde söz ulusundur.Cumhuriyet’i korumak, kollamak, yaşatmak her yurttaşın ödevidir.
Kaynak: www.kultur.gov.tr
Cumhuriyet Bayramı Türk milletine hediye edilen en büyük armağan olmuştur. 
Cumhuriyetimiz 91. Yılında....

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Hepimize Kutlu Olsun. . .

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE . . .

28 Ekim 2014 Salı

ÇEÇİL PEYNİRLİ BAHARATLI BİBER


Merhabalar,
Yine güzel bir güne uyanmanın mutluluğu içindeyim. Havalar artık iyice soğumaya başladı ve kış kendini yavaş yavaş hissettiriyor bizim buralarda.
Gerçi İzmir' de ne kadar kış yaşayabiliriz ki zaten :))
Bizim evde hafta sonları kahvaltılarında olmaz sa olmazlardandır biber. Eşim Makedonya Göçmeni olduğundan kayınvalidemden biberle yapılan çok değişik tarifler öğrendim diyebilirim. Ama şimdi sizlerle paylaşacağım tarif tamamen doğaçlama otaya çıktı. Sayfamda  yayınladığımdan beri bir çok msj aldım. Tarifini isteyenler çok oldu. Dediğim gibi aslında o an dolapta ne varsa kullandığım, pratik bir tarif. Ama önemli olan ortaya lezzetli bir şeylerin çıkması değil mi ?? Neye neyin yakışacağını bilmek, uygun baharatlarla yemeği lezzetlendirmek işin sırrı bence. Eşimin de onayını alan bu güzel ve bir o kadar basit tarifi hemen sizlerle paylaşmak istiyorum.



ÇEÇİL PEYNİRLİ BAHARATLI BİBER (2 kişilik)

Kahvaltılık biber Nasıl Yapılır ?

Malzemeler:
9-10 adet yeşil biber (sofradaki kişi sayısına göre arttırıp azaltabilirsiniz)
1 iri diş sarımsak,
3-4 yemek kaşığı domates püresi,
1 yemek kaşığı tereyağı,
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 avuç çeçil peyniri,
tuz, karabiber, kırmızı pul biber,

Yapılışı:
Biberlerimizi iri parçalar halinde, sarımsağı da minik minik doğrayalım. Tavaya zeytinyağını alalım. Sarımsak ve biberleri çok fazla soldurmadan soteleyelim. Ardından domates püresini ve tuzunu ekleyip karıştıralım. Hafif suyunu çekene kadar sotelemeye devam edelim. Üzerine çeçil peynirlerimizi yerleştirelim. Hafif erimeye başlayınca tereyağını minik minik bıçağın ucuyla biberlerin üzerine yerleştirelim. En son değirmenden çektiğimiz karabiberimizi de üzerine serpiştirelim. Benim biberlerimin içinde acılar da vardı o yüzden pul biber kullanmadım. Siz damak zevkinize göre onu ayarlayabilirsiniz.
Sıcak sıcak servis edelim.

Afiyetle Yiyelim . ..