Herkese Günaydın :)
Bugün sizlerle harika bir salata tarifi paylaşmak istiyorum arkadaşlar. Yazın şu sıcak günlerinde serin serin nasıl güzel bir salata anlatamam sizlere. Ege bölgemiz bu anlamda bir cennet diyebilirim. Türlü türlü otların yetiştiği harika bir yer. Bir İzmir'li olarak da bundan oldukça mutluyum.
İşte bugün sizlere çok güzel bir salata tarifi vereceğim.
Yapması kolay, yemesi olay :))
Birkaç püf noktasını uyguladığınızda nefis bir salata ziyafeti çekebilirsiniz kendinize ve sevdiklerinize...
Yapması kolay, yemesi olay :))
Birkaç püf noktasını uyguladığınızda nefis bir salata ziyafeti çekebilirsiniz kendinize ve sevdiklerinize...
Malzemeler:
1 demet deniz börülcesi
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı,
1 limonun suyu,
2-3 diş sarımsak
* Bir dip not düşmek istiyorum. Deniz börülcesi suda yetiştiği için oldukça tuzludur. Ne haşlama suyuna ne de sosuna tuz eklememenizi tavsiye ederim.
Yapılışı:
Deniz börülcesini şöyle güzelce yıkayalım, temiz olduğuna emin olduktan sonra bir tencereye su koyup kaynatalım. Kaynayan suya deniz börülcesini ekleyip hafif yumuşayana kadar haşlayalım. Bu aşamada çatal ile kontrol edebilirsiniz pişip pişmediğini. Piştikten sonra tencereden kevgirle alıp hemen soğuk su dolu bir kabın içine aktaralım deniz börülcesini. Bunu yapma amacımız hem rengini koruması hem de kendini toplaması için.
Haşladığımız ve soğuttuğumuz börülcelerimizin kök kısımlarından tutup içindeki kılçık kısımlarını çıkartalım. Tümünü kılçıklarından ayıkladıktan sonra Servis tabağına alalım. Sarımsakları ezelim. Zeytinyağı, limon suyu ve sarımsağı bir kapta karıştırıp bir sos hazırlayalım. Salatamızın üzerine sosumuzu gezdirelim. 30 dk kadar buzdolabında bekletelim. Soğuk soğuk limon dilimleriyle servis yapalım :))
Afiyet Olsun...
Afiyet Olsun...