Sayfalar

8 Nisan 2014 Salı

EYLÜL ADA için hazırladığım Hoşgeldin Kurabiyeleri

Merhabalar,
Geçen hafta içinde teslim ettiğim bir siparişimi  daha sizlerle paylaşmak istiyorum.
Sevilay Hanımın isteği üzerine tarçın - zencefil aromalı olarak hazırladığım kurabiyelerimi 2 model olarak belirledik, bebek arabalı ve çiçek modeli...
Eylül Ada bebeğe güzel bir ömür diliyorum. Sağlık, mutluluk ve başarılarla dopdolu bir yaşamı olsun inşallah.
Şimdiden afiyetler olsun Sevilay hanımcım,
tekrar görüşmeyi diliyorum...
Sevgiler...
Siparişleriniz için fatos.hf@hotmail.com'dan bana ulaşabilirsiniz...
 





 
 
 
 
 
 
 
 

24 Mart 2014 Pazartesi

KREM ŞANTİLİ PATATESLİ NEFİS POĞAÇA

 
Merhaba dostlarım,
Yepyeni bir haftaya daha girdik. Bahar kendini hissettirmeye başladı İzmir'de :)
Güneş pırıl pırıl parlıyor, etraf yemyeşil, çiçeklenmeye başladı. Doğadaki bu uyanış beni çok keyiflendiriyor. Bir kaç gündür nette yaşadığım bir problem yüzünden bloğuma da giremedim. Sürekli bir uyarı ekranıyla karşılaştım. O sebepten paylaşmak istediğim tariflerim biraz aksadı. Ne çok alışmışım yazmaya meğer, 1 hafta yazamayınca kendimi kötü hissettim.
Özlemişim sizleri :)
Bu tarifin değişik bir versiyonunu sizlerle paylaşmıştım. Tadına doyamayacağınız güzellikte nefis bir poğaça. İzmir'liler bilir. Bizim buralarda Karaköy Poğaçası diye satılır fırınlarda. İşte aynı o poğaçanın tadında güzel bir tarif. Bence mutlaka deneyin. Dış kabuğu hafif sertlikte içi ise yumuşak ama mayalı hamurdan yapılan poğaçalar gibi de değil. Tam anlamıyla tadına varabilmek için kesinlikle denemenizi öneriyorum. Bana güvenin favori tarifleriniz arasına gireceğine garanti veriyorum...
Şimdi sizleri çok daha fazla bekletmeden hemen tarifime geçiyorum...
 

KREM ŞANTİLİ PATATESLİ NEFİS POĞAÇA
MUTLAKA DENEYİN

Malzemeler:
125 gr. tereyağı yada margarin ( yumuşak)
1 su bardağı ılık süt,
1 çay bardağı sıvıyağ,
2 yumurta (1 sarıyı üzeri için ayır)
1 pkt Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu,
1 pkt Dr. Oetker İnstant Maya,
1 pkt Dr. Oetker Krem Şanti (toz)
1 silme tatlı kaşığı tuz,
4,5 su bardağı un,

İç Harcı için:
4 orta boy patates,
1 soğan,
1 çorba kaşığı sıvıyağ,
1/2 demet maydanoz,
tuz, karabiber, kırmızı toz biber,

Üzeri İçin:
2 yumurta sarısı,
susam ve çörek otu,

Yapılışı:
Öncelikle iç harcı hazırlayın. Patatesleri güzelce yıkayıp kabuğunu soymadan bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın.
Patatesler haşlanırken soğanı ince ince doğrayıp 1 çorba kaşığı yağda tavada soteleyin. Haşladığınız patatesleri tencereden alp biraz ılıdıktan sonra kabuklarını soyun. Patatesleri bir kabın içinde çatal yardımıyla ezin. Üzerine ince kıyım maydanozu ve sotelediğiniz soğanı, baharatları ekleyip karıştırın. Hamuru için, genişçe bir kabın içine yumuşak tereyağını, ılık sütü, sıvıyağı, yumurtayı,alıp karıştırın. Daha sonra toz krem şantiyi, instant mayayı ekleyip karıştırın ve 5 dk kadar bekletin. Kabartma tozunu, tuzu ekleyip tekrar karıştırın. Ayrı bir yerde elediğiniz unu kontrollü bir şekilde kabınıza yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlayın. Yoğurdukça kıvamı güzelleşen, elinize bulaşmayan yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurdan cevizden biraz daha büyükçe bir parça alıp elinizde yuvarlayın. Bezenizi mutfak tezgahının üzerinde ya da benim yaptığım gibi avuç içinizde açın. Hazırladığınız iç harçtan 1 tatlı kaşığı kadar alıp ortasına koyun. Kenar uçlarını birleştirip elinizle yuvarlayın. Kapattığınız yer alta gelecek şekilde yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize yerleştirin. Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrar edin. Poğaçaların üzerine yumurta sarısını fırça yardımıyla sürün. Üzerine çörek otu ve susam serpiştirin. 10 dakika tepsi mayası için bekletin. Daha sonra 180 'C de üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun :))

14 Mart 2014 Cuma

Le Cordon Bleu Bahar Dönemi Sertifika Programı 30 Mart’da Başlıyor!

Le Cordon Bleu Bahar Dönemi Sertifika Programına “blogger_lcb_2014”  kodu ile başvuru yapın, 50 parçalık Wüsthof marka Le Cordon Bleu logolu Bıçak ve Alet Seti hediyenizi alın.

Le Cordon Bleu” (Mavi Kurdele) isminin mutfak sanatları ile ilişkilendirilmesi ilk olarak 16. yüzyılda ortaya çıktı. Le Cordon Bleu ismi, Fransa Kralı III. Henri tarafından kurulmuş ve zaferlerini şatafatlı ziyafetlerle kutlayan Saint-Esprit Şövalyeleri’nin sembolünde bulunan mavi kurdele nedeniyle, 16. yüzyıldan itibaren mutfaktaki mükemmeliyetin simgesi oldu.

Le Cordon Bleu, 1895’te “La Cuisiniere Cordon Bleu” Dergisi'nin yayımcısı, gazeteci Marte Distel tarafından mutfak sanatları okulu olarak Paris’te kuruldu. Açılışından itibaren, Le Cordon Bleu’nün uluslararası ünü hızla yayıldı. 1950’li yıllarda Paris’te yaşayan Julia Child’ın bu okulda eğitimini tamamlayıp ünlü bir aşçı ve yemek yazarı olması da Le Cordon Bleu’nün tanınırlığını artırdı. Julia Child’ın hayatı 2009 yılında vizyona giren Meryl Streep’in başrolünde oynadığı “Julie & Julia” adlı bir filme de konu oldu.

Günümüzde Le Cordon Bleu, 20 ülkede, 40’ı aşkın uluslararası okulda yılda 20.000 öğrenciye eğitim veriyor. Le Cordon Bleu öğrencileri, Michelin yıldızlı restoranlardan gelen usta şefler ya da prestijli yarışmalarda galip gelerek Meilleur Ouvrier de France gibi unvanları elde eden isimler tarafından eğitim görmektedir. Usta aşçılar, klasik Fransız mutfağı ve uluslararası aşçılık tekniklerine ait bilgi ve deneyimlerini Le Cordon Bleu öğrencilerine aktarmaktadırlar.

10 Mart 2014 Pazartesi

ISPANAK KAVURMA

Herkese kocaman sevgiler,
Yine çok güzel bir haftaya daha merhaba dedik hep birlikte. Bugün çok keyifliyim, nedensiz hem de :)) İçimde bir sevinç var Allah hayırlara çıkarsın inşallah :) Bugün sizlere benim çok sevdiğim bir yemeği paylaşacağım. Hepimizin bildiği bir tarif aslında. Ama ben bilmeyenler için kendi tarifimle anlatmak istiyorum. Ispanak demir bakımından oldukça zengin bir sebze. Çocuklarınıza bol bol yedirmenizi tavsiye ediyorum. Yakında ıspanakla ilgili çok güzel bir tarif daha ekleyeceğim bloğa.
Ispanağı ne yaptıysam çocuğuma sevdiremedim diyenler için gelecek tarifim... Vereceğim tariften sonra bakın çocuğunuz nasıl  da ıspanak yiyecek :)) Ama azıcık sabredin onu da çok yakında paylaşacağım :)
Evet sizleri çok fazla bekletmeden hemen tarifime geçiyorum canlarım...


ISPANAK KAVURMA
Malzemeler:
500 gr kuzu ıspanak,
2 orta boy soğan,
2 diş sarımsak,
1 çorba kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası,
tuz, karabiber,
zeytinyağı

Yapılışı:
Öncelikle ıspanaklarımızı güzelce yıkayalı. Suyunu süzelim. İri iri doğrayalım. Soğan ve sarımsaklarımızı yemeklik doğrayalım. Tenceremize zeytinyağını alıp, doğradığımız soğan ve sarımsağı ekleyip orta ateşte soteleyelim. Salçalarımızı ekleyip sotelemeye devam edelim. Ispanaklarımızı ekleyelim. Tuz ve karabiberi ekleyip şöyle bir karıştıralım. Tenceremizin kapağını kapatıp 15-20 dk kadar pişirelim. Süre sonunda suyunu salıp çekmesi gerekiyor. Çekmediyse çok az daha pişirelim. Yemeğimiz servise hazır. İster sarımsaklı yoğurtla, isterseniz de bu şekilde servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun..

Not: Bu bilgiyi usta bir şeften almıştım. Sizlerle de paylaşmak istiyorum. Ispanak yemeği yaparken kesinlikle karıştırmadan pişirmek gerekiyormuş.
Hem besin değeri kaybolmuyor hem de çok daha güzel pişiyor.
Ben öyle yapıyorum. Tavsiye ederim :))