Merhabalar,
Yine çok güzel bir güne uyandık. İzmir'de havalar son birkaç gündür inanılmaz güzel. Kızım okuldan gelince yemeğimizi yiyoruz ve güneşin tadını çıkartmak için kendimizi parka atıyoruz hemen :)) İkimize de çok iyi geliyor gerçekten. Aslına bakarsanız Şubat ayında bu durum çok da normal değil ama biz güneşi görür görmez fırsatları değerlendiriyoruz.
Gelelim bugün kü tarifime, bu tarifimi facebookta paylaşalı epey oldu haklısınız. Ama günlerin şu son zamanlarda epey yoğun geçiyor. Bir türlü fırsat bulup da tarifimi paylaşamadım sizlerle. Nihayet bugün sabah dedim ki artık erteleme ve hemen tarifi yayınla :))) Tarifi mutlaka ama mutlaka denemenizi istiyorum. ok farklı ve inanılmaz güzel bir tatlı. Tadına bakınca bana hak vereceğinizi düşünüyorum. Ve hemen tarifime geçiyorum.
ZEBRA KEK ( Zebra Cheesecake)
Malzemeler:
Tabanı İçin:
3 pkt yulaflı bisküvi,
150 gr tereyağı,
2 çorba kaşığı bal
Üzeri için:
125 gr tereyağı,
250 gr, şeker,
8 yumurta,
800 gr labne peyniri,
2 adet vanilyalı puding,
50 gr kakao
Yapılışı:
Öncelikle tabanını hazırlayalım. Bisküvileri robottan un gibi olana kadar geçirelim. Bir kabın içine alıp yumuşak tereyağını ve balı ekleyip yoğuralım. 26 cm'lik yuvarlak kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serelim. Bisküvi karışımını tabana iyice batırarak yayalım. Buzdolabında bekletelim.Şimdi sıra üzerini hazırlamaya geldi :)) Oda ısısındaki tereyağını, şekeri mikserle çırpalım ve iyice kabartalım. Daha sonra yumurtaları tek tek ekleyelim ve çırpalım. Labne peynirini ekleyelim. Pudingleri de ekleyip karıştıralım. Karışımın 3'te 1ini ayıralım. Ayırdığımız kısma kakao ekleyip karıştıralım. Buzdolabından çıkarttığımız kalıbımızın ( bisküvilerin) üzerine beyaz olan karışımdan dökelim. Kakaolu karışımı da beyaz karışımın üzerine spiral şeklinde dökelim. En son kürdanla üzerine ebru deseni verelim. Önceden ısıttığımız fırında 170 'C de 45 dk pişirelim. Süre sonunda fırından çıkartıp, soğuması için bekleyelim.
Üzerini ben çikolata sos ve antep fıstığı ile süsledim. Sizi zevkinize göre süsleyebilirsiniz. Ve dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet Olsun...