Sayfalar

4 Kasım 2013 Pazartesi

KREM ŞOKOLA


Merhabalar,
Yeni bir haftaya daha başladık hayırlısıyla. Hepimiz için keyifli neşeli geçmesini diliyorum öncelikle. Bugün sizlere o kadar kolay ve çok lezzetli bir sütlü tatlı tarifimi paylaşacağım. Ara sıra insanın canı tatlı bir şeyler istiyor. Ben akşam yemeğinden sonra yemek üzere hazırladım tatlılarımı. Çok da beğenildi...
Hafif ve çok güzeldi gerçekten. Siz de canınız tatlı çektiğinde ya da aniden gelen misafirleriniz için bu nefis tatlıyı hazırlayabilirsiniz. İnanın bana tadına doyamayacaksınız :) Hemen geçiyorum tarife.....


KREM ŞOKOLA (8 kişilik)
Malzemeler:
1 kg süt,
100 gr. toz şeker, (1 büyük çay bardağı)
100 gr. Hindistan cevizi,
1 çorba kaşığı nişasta,
150 gr bitter çikolata,

Yapılışı:
Önce süt ve şekeri bir tencereye koyup kaynatalım. Nişastayı ayrı bir kapta çok az su ile çözelim. Kaynamakta olan süte ekleyelim, karıştıralım. Hindistan cevizini ve parçalar halinde olan çikolatamızı da ekleyip çikolatalar eriyene karıştıralım. Ocağın altını kapatalım.
Cuplarımızın diplerine birer parça kek parçası koyalım. Krem şokolamızdan biraz dökelim. Yine biraz kek parçaları ve yine krem şokoladan dökelim. Üzerini antep fıstığı ile süsleyelim.
Not: İsterseniz kek parçaları koymadan da cuplara tatlınızı paylaştırabilirsiniz :))
Buzdolabında 1 saat kadar beklettikten sonra servis yapalım.
Afiyet Olsun...

1 Kasım 2013 Cuma

ELMALI STRUDEL


Merhabalar,
Bugün günlerin en hayırlısı, en güzeli... 
Hepinize Hayırlı Cumalar dileyerek başlamak istiyorum yazıma. 
Zaman nasıl da hızlı akıp gidiyor hiç anlamıyoruz bile. Ben her sabah çok erken kalkan biriyim aslında çalışmama rağmen. Ev halkını işe ve okula uğurlamak, yanlarına birşeyler hazırlamak için erkenden uyanıyorum. Ve sonrasında da uyumuyorum elbette :))) Gün başlamış oluyor benim için. Ona rağmen koca gün nasılda hızlı tükenip gidiyor.....
Geçenlerde bu harika tarifi denedim. İlk denemem olmasına rağmen facebook sayfamda çok konuşuldu. Tarifi istendi. Ancak fırsat bulup da şimdi yazabiliyorum. Şimdiye kadar deneme şansınız olmadıysa mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Farklı iç malzeme ile de hazırlanabilir. Özellikle de hamurunun yapısına bayıldım. Yalnız bu ölçüden 2 tane strudel hazırlanıyormuş. Yani hamur 2 ölçü... Ben kalan hamuru deepfreeze kaldırdım.
İstediğim zaman çıkartıp, çözdürüp hazırlayabileceğim. Bu sefer de vişneli yaparım herhalde :))))  Orijinal tarifi veriyorum size benim yaptığım gibi yani. Siz ister ölçüyü ikiye bölüp yapabilirsiniz isterseniz de tam ölçü yapıp yarısını deepfreeze kaldırabilirsiniz.....
 
 
 
ELMALI STRUDEL
Malzemeler:
650 gr. un,
1 yumurta,
25 gr. toz şeker,
125 gr sıvıyağ,
225 gr. süt
50 gr. su

İç Harcı için:
4 elma,
300 gr. toz şeker,
100 gr kuş üzümü,
1 çay kaşığının ucu ile toz karanfil yoksa tarçın :)

Üzerine : pudra şekeri

Yapılışı:
Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Elmaların kabuklarını soyup minik küpler şeklinde doğrayalım. Ocağa tereyağını alıp ısıtalım. Elmaları tavaya ekleyelim, şekeri ve kuş üzümünü de ekleyip soteleyelim. Suyunu salacaktır bu aşamada. Soteleme işlemi bitince tavadaki su azalmış olacaktır, kesinlikle bunu süzmeyin. Hamurun zeminine süreceğiz bu aromalı sosu. Soteleme işlemi bitince tavayı ocaktan alıp üzerine toz karanfili ya da tarçını serpiştirelim. Harcı ılıması için bir kenarda bekletelim.
Bu sırada hamurumuzu hazırlayalım. Genişçe bir kabın içine elediğimiz unu alalım. Ortasına yumurtayı kıralım. Sıvıyağ, süt, şeker ile yaşa yavaş yoğurmaya başlayalım. Kıvam almaya başlayacaktır. En son olarak da suyu ekleyip yoğurmaya devam edelim. İyice yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Hamuru 2 eşit parçaya bölelim.
(diğerini streçleyip deepfreeze'e kaldırabilirsiniz)
Kalan hamuru 10 dk kadar dinlendirelim. Sonra tezgah çok hafif un serpip merdaneyle hamurumuzu açalım. Ne çok ince nede çok kalın olmamalı. 1 cm kalınlığında açalım. Soğuyan iç harcımızın suyunu bir kaşık yardımıyla hamurun zeminine sürelim. Harcımızı mahurun her yerine eşit şekilde dağıtalım.
Ne çok sıkı ne de çok gevşek olacak şekilde rulo yapalım.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize yerleştirelim. Kat yerinin alta gelmesine dikkat edelim. Yanlardan da elimizle kapatalım hamuru. Pişerken taşmasın.
Üzerine çok az fırçayla sıvıyağ sürelim. Önceden ısıttığımız 160 'C lik fırında yaklaşık 40 dk kadar pişirelim. Süre sonunda üzeri hafif kızarmış olacaktır. Ilımaya yakın yine fırça ile üzerine sıvıyağ sürelim. Yağı hemen çekecektir.
Dilimleyerek servis yapalım. Pudra şekeri serpiştirelim.
Afiyet Olsun...

29 Ekim 2013 Salı

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.....

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN......
 
 
 

Hürriyetimizin 90. yılını kutladığımız bu özel gün hepimize kutlu olsun :))
 
" EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR "diyen ulu önder Atatürk'ümüzü saygıyla anıyorum....
 
 
İzmir'de kutlamalar tüm hızıyla devam etmekte.
Bu akşam Karşıyaka sahilde saat 21:00 deki kutlamalarda bizde olacağız :)))) Sahil boyunca meşale ve havai fişekle bu özel günü kutlayacağız....
Nice nice 90. yıllara diyorum :)
 
 

27 Ekim 2013 Pazar

ÇATLAK KURABİYE


Merhabalar,
Güzel bir İzmir sabahından hepinize GÜNAYDIN:)) Günlerdir aklımda bu kurabiyeleri yapmak vardı. Sonunda dayanamayıp yaptım. O nasıl bir lezzet öyle. Görüntüsü kadar tadı da nefisti gerçekten. Sevgili Yasin Sözen Şef' in imzasını taşıyan bu leziz kurabiyeleri mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. İçi yumuşak dışı hafif sert. Sanırım bundan böyle çok sık yapacağım bir atıştırmalık. Ev halkı inanılmaz beğendi. Yapılışı da oldukça pratik.
Yalnız birkaç püf noktası var onu da sizlerle hemen paylaşmak istiyorum. Kurabiyeyi yaparken pişirme süresine kesinlikle dikkat edilmeli. 1 dk bile fazla pişirmek kıvamını değiştirebiliyor. Bir de hamurun kıvamı biraz yumuşak olacak. Ama siz bu çok cıvık ben biraz daha un ilave edeyim derseniz bu nefis lezzetten uzaklaşmış olursunuz benden söylemesi...
Bu önemli uyarıları dikkate aldığınızda, ağızda dağılan, çatır çatır çatlayan ve mis gibi kakao kokan bu nefis kurabiyelere sahip olabilirsiniz :)))
Bu kurabiye için " yapımı kolay, yemesi olay " diyorum ve hemen tarife geçiyorum sevgili dostlarım.

Yasin Şef'e bu güzel reçetesi için teşekkür ediyorum :))
Kendisinin harika tariflerine ulaşmak için fun sayfasından takip edebilirsiniz. https://www.facebook.com/yasinsozenfunclup
 

ÇATLAK KURABİYE
Malzemeler:
1 yemek kaşığı tereyağı, (oda ısısında beklemiş)
1 yumurta,
1 büyük çay bardağı toz şeker,
25 gr. kakao,
1 pkt Dr Oetker vanilya,
1/2 pkt Dr. Oetker hamur kabartma tozu,
1,5 büyük çay bardağı un,
1,5 çorba kaşığı süt

Üzeri için: pudra şekeri

Yapılışı:
Öncelikle şekeri ve yumurtayı mikserle çırpalım. Sonra karışıma yumuşayan tereyağını ve sütü ekleyip karıştıralım. Ayrı bir yerde un, vanilya, kabartma tozu ve kakao'yu eleyelim. Diğer karışıma ekleyip macun kıvamına gelene kadar spatul ile karıştıralım. Kabın üzerini kapatıp buzdolabında 20 dk kadar bekletelim. (bu işlemi hamuru daha rahat yuvarlayabilmek için yapıyoruz.) Dinlenen hamurdan küçük parçalar alıp elimizle yuvarlayalım. Bir tabağa pudra şekeri koyalım. Yuvarladığımız hamuru pudra şekerine bulayalım. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklı olarak dizelim. Hamurun üzerine çok hafif bastıralım.
Önceden ısıtılmış fırında 170 'C de 9-10 dk pişirelim.
Fırından çıkardığınız kurabiyeleriniz size yumuşak gelebilir, kesinlikle daha fazla pişirmeyin. Soğudukça kıvamını alacaktır. Çok beğeneceğinize eminim.
Şimdiden afiyet olsun...

Servis tabağım tabii ki  Keramika Seramik :)) Keramika'nın sayfasını mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ediyorum. Yeni modellere bayılacaksınız...