Günaydın,
Tarifi daha önceden yayınlamaktı niyetim. Fakat geçen hafta eşim iş seyahati nedeniyle Gaziantep'e gitti. Biz de kızımla bir haftalığına anneme gittik :)))) Bol sohbetli, bol misafirli, keyifli bir hafta geçirdiğimi söyleyebilirim :))))) Tarifi yayınlamak da bugüne kaldı :)))
Neyse gelelim köftenin lezzetine arkadaşlar. İnanılmaz güzellikte bir köfte oldu. Evde de inegöl köfte oluyormuş demek ki:))))
İçi hiç kurumadı. Puf puf kabardı. Kızım kaç tane yedi inanın bilmiyorum:))))
Eşim de çok beğendi. Favori tarifim oldu anlayacağınız:))) Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum.
İşte tarifim...
Malzemeler:
250 gr dana kıyma,
1 soğan,
1 çay kaşığı karbonat,
2 çorba kaşığı limon suyu,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 çay bardağı galeta unu,
Kızartmak için: sıvıyağ
Yapılışı:
Soğanı robottan çok sulandırmadan geçirin. Bir kabın içine kıyma, soğan ve diğer malzemeleri ekleyip güzelce yoğurun. Küçük parçalar koparıp elimizle ince uzun şekiller verelim.
Sıvıyağı tavaya ekleyelim. Ocağın altını açıp yağı biraz ısıtalım. Hazırladığımız köfteleri ısıttığımız bu yağda kızarana kadar pişirelim. Daha sonra havlu kağıda alıp fazla yağını çektirelim. Sıcak sıcak servis yapalım:))))
Yanına bol domates ve ince uzun kestiğim, (1 kaşık yağda ) nar gibi kızarttığım patatesleri koydum:))) Müthiş oldu.....
25 Aralık 2012 Salı
14 Aralık 2012 Cuma
BEBEK BEZİ PASTAM
Günaydınlaaaarrrrrrrr:)))))))
Bugün çok şirin bir görüntüyle sizlere merhaba demek istedim. Geçen hafta çok yakın bir arkadaşımın güzeller güzeli kızı DURU dünyaya geldi :)) Görseniz o kadar şeker o kadar masum ki... Maşallah çok güzel bir kız. Değişik bir hediye olmasını arzu ettim. Hem en çok işlerine yarayacak, hem de farklı bir sunumla hediyemi vermek istedim. Ve şu sıralar çok popüler olan bebek bezinden pasta yapmak aklıma düşüverdi. Nasıl olur, detayları nasıldır diye de google amcada şöyle bir bakındım. Hemen malzemelerimi toparladım geçtim başına:))) Yaparken inanılmaz keyif aldım. Ortaya böylesine cici bir görüntü çıkınca da extra bir keyif sardı bendenizi :))))
Yapılışını kısaca anlatmam gerekirse öncelikle Yuvarlak 26 cm çapında bir karton mukavvadan yuvarlak kesip tabanı oluşturdum. Aslında şu pasta tabanları var onlarla da olurdu fakat elimde o an için yoktu bende kendim yaptım. Sonra tek tek bezleri rulo yapıp küçük paket lastikleriyle lastikledim. Tüm paket bitene kadar işleme devam ettim. Daha sonra strech film ya da alüminyum folyo rulolarından (çok sert olduğu için) bir tane edinip onun kenarlarına birer sıra bezleri dizdim. Sonra rafya ile sıkıca etrafından bağladım. Tekrar bir sıra daha geçim çevresinden ve 1. katı oluşturdum. Bu aşamadan sonra lastikleri tek tek çıkarttım :)) Onun çevresinden de rafya ile sıkıca bağladım. 2. , 3. katıda daha az bez kullanarak ve aynı işlemleri uygulayarak tamamladım. Pembe tül kurdela ile 3 katıda ayrı ayrı fiyonk yaparak bağladım :)) Küçük nazar boncuklu iğnelerden fiyonkların üzerine birer tane geçirdim.
Etrafına aldığım obje ve hediyelerimi yerleştirdim. En son olarak da şeffaf ambalaj kağıdı ile paketledim:))))) Rafya ile bağladım :))))) Hepsi bu:)))
Hem şık, hemde değişik bir hediye olduğunu düşünüyorum :) Ya siz ???????
Siz de istediğiniz gibi oluşturabilirsiniz pastanızı. Sizin yaratıcılığınıza kalmış. Daha fazla bez ile 4 katlı, daha büyük, daha küçük hazırlayabilirsiniz, nasıl isterseniz yani...
Bunun yanında bir de şeker hamurlu kurabiyeler hazırladım prensese, çok güzel oldu :)))Güle güle, sağlıkla kullansınlar inşallah:)))
Dilerim sağlık, mutluluk, başarı ve şans her daim seninle olsun minik DURU.
Ağlayarak geldiğin bu dünyada, gülerek yaşamanı dilerim...
Canım arkadaşlarım Gülhak ve Orhan hayatınız şu andan itibaren çok daha anlam kazandı. Güzel kızınızla birlikte güzelleşen genişleyen ailenizde, size mutlu, güzel günler diliyorum.
Allah analı- babalı büyütsün, hayırı evlat olsun. Çok öpüyorum sizi.
Güle güle büyütün misss gibi kokan prensesinizi:)))))
Sevgiler...
12 Aralık 2012 Çarşamba
İZMİR BUTİK PASTA ve KURABİYECİLER BULUŞMASI
Merhabalar,
1 Aralık Cumartesi günü ilki düzenlenen İzmir Butik Pastacılar ve Kurabiyeciler Buluşması Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Bu harika etkinliğe iyi ki katılmışım. Muhteşem bir organizasyonun içerisinde buldum kendimi. Komite ekibinin 2 aylık emeklerinin karşılığında böylesine güzel bir buluşmada hep birlikteydik. Ben epey gecikmeli katılabildim arkadaşlarımın arasına. Bazı arkadaşlarımla sadece nette tanışıyorduk bu buluşma sayesinde yüz yüze tanışma fırsatı da bulduk :))))
Her şey dört dörtlüktü. Bizlere böylesine güzel bir gün yaşattıkları için komite ekibine ayrıca kocaman teşekkürlerimi iletiyorum. İnanılmaz yoruldular, emek verdiler. Ama değdi doğrusu.
Sımsıcak bir atmosfer vardı ortamda. Bol bol sohbet edildi, getirilen ikramlardan tadıldı, değerli sponsorlarımızdan Fo'nun usta ekibi birbirinden güzel pastaları bizler için hazırladılar. Püf noktalarını aktardılar.
Katılımlarıyla bizlere hoşluklar yapan tüm sponsor firmalara da tek tek teşekkür ediyorum. Elimiz kolumuz dolu ayrıldık mekandan:)))
Bizlerin sürekli gittiği BARMAR firması da katılımları ve 15 kişiye dağıttığı 50 TL, 75 TL ve 100 TL lik hediye çekleriyle bizlerleydi :))))
Kanal 35 Mutfaktayız programından gelen sevgili Elçin Özsavcılar, blogcanlar ile bol bol röportaj yaptı :))) Kendilerine katılımları için çok teşekkür ediyoruz...
Fotoğraflardan da göreceğiniz gibi bol kahkahalı eğlenceli bir gün geçirdik :))) Bazı arkadaşlarımız şehir dışından gelip bizlerle birlikte oldular... Emeği geçen herkese ama herkese çoook teşekkür ediyorum. En kısa zamanda tekrar bir araya gelmeyi dileyerek fotoğraflarla sizleri baş başa bırakıyorum :))))))
İşte Komite ekibimiz :)))))
Vermiş oldukları özveri ve emekler için sevgili Eda Kızıldağ (Kurabiyemis), Aysel Cevizoğlu (Kuzu Butik Pasta Kurabiye), Selma Sarıgöz (Derinsu Butik Pasta Kurabiye), Emine Kubat (Pasta Diyarı ), Zeynep Güler (Bir Dilim Daha) ve İlknur Işık'a (Şepşekerli Kurabiyeler Pastalar) çok teşekkürler ediyorum...
Zeynep ablamın günün anlam ve önemini çok güzel anlatan harika pastası :)))))
Birbirinden lezzetli ikramlarımız...
Bendeniz de Kandil Simidi yapıp götürdüm buluşmaya, tarife bloğumdan ulaşabilirsiniz :)))
FO ustalarının hazırladığı birbirinden güzel pastalar
Ustalardan püf noktaları....
Ortaya çıkan şahane pastalar....
Değerli Sponsorlarımız....
YUVA MAYA: http://yuvamaya.com.tr/
ALPRO
ORKİDE : http://www.orkide.com.tr/
DETTOL: http://www.dettol.com.tr/no-touch-handwash-system/
VANISH
DORE: http://www.doresocks.com/
KESKİNOĞLU: http://www.keskinoglu.com.tr/
İLYAS GÖNEN: http://www.ilyasgonen.com/
SİNANGİL: http://www.sinangil.com.tr/
ARTEMİS ŞARAP : http://mekan360.com/360fx_artemissarapfabrikasi-anasayfa.html
SWEET VİA: http://www.sweet-via.com/
AİR WİCK : http://www.airwick.com.tr/
UZMAN LABORATUAR :http://www.uzmantip.com/index.html
DURANCE : http://www.durance.com.tr/
Buluşmamıza katılımlarıyla destek veren tüm sponsorlarımıza bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum....
Ve ve veeee geldim yazımın sonunaaa... Biliyorum epey uzun bir post oldu fakat hiç kimseyi atlamak istemedim. Bir kusurum olmuşsa da ne olur af ola... Herkesi sevgiyle kucaklıyorum.....
Tekrar tekrar emeği geçen herkesin ellerine kollarına sağlık diyorum....
Sayenizde şahane bir gün geçirip evlerimize döndük :)))) Sağolun varolun....
Öpüyorum hepinizi, tekrar bir araya gelmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.
Sevgiler...
7 Aralık 2012 Cuma
GÖÇMENLERİN MEŞHUR YOĞURTLU BİBERİ
Bu tarifi bekleyen o kadar çok kişi var ki.. Face'de paylaştıktan sonra bir türlü tarifi bloğuma girmek kısmet olmadı. Kısmet bugüneymiş:))))
ÇÖKELEKLİ BİBER
Eşim Makedonya Göçmeni. Kayınvalidem biz buna "Yoğurt Çökeleği" de deriz, mutlaka bu şekilde de notunu al diye tembihledi tarifini verirken.
Sabah kahvaltılarımızın sultanı, baş tacı. İnanılmaz güzel bir kahvaltı alternatifi. Acılı yapar kayınvalidem benim pek acıyla aram olmasa da bunu ayıla bayıla yiyorum her nedense:)))) Bilenler bilir fakat ben bilmeyenler için bu güzel tarifi vermek istiyorum. Çok kolay bir tarif...
ÇÖKELEKLİ BİBER
Malzemeler:
1 kg süzme yoğurt,
10-12 adet acılı yeşil kapya biber,
(kırtıklı biberde deniyormuş)
tuz,
Yapılışı:
Öncelikle biberlerin çekirdeklerini çıkartalım. İri iri doğrayalım. Cam kavanoza önce yoğurt sonra biber, aralara çok az tuz serpip yine yoğurt, biber tuz şeklinde kat kat dolduralım. Kavanozun kapağına küçük bir parça strech film koyup bir gece bu şekilde buzdolabında, kavanozun altına bir tabak koyarak bekletelim. Bu işlemle hem fazla suyu gidiyor hem de iyice kıvam alıp katılaşıyor. Ertesi gün kavanozun kapağını kapatıp 4-5 gün buzdolabında beklettikten sonra afiyetle yiyelim:)))
Çok fazla dayanmadığı için, açıldığı andan itibaren 1 hafta içinde (yoğurt ekşimeye başlamadan) tüketmek gerekiyor.
Afiyet Olsun...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)