Sayfalar

6 Ağustos 2012 Pazartesi

ŞEFTALİLİ CHEESECAKE

Bu harika cheesecakeki geçen gün Oktay Ustanın programında sevgili Devletşah yaptı. Hem pratik hemde çok güzel oldu. Bende bir cheesecake delisi olduğum için hemen tarifi not aldım. Ertesi gün anneciğime iftara davetliydik giderken bu harika tatlıyı yapıp götürdüm. Mükemmel oldu. İnanın bana herkes çok beğendi. Kesinlikle yapmanızı öneriyorum.
Daha önceleri de sizlerle pişmeyen cheesecake tarifleri paylaşmıştım. Fakat onda hazır poşetteki cheesecake kullanmıştım.  Aynı o tarifim gibi oldu. Kıvamı tadı aynı. Mutfağımızda krem şanti zaten olmazsa olmazlarımızdan. Elimizin altında hep oluyor. Acil gelecek olan misafirleriniz için ideal bir tarif diye düşünüyorum. 
Üstelik hem pişirilmiyor, hem de tadı nefisssss....
Lafı fazla uzatmadan hemeeeeeen tarife geçmek istiyorum :))))


Malzemler:
Tabanı için:
1 pkt petibör bisküvi,
1 pkt yulaflı bisküvi (ya ada kepekli)
125 gr tereyağı,

Kreması için:
200 gr İçim labne peyniri,
1 pkt limonlu jel (jöle)
2 pkt sade krem şanti,
1 su bardağı soğuk süt,
1 su bardağı sıcak su,
1 limon kabuğu rendesi ve suyu, 
1 adet şeftali,
1 adet muz
Yapılışı:
Öncelikle tereyağını eritelim. Bisküvileri robottan un gibi olana kadar geçirelim. Bir kabın içine bisküvi ve tereyağını alıp yoğuralım. 26 cm yuvarlak kelepçeli kalıbın zeminine yağlı kağıt serelim. Hazırladığımız bisküvi, tereyağ karışımını elimizle bastırarak tabana yerleştirelim. Buzdolabında 20 dk bekletelim. Bu sırada limonlu jöleyi bir kaba boşaltalım. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyip eriyene kadar karıştıralım. ılıyıncaya kadar bekleyelim. Ayrı bir kapta 1 su bardağı soğuk süt ile 2 poşet toz krem şantiyi çırpalım. Kıvam alınca içine İçim labne peynirini, ılıyan jöleyi, limon kabuğu rendesini ve limon suyunu ekleyip çırpalım.
Buzdolabından aldığımız bisküvilerin üzerine karışımı dökelim. Spatül ile üzerini düzeltelim. 
Meyve dilimleri ile istediğimiz gibi süsleyelim.
Buzdolabında 4-5 saat bekletelim. Soğuk soğuk servis yapalım.
Afiyet Olsun...

5 Ağustos 2012 Pazar

AİSHA'S BAZAAR'DAN HEDİYE PAKETİ KAZANMAK İSTER MİSİNİZ?


Merhabalar !
Bu bayram hediyeniz Aisha's Bazaar dan:)))))




Aisha's Bazaar bizler için yepyeni bir çekiliş düzenliyor.

Kazanan kişiye birbirinden güzel 4 adet organik sabundan oluşan bir hediye paketi göndereceğiz.

Gönderecekleri  sabun çeşitleri sürprizzzzzmişşş :)

Eminim hepsi çooook güzeldir.



Hediye çekilişine katılmak için küçük şartları var;

Blogu izlemeye almanız ve çekilişten kendi blogunuzda bahsetmeniz. 
Blogu olmayanlar Facebook / Twitter'da paylaşabilir.

Ayrıca, Facebook sayfasını beğenip paylaşmanız. +1 çekiliş hakkı,


Hem blogda hem Facebook/Twitter'da paylaşmanız. +2 çekiliş hakkı,

Aisha's bazaar web sitemize üye olmanız ve ürünlerden birine yorum yapmanız +3 çekiliş hakkı verecektir.

------------

Çekiliş kampanya 4 Ağustos'dan itibaren başlayıp 18 Ağustos saat 24:00 te sona erecektir.

------------
Lütfen şartları yerine getirdikten sonra post altına linklerle beraber yorum bırakın.

Not: Kazananın kişisel bilgileri mail yoluyla alınacaktır. 


Ramazan Çekilişi başlamıştır!


 Şimdiden hayırlı olsun,

Hepinize Sevgiler..

4 Ağustos 2012 Cumartesi

GÜVEÇTE ETLİ YAZ TÜRLÜSÜ

Güveçte pişen yemeğin tadı ayrı bir güzel oluyor. Hem lokum gibi pişiyor hem de müthiş güzel bir lezzete oluyor. Ne zamandır da bu yemeği güveçte yapmak istiyordum. Kısmet Ramazanaymış:)))
Eşim ve ben bayıla bayıla yedik. İnanın bana içindeki sebzeler ve etin tadı o kadar güzel olmuş ki anlatamam size. Eşim 2 tabak falan yedi ama ben kendimi frenledim :))))
Kızım eti pek yemiyor,  bende genelde köfte yapıyorum ona. Fakat dün akşam "aaa anne küçük köfteler ne güzel olmuş" diye diye 1 tabak yedi yemeğimden:)))) 
Çocuklarımıza et ve sebze yedirebilmek için türlü taklalar atmıyor muyuz???? 
Bu yemekten inanın bana keyifle yedi yanına tereyağlı şehriyeli pirinç pilavı ve cacıkla nefis oluyor. Bu yemeği kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum...
İftar menülerine kesinlikle dahil edilebilecek güzellikte bir yemek...
İşte tarifim.... 


Malzemeler:
300 gr kuşbaşı dana eti (kuzu eti de olur)
200 gr taze fasulye,
1 adet patlıcan,
1 adet kabak (bende yoktu koyamadım),
1 adet havuç, 
1 adet patates, 
2-3 adet yeşil sivri biber,
1 adet kırmızı papya biber
2 adet orta boy soğan,
4-5 adet iri diş sarımsak,
2 adet domates,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası,
1 yemek kaşığı tereyağı,
zeytinyağı, tuz, karabiber, et suyu


Yapılışı:
Öncelikle etlerimizi bende dana eti vardı. Kuzu eti için haşlama yapmanıza gerek yok zaten kolay pişiyor. Dana etimizi kuşbaşından daha minik parçalar şeklinde doğrayalım. Düdüklü tencereye eti alıp üzerine 4-5 su bardağı su ekleyip güzelce haşlayalım. 
Patlıcanı alacalı soyup önce uzunlamasına ikiye keselim. Yine uzunlamasına ikiye keselim ve küçük küp şeklinde doğrayalım. Tuzlu su dolu kabın içinde 20 dk acısının çıkması için bekletelim. Soğan, sarımsak, domatesleri küp küp keselim. Kabak,havuç ve biberi de küçük küçük doğrayalım. Taze fasulyelerin kılçıklarını ayıklayıp 2 ya da 3' e bölelim. 
Patlıcanları tuzlu sudan çıkartıp elimizle biraz sıkıp güzelce tekrar yıkayıp süzelim. 
Güvecimize öncelikle zeytinyağını alıp etlerimizi kavuralım. Daha sonra pişme sürelerine göre etlerin üzerine havuç, taze fasulye, patates, patlıcan, kabak, biberler, soğan ve sarımsakları döşeyelim. Salçaları çok az etsuyu ile seyreltip üzerine gezdirelim. Domatesleri de en üste yerleştirelim. 1 su bardağı kadar et suyunu da güvecin üzerine gezdirelim. Tereyağını da parçalar halinde güvecin en üstüne koyalım. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte yaklaşık 1 yada 1,5 saat kadar pişirelim. Pişme sırasında suyu az gelecek olursa kepçe ile ilave edebilirsiniz.
Buram buram kokan güvecimiz süre sonunda sıcak sıcak servise hazırdır:)))
Afiyet Olsun....
Sevgiler...

2 Ağustos 2012 Perşembe

SODALI BÖREK

Bu böreği dün akşam yaptım. İlk kez denedim ve bu kadar mı güzel olur, inanılmaz şekilde kabardı ve çıtır çıtır oldu.  Birçok arkadaşımda görmüştüm nasıl acaba çıtır çıtır mı yoksa yumuşak mı oluyor diye merak ediyordum hep. İyi ki de denemişim nefisss oldu gerçekten. Sanki su böreğini anımsattı bana biraz. İçi aynı su böreğinin içi gibi oldu. Fırında pişerken tam iki kat kabardı. Görüntüsüyle beni baştan çıkarmayı başardı. Oruç oruç kedi gibi fırının önünde dolaştım pişene kadar :)))
Yapmak isteyenler varsa hiç tereddüt etmeden denemeliler:))))
Haydi şimdi bu güzel böreğin tarifine geçelim...

Malzemeler:
5 adet taze yufka

Sosu için:

2 yumurta, (1 sarıyı üzerine sürmek için ayıralım)
1 su bardağı süt,
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ,
1 şişe soda,
tuz, karabiber

İçi için:

300 gr lor peyniri, (yada çökelek ve beyaz peynir de olur)

Üzeri için:

ayırdığımız yumurta sarısı ve çok az sıvıyağ
susam ve çörek otu


Yapılışı:
Öncelikle fırın tepsimizi yağlayalım. Bir kabin içerisine süt, yumurta ve sıvıyağı alıp çırpalım. Tepsiye 1. yufkayı serelim kenarlarını dışa sarkıtalım. Üzerine fırça ile sostan sürelim. 2. yufkayı üzerine kırışık ve kenarları içte kalacak şekilde yerleştirelim. Yine hazırladığımız sostan gezdirelim. 3. yufkayı ikiye bölelim ve yarısını sosa batırıp tepsiye yerleştirelim.  Üzerine lor peyniri, tuz ve karabiber serpiştirelim. Yarım kalan yufkayı, ardından da 4. yufkayı da sosa bulayıp tepsiye yerleştirelim. İlk yufkanın kenarları dıştaydı onu içe kıvıralım. 5. yufkayı tepsiye üzeri düzgün olacak şekilde yerleştirelim. Kenar kısımlarını düzgünce içe doğru kıvıralım. Sosumuz kaldıysa onu da güzelce yufkanın üzerine gezdirelim. Böreğimizi bıçakla dilimler halinde keselim. Sodayı da öncelikle kestiğimiz yerlerden, sonra da tüm tepsiye eşit olarak dökelim.  1-2 saat kadar buzdolabında bekletelim. Ayrı bir kapta ayırdığımız yumurtanın sarısının içine çok az sıvıyağ koyalım ve çırpalım. Dolaptan çıkan böreğimizin üzerine yumurta ve yağ karışımını fırça yardımıyla sürelim. 
Susam ve çörek otu ile süsleyelim. Fırının 180 'C ye ayarlayıp nar gibi kızarana kadar pişirelim.
Afiyetler Olsun...