17 Ocak 2013 Perşembe
Blog arkadaşımdan çekiliş haberi....
Merhabalar,
Blog arkadaşlarımdan Fatmanın hobileri güzel bir çekilişe imza atıyor. Ben de buradan bloğum aracılığı ile sizlere duyurmak istedim.
Katılmak isteyenler aşağıdaki linki tıklayıp şartları yerine getirmeliler :)
Hepinize bol şans diliyorum,
Sevgiler...
Sitesine buradan,
http://yenigelinler.blogspot.com/
Çekilişin detaylarına ise bu linkten ulaşabilirsiniz :)
http://yenigelinler.blogspot.com/2013/01/ben-de-cekilis-yapyorum.html
16 Ocak 2013 Çarşamba
VİŞNE SOSLU YALANCI TAVUK GÖĞSÜ
Merhabalar,
Bu tarifi ne zamandır yapmak ve yayınlamak istiyordum. Nihayet geçen pazar günü küçük bir kutlama yaptık evimizde. Çok sevdiğimiz kanki dediğimiz arkadaşlarımızla toplandık bizde. Çok keyifli bol eğlenceli kahkahalı bir akşam geçirdik hep birlikte. Evde 2 tane hamile ve bir de 40 günlük bir bebeğimiz vardı :) Yaklaşık 15 kişi falandık :) Eee davetli sayım çok olunca bende güzel bir masa hazırlamak istedim. Gelenler çok şaşırdı. Ne yaptın sen böyle yaaa, döktürmüşsün yine, mımmmmm, hımmmm diye diye yediler :)))) Onlar beğendikçe bende mutlu oldum tabiiki.
40 günlük Duru bebeğimizde yumurta toplamaya geldi bize :) Maşallah çok güzel bir kız olacak büyüğünce :) Bizde kendisine önce hediyemizi ve ardından hoş bir sürpriz yapıp biraz değişiklik yaptığımız yumurtalarımızı sunduk :)) Annesi ve anneannesi bayıldılar.... Eeee senden de böylesini bekliyorduk dediler. Biliyorsunuz detaylarla uğraşmayı çok severim hep..
Gecemiz güzel ve keyifliydi. Kızımın da arkadaşlarıyla çok mutluydu, bol bol oyun oynadılar odasında :)
Eveeet gelelim bu güzel tarife. İlk defa denedim ve inanılmaz çok beğendim. Artık sık sık yapmaya karar verdim. Hem çok hafif hem de çok lezzetliydi...
İşte tarifim. Umarım sizlerde yapar beğenirsiniz :)))
Malzemeler:
1 lt süt,
1 su bardağı un,
1,5 su bardağı toz şeker,
1 çorba kaşığı mısır nişastası,
1 pkt Dr Oetker vanilya,
1 çorba kaşığı tereyağı
Vişne sosu için:
3 su bardağı vişne suyu
(ben deeprefezdeki vişnelerimi kullandım )
4-5 çorba kaşığı toz şeker,
3 çorba kaşığı mısır nişastası, (dolu kaşık)
Üzeri için: hindistan cevizi
Yapılışı:
Öncelikle tenceremize, süt, un, şeker, nişastayı alıp çırpalım. Ocağın altını açıp orta ateşte, kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp içine tereyağını ve vanilyayı da ekleyip mikser ile yaklaşık 15 dk kadar çırpalım. İşin sırrı burada zaten. İyi çırparsak kıvamı da o kadar ağdalı ve güzel oluyor.....
Uzun dikdörtgen borcamımızı biraz ıslatıp suyunu süzelim. Hazırladığımız muhallebimizi borcama dökelim. Spatül ile üzerini düzeltelim. Bir kenarda bekletelim.
Ayrı bir tencereye vişne suyunu, şekeri ve nişastayı ekleyip tel çırpıcı ile çırpalım. Ocağın altını açıp orta ateşte kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim. Kıvam alınca ocaktan alıp biraz bekletelim. (arada karıştırmak şartıyla) Üzeri kaymaklanmasın diye. Hafif ılıyınca tavuk göğsünün üzerine yavaşça dökelim ve spatül ile yayalım düzeltelim.
Hindistan cevizi ile üzerini süsleyelim. 4-5 saat buzdolabında bekletelim.
Servis yapalım.
Afiyet Olsun...
Not: Ben deepfrezden çıkardığım vişnelerime biraz daha su ekleyip sos tenceresinde hafif ısıttım (çözülsünler diye). Sonra vişnelerimin çekirdeklerini çıkarttım ve ayırdım. Suyunu nişasta ve şekerle pişirdim. En son ayırdığım vişne parçalarını da ekleyip, karıştırıp muhallebinin üzerine o şekilde döktüm :) Siz nasıl arzu ederseniz o şekilde pişirebilirsiniz...
Bu tarifi ne zamandır yapmak ve yayınlamak istiyordum. Nihayet geçen pazar günü küçük bir kutlama yaptık evimizde. Çok sevdiğimiz kanki dediğimiz arkadaşlarımızla toplandık bizde. Çok keyifli bol eğlenceli kahkahalı bir akşam geçirdik hep birlikte. Evde 2 tane hamile ve bir de 40 günlük bir bebeğimiz vardı :) Yaklaşık 15 kişi falandık :) Eee davetli sayım çok olunca bende güzel bir masa hazırlamak istedim. Gelenler çok şaşırdı. Ne yaptın sen böyle yaaa, döktürmüşsün yine, mımmmmm, hımmmm diye diye yediler :)))) Onlar beğendikçe bende mutlu oldum tabiiki.
40 günlük Duru bebeğimizde yumurta toplamaya geldi bize :) Maşallah çok güzel bir kız olacak büyüğünce :) Bizde kendisine önce hediyemizi ve ardından hoş bir sürpriz yapıp biraz değişiklik yaptığımız yumurtalarımızı sunduk :)) Annesi ve anneannesi bayıldılar.... Eeee senden de böylesini bekliyorduk dediler. Biliyorsunuz detaylarla uğraşmayı çok severim hep..
Gecemiz güzel ve keyifliydi. Kızımın da arkadaşlarıyla çok mutluydu, bol bol oyun oynadılar odasında :)
Eveeet gelelim bu güzel tarife. İlk defa denedim ve inanılmaz çok beğendim. Artık sık sık yapmaya karar verdim. Hem çok hafif hem de çok lezzetliydi...
İşte tarifim. Umarım sizlerde yapar beğenirsiniz :)))
Malzemeler:
1 lt süt,
1 su bardağı un,
1,5 su bardağı toz şeker,
1 çorba kaşığı mısır nişastası,
1 pkt Dr Oetker vanilya,
1 çorba kaşığı tereyağı
Vişne sosu için:
3 su bardağı vişne suyu
(ben deeprefezdeki vişnelerimi kullandım )
4-5 çorba kaşığı toz şeker,
3 çorba kaşığı mısır nişastası, (dolu kaşık)
Üzeri için: hindistan cevizi
Yapılışı:
Öncelikle tenceremize, süt, un, şeker, nişastayı alıp çırpalım. Ocağın altını açıp orta ateşte, kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp içine tereyağını ve vanilyayı da ekleyip mikser ile yaklaşık 15 dk kadar çırpalım. İşin sırrı burada zaten. İyi çırparsak kıvamı da o kadar ağdalı ve güzel oluyor.....
Uzun dikdörtgen borcamımızı biraz ıslatıp suyunu süzelim. Hazırladığımız muhallebimizi borcama dökelim. Spatül ile üzerini düzeltelim. Bir kenarda bekletelim.
Ayrı bir tencereye vişne suyunu, şekeri ve nişastayı ekleyip tel çırpıcı ile çırpalım. Ocağın altını açıp orta ateşte kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim. Kıvam alınca ocaktan alıp biraz bekletelim. (arada karıştırmak şartıyla) Üzeri kaymaklanmasın diye. Hafif ılıyınca tavuk göğsünün üzerine yavaşça dökelim ve spatül ile yayalım düzeltelim.
Hindistan cevizi ile üzerini süsleyelim. 4-5 saat buzdolabında bekletelim.
Servis yapalım.
Afiyet Olsun...
Not: Ben deepfrezden çıkardığım vişnelerime biraz daha su ekleyip sos tenceresinde hafif ısıttım (çözülsünler diye). Sonra vişnelerimin çekirdeklerini çıkarttım ve ayırdım. Suyunu nişasta ve şekerle pişirdim. En son ayırdığım vişne parçalarını da ekleyip, karıştırıp muhallebinin üzerine o şekilde döktüm :) Siz nasıl arzu ederseniz o şekilde pişirebilirsiniz...
Buda o günkü masam :)))
veee şirin yumurtalarımız :)
14 Ocak 2013 Pazartesi
LUTENİTSA SOS ( Ajvar Sos )
Merhabalar,
Bugün çoook önceden yazmam gereken ve nedense bir türlü fırsat bulup da yazamadığım kahvaltılık sosun tarifini vermeye geldi sıra:) İster kahvaltıda ekmeğinizin üzerine, isterseniz makarnalarınızın üzerine sos olarak kullanabileceğiniz harika bir tarif geliyor şimdi. Blogcu birçok arkadaşım da bu tarifi sayfaların da paylaştılar :)))
Ben de sevgili arkadaşım Kevser' den "kevserinmutfagi.com" sayfasından alıp yapmıştım. İnanılmaz güzel ve iştah açıcı bir tarif diyebilirim.
Kesinlikle tavsiye ediyorum. Asla pişman olmayacağınız hatta ve hatta müptelası olacağınız bir sos tarifi. Mutlaka deneyin. Ben yazdan kavanozlamıştım ve şu an kahvaltı soframızın vazgeçilmezi haline geldi. Biz ev halkı olarak çok sevdik. Anneme, kayınvalideme ve komşuma da verdim :))) Herkes çok beğendi:))) Umarım sizlerde beğenirsiniz :)))
İşte tarifi :
LUTENİTSA SOS ( Ajvar Sos )
Malzemeler:
2 kg patlıcan,
1 kg kırmızı kapya biber,
8 adet orta boy domates,
8-9 iri diş sarımsak,
2 soğan,
1 çay bardağı zeytinyağı,
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber,
1,5 çorba kaşığı tuz,
kavanoz ve kapak
Daha sonra sıcakken temiz kavanozlara dolduralım ve kapağını da sıkıca kapatıp ters çevirelim.
1 gece bu şekilde üzerine bir bez örtüp ışık almayan bir yerde bekletelim.
Not : Mutlaka ama mutlaka kullanacağınız kapak yeni olmalı. Kavanozlarınız temiz olmalı. Kavanoz ve kapaklar mutlaka kaynar sudan geçirilmeli. Sosu doldurma işleminden hemen sonra mutlaka kavanozun ağız kısmını havlu peçete ile temizleyin ondan sonra kapağı sıkıca kapatın. Bunlar önemli püf noktaları....
Daha sonra da afiyetle tüketin :)))
Bugün çoook önceden yazmam gereken ve nedense bir türlü fırsat bulup da yazamadığım kahvaltılık sosun tarifini vermeye geldi sıra:) İster kahvaltıda ekmeğinizin üzerine, isterseniz makarnalarınızın üzerine sos olarak kullanabileceğiniz harika bir tarif geliyor şimdi. Blogcu birçok arkadaşım da bu tarifi sayfaların da paylaştılar :)))
Ben de sevgili arkadaşım Kevser' den "kevserinmutfagi.com" sayfasından alıp yapmıştım. İnanılmaz güzel ve iştah açıcı bir tarif diyebilirim.
Kesinlikle tavsiye ediyorum. Asla pişman olmayacağınız hatta ve hatta müptelası olacağınız bir sos tarifi. Mutlaka deneyin. Ben yazdan kavanozlamıştım ve şu an kahvaltı soframızın vazgeçilmezi haline geldi. Biz ev halkı olarak çok sevdik. Anneme, kayınvalideme ve komşuma da verdim :))) Herkes çok beğendi:))) Umarım sizlerde beğenirsiniz :)))
İşte tarifi :
LUTENİTSA SOS ( Ajvar Sos )
Malzemeler:
2 kg patlıcan,
1 kg kırmızı kapya biber,
8 adet orta boy domates,
8-9 iri diş sarımsak,
2 soğan,
1 çay bardağı zeytinyağı,
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber,
1,5 çorba kaşığı tuz,
kavanoz ve kapak
Yapılışı:
Öncelikle patlıcanları ve kırmızı biberleri közleyelim. Derince bir tencerede (düdüklü tencere olabilir) soğanı küçük küçük yemeklik doğrayıp, sarımsakları da rendeleyip zeytinayağında kavuralım. Domatesleri rendeleyelim ve ekleyelim. Suyunu çekene kadar kavuralım. Közlediğimiz ve kabuklarını soyduğumuz kırmızı biber ve patlıcanları da tencereye ekleyelim. Tuzunu ve kırmızı pul biberi de ekleyip karıştıralım. Bu karışımı blendırdan geçirelim. 10-15 dk daha pişirelim. Bu aşamada tencerenin kapağı kapalı olsun. Etrafa inanılmaz sıçrıyor çünkü. Ben düdüklü tencerede yaptım ve yemek tenceremin kapağını kullandım.Daha sonra sıcakken temiz kavanozlara dolduralım ve kapağını da sıkıca kapatıp ters çevirelim.
1 gece bu şekilde üzerine bir bez örtüp ışık almayan bir yerde bekletelim.
Not : Mutlaka ama mutlaka kullanacağınız kapak yeni olmalı. Kavanozlarınız temiz olmalı. Kavanoz ve kapaklar mutlaka kaynar sudan geçirilmeli. Sosu doldurma işleminden hemen sonra mutlaka kavanozun ağız kısmını havlu peçete ile temizleyin ondan sonra kapağı sıkıca kapatın. Bunlar önemli püf noktaları....
Daha sonra da afiyetle tüketin :)))
12 Ocak 2013 Cumartesi
KARİDES TAVA
Günaydınlar herkese,
Dün kızımla öğle yemeğinde ne yesek ne yesek diye düşünürken deepfrezdeki karidesler aklıma geldi. Hemen 10 dk da oluverdiler :)) Elif'im mutfağa girdi ve anne köfte mi yaptın sen ne güzel kokuyor burası dedi:))
Anlayacağınız biz bu güzel tabağı afiyetle prensesimle silip süpürdük. Hem doyurucu hem de lezzetli bir öğle yemeği oldu bize :)) Mutlaka denemenizi ve sıcak sıcak tüketmenizi tavsiye ediyorum...
Malzemeler:
500 gr karides,
sıvıyağ,
tuz
Yapılışı:
Karideslerimiz pakette hazır ayıklanmış ve temizlenmişti :) Hemen buzlarını çözdürdüm. Havlu kağıt ile kuruladım. Tuzladım biraz ve hemen tavada ısıttığım az yağda arkalı önlü kızarttım. Çok çabuk pişiyor zaten :)
Yanına makarna, yoğurt ve acılı biber turşusuyla afiyetle yedik :))))
Not: Benim tabağımda sarımsaklı biberim olduğu için karidesleri extra sarımsaklamadım. Ama sizler kızartma esnasında tavaya 1 iri diş sarımsağı ekleyip pişirirseniz nefis bir lezzet yakalamış olursunuz :)))
Sevgiler...
Dün kızımla öğle yemeğinde ne yesek ne yesek diye düşünürken deepfrezdeki karidesler aklıma geldi. Hemen 10 dk da oluverdiler :)) Elif'im mutfağa girdi ve anne köfte mi yaptın sen ne güzel kokuyor burası dedi:))
Anlayacağınız biz bu güzel tabağı afiyetle prensesimle silip süpürdük. Hem doyurucu hem de lezzetli bir öğle yemeği oldu bize :)) Mutlaka denemenizi ve sıcak sıcak tüketmenizi tavsiye ediyorum...
Malzemeler:
500 gr karides,
sıvıyağ,
tuz
Yapılışı:
Karideslerimiz pakette hazır ayıklanmış ve temizlenmişti :) Hemen buzlarını çözdürdüm. Havlu kağıt ile kuruladım. Tuzladım biraz ve hemen tavada ısıttığım az yağda arkalı önlü kızarttım. Çok çabuk pişiyor zaten :)
Yanına makarna, yoğurt ve acılı biber turşusuyla afiyetle yedik :))))
Not: Benim tabağımda sarımsaklı biberim olduğu için karidesleri extra sarımsaklamadım. Ama sizler kızartma esnasında tavaya 1 iri diş sarımsağı ekleyip pişirirseniz nefis bir lezzet yakalamış olursunuz :)))
Sevgiler...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)