4 Eylül 2013 Çarşamba
BROWNİ
Merhaba arkadaşlar,
Dün öğleden sonra canım inanılmaz browni çekti. Sanki gözümün önünde bir tabak browniyi salına salına gezdiriyorlar. O derece yani....
Şöyle bol çikolatalı, o kakaonun kokusu burnuma kadar geldi sanki. Dayanamayıp ve kendime engel olamayıp kendimi attım mutfağa :))))
İyi ki de yapmışım vallahi nefis oldu :)) Kızımda eşimde çok beğendiler....
Hatta facebook da paylaştım mutfağa browni yapmaya gidiyorum diye.. Sevgili takipçilerim hemen yorum yapmışlar tarifi verinde bizde sizinle birlikte yapalım diye :)) Hemen yazdım tarifi ve koştum mutfağa benimle aynı anda browni yapan takipçilerimden de fotoğraflar gelmeye başladı :))) Eee tabiiki benden de istendi.. Hemen yayınladım fotoğrafı. Çok güzel bir paylaşımdı benim için.
Tadına bakanların güzel yorumlarını da okuyunca keyfim ikiye katlandı doğrusu. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Beni her zaman desteklediğiniz, yanımda olduğunuz, inandığınız ve güç verdiğiniz için.....
O kadar anlatıp durdum şu browni'yi, haydi hemen tarife geçelim mi :)))))
BROWNİ
Malzemeler:
4 yumurta,
2 su bardağı şeker,
1 su bardağı sıvıyağ,
1 su bardağı süt,
3 çorba kaşığı kakao,
1 pkt Dr Oetker vanilya,
1 pkt Dr Oetker kabartma tozu,
2,5 su bardağı un,
80 gr bitter çikolata
Üzerine: antep fıstığı yada hindistan cevizi
Yapılışı:
Öncelikle bir kabın içine şekeri, ılık sütü, sıvıyağı ve kakaoyu alıp şeker eriyene kadar iyice çırpalım. Bu karışımdan 1 su bardağı kadar ayıralım.
Kalan harcımızın içine yumurtaları, elediğimiz unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım. Tabanını yağladığımız kare borcamın içine harcımızı dökelim. Ben 28x 28cm kare borcam kullandım.
Fırınımızı 180 'C ayarlayalım. Yaklaşık 25-30 dk kadar pişirelim. Kürdan testini geçtikten sonra kekimizi fırından çıkartalım. 5 dl ilk sıcaklığının çıkması için bekletelim. Küçük sos tenceresine ayırdığımız 1 bardak sosu ve bitter çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştıralım. Daha sonra ılıyan sosu kekin üzerine gezdirelim. 30 dk sonra dilimleyip antep fıstığı ile süsleyip servis edelim :))
Afiyet Olsun...
2 Eylül 2013 Pazartesi
İZMİR GOURMET GUIDE DERGİSİ'ni duydunuz mu ???
Mandal Ajans tarafından her yıl hazırlanan İzmir Gourmet Guide dergisi bu sayısında yeniliklerle dolu. İzmir'in interaktif videolu anlatımlı ilk dergisi. Derginin 4. sayısı :)) İzmir'in eğlence kültüründen ve restoran mekanlarına kadar her sayfası dopdolu ve çok faydalı bir kitap. Tam 1484 mekanın tanıtıldığı kitap 464 sayfadan oluşuyor. Kesinlikle ilginizi çekeceğine eminim. Kitabın boyutları da çok şirin. Çantanıza atıp her yeri gezebilirsiniz...
Önce dış görünüşüyle sonra da içeriğiyle çok ama çok beğendiğim bir dergi olduğunu belirtmek istiyorum. Tam bir kılavuz diyebilirim. İzmir, Çeşme ve Urla'yı kapsayan bölgelerdeki mekanları tek tek detaylarıyla anlatıyor.
Mekan ve yer bilgilerinin yanı sıra, adres ve telefonların yer aldığı harika bir dergi hazırlanmış.
Dergide çok güzel ve özel bölümlerde yer alıyor.
*Sokak Arkası Mekanlarım,
*Alışveriş Duralarım,
*Ege'den Lezzetler ( Bu bölümde Şef Barış Torcu'nun nefis tarifleri yer alıyor)
Bu bölümlerde bulunan QR kodlama sistemiyle akıllı telefonlar ve tabletler ile mekan videolarını izlenebiliyor...
Bu özel kitabı Yaysat Bayileri, D&R, Kitapsan, İnkilap ve Remzi kitabevlerinden temin edebilirsiniz...
İzmir Gourmet Guide’ın 2. sayısından bu yana geleneksel hale gelen “Bir Adım Öne Çıkanlar” bu yıl da 4 özel toplantı sonucunda 12 kişilik seçici kurul değerlendirmesiyle belirlendi. Kategorilerine göre seçilmiş 36 mekan yorumlarıyla kitapta yer alıyor. Ayrıca İzmir Gourmet Guide’da bu yıl ilk kez İzmir’in yiyecek içecek kültürüne değer katmış 3 özel isim “Altın Tabak” ödülleriyle onurlandırıldı. “Bir Adım Öne Çıkanlar” ve “Altın Tabak” ödülleri Eylül ayında düzenlenecek özel bir geceyle sahiplerine takdim edilecek.
Bizleri böylesine güzel bir dergiyle buluşturdukları için Mandal Ajans'a çok çok teşekkür ediyorum.
Tüm ekibe gönülden başarılar diliyorum, yolunuz açık olsun ....
Tekrar görüşmek üzere :)))
Sevgiler...
28 Ağustos 2013 Çarşamba
PATLICANLI BİBERLİ BÖREK
Günaydınlar,
Nasılsınız bakalım, keyifler yerinde mi ?
Bugün sizlere pamuk gibi yumuşacık ve inanılmaz lezzetli bir börek tarifi vereceğim. Mayalı hamurdan yapılıyor, harika bir tarif. Ben kaç tane yedim bilmiyorum. Bu tarifi mutlaka defterinize not edin derim ben...
Benim için zaten patlıcanlı börek denince akan sular duruyor. İster yufkayla yapılsın, ister milföyle... Hepsine evetttt :))
Fakat bu börek elde açılıyor ve ayrı bir tadı var bu yüzden.
Sizi fazla bekletmeden hemen tarife geçmek istiyorum.
PATLICANLI BİBERLİ BÖREK
Malzemeler:
Hamuru için:
4 su bardağı un,
1 çay bardağı ılık süt,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 çorba kaşığı ılık su,
1 yumurta (1 yumurta beyazı üzerinden kalanı ekledim)
1/2 pkt instant maya (yada 1/2 pkt yaş maya)
tuz,
İç Harcı için:
2 tombul patlıcan,
1 büyük soğan,
1 kırmızı biber,
2 yeşil biber,
6-7 dal maydanoz,
tuz, karabiber, kimyon
zeytinyağı
Üzeri İçin:
1 yumurta sarısı
çörek otu
Not: Halkmar'dan bir komşumun tavsiyesiyle aldığım acılı baharat'tan 1 çay kaşığı kadar koydum müthiş bir lezzet verdi. Yakınınızda Halkmar varsa mutlaka ama mutlaka bu karışım baharattan alın.
Köfteye, ve patatesli böreğe de denedik, çok ama çok yakışıyor...
Yapılışı:
Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım. Genişçe bir kabın içine elediğimiz unu alalım. Ortasına yumurtayı kıralım. mayayı, sıvıyağı, sütü, suyu ve tuzu ekleyip güzelce yoğuralım. Kıvam alan hamurumuzun üzerini kapatıp yaklaşık 30 dk mayalanması için bekletelim.
Bu arada iç malzemesini hazırlayalım. Soğanları küçük küçük küp şeklinde doğrayalım. Tencereye zeytinyağını ilave edip soğanları soteleyelim. Ardından küçük küçük doğradığımız yeşil ve kırmızı biberi de tencereye ekleyelim. Kavurmaya devam edelim. Patlıcanların kabuklarını soyup küp küp doğrayıp tencereye ekleyelim. Bütün sebzelerin soteleyelim. İnce ince kıydığımız maydanozu, tuzunu ve diğer baharatları da ekleyip şöyle bir karıştıralım. Pişmiş olan iç harcımızı soğuması için bekletelim.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp bezeler yapalım. Bir tabağa zeytinyağı koyalım. Bezeyi tezgaha alıp oval olacak şekilde elimizi arada zeytinyağına batırarak hamura şekil vererek açalım.
( Siz bu aşamada isterseniz merdane de kullanabilirsiniz.) Şekil alan hamurumuzun uzun kenarına iç harcımızdan koyalım ve rulo yapalım. İki ucundan çok hafif esnetelim. Bir ucundan başlayarak içe doğru kıvırıp gül şekli verelim.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize böreğimizi yerleştirelim. Tüm bezeler bitene kadar aynı işlemi uygulayalım. Sonra üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ile süsleyelim. Önceden ısıtılmış fırında turbo ayarda yaklaşık 15 dk kadar pişirelim. Üzeri nar gibi kızarınca fırından alalım.
Afiyet Olsun...
23 Ağustos 2013 Cuma
EN GÜZEL PİLAV YARIŞMASINDAYIM !.. DESTEK LÜTFEN...
Merhaba sevgili arkadaşlar,
Öncelikle herkese hayırlı, bereketli Cumalar diliyorum.
Çok sevdiğim arkadaşım "Bakır Tencere" sayfasında güzel bir yarışma düzenledi ve ben de yarışmaya katıldım :))
Yarışma şartları şöyle. En çok beğeni alan pilav fotoğrafı 1. seçilecek :))
Sizlerden de destek rica ediyorum.
Yapmanız gereken çok basit.
1- Vereceğim bu linki tıklayarak fotoğrafımı beğenmek...
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=422761427830230&set=a.422761051163601.1073741831.370020749770965&type=3&theater
2- Yine vereceğim bu linki tıklayıp sayfayı beğenmek...
https://www.facebook.com/pages/Onlinegidamarketimcom/661589497202519?fref=ts
Bu iki şartı yerine getirirseniz çok mutlu olacağım...
Yarışma bitiş tarihi 07 Eylül. O tarihe kadar desteğe devam edin lütfen.
Şimdiden hepinize çok teşekkür ediyorum.
Kocaman sevgilerimi gönderiyorum :))
Öncelikle herkese hayırlı, bereketli Cumalar diliyorum.
Çok sevdiğim arkadaşım "Bakır Tencere" sayfasında güzel bir yarışma düzenledi ve ben de yarışmaya katıldım :))
Yarışma şartları şöyle. En çok beğeni alan pilav fotoğrafı 1. seçilecek :))
Sizlerden de destek rica ediyorum.
Yapmanız gereken çok basit.
1- Vereceğim bu linki tıklayarak fotoğrafımı beğenmek...
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=422761427830230&set=a.422761051163601.1073741831.370020749770965&type=3&theater
2- Yine vereceğim bu linki tıklayıp sayfayı beğenmek...
https://www.facebook.com/pages/Onlinegidamarketimcom/661589497202519?fref=ts
Bu iki şartı yerine getirirseniz çok mutlu olacağım...
Yarışma bitiş tarihi 07 Eylül. O tarihe kadar desteğe devam edin lütfen.
Şimdiden hepinize çok teşekkür ediyorum.
Kocaman sevgilerimi gönderiyorum :))
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)