Daha önceleri de sizlerle pişmeyen cheesecake tarifleri paylaşmıştım. Fakat onda hazır poşetteki cheesecake kullanmıştım. Aynı o tarifim gibi oldu. Kıvamı tadı aynı. Mutfağımızda krem şanti zaten olmazsa olmazlarımızdan. Elimizin altında hep oluyor. Acil gelecek olan misafirleriniz için ideal bir tarif diye düşünüyorum.
Üstelik hem pişirilmiyor, hem de tadı nefisssss....
Lafı fazla uzatmadan hemeeeeeen tarife geçmek istiyorum :))))
Malzemler:
Tabanı için:
1 pkt petibör bisküvi,
1 pkt yulaflı bisküvi (ya ada kepekli)
125 gr tereyağı,
Kreması için:
200 gr İçim labne peyniri,
1 pkt limonlu jel (jöle)
2 pkt sade krem şanti,
1 su bardağı soğuk süt,
1 su bardağı sıcak su,
1 limon kabuğu rendesi ve suyu,
1 adet şeftali,
1 adet muz
Yapılışı:
Öncelikle tereyağını eritelim. Bisküvileri robottan un gibi olana kadar geçirelim. Bir kabın içine bisküvi ve tereyağını alıp yoğuralım. 26 cm yuvarlak kelepçeli kalıbın zeminine yağlı kağıt serelim. Hazırladığımız bisküvi, tereyağ karışımını elimizle bastırarak tabana yerleştirelim. Buzdolabında 20 dk bekletelim. Bu sırada limonlu jöleyi bir kaba boşaltalım. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyip eriyene kadar karıştıralım. ılıyıncaya kadar bekleyelim. Ayrı bir kapta 1 su bardağı soğuk süt ile 2 poşet toz krem şantiyi çırpalım. Kıvam alınca içine İçim labne peynirini, ılıyan jöleyi, limon kabuğu rendesini ve limon suyunu ekleyip çırpalım.Buzdolabından aldığımız bisküvilerin üzerine karışımı dökelim. Spatül ile üzerini düzeltelim.
Meyve dilimleri ile istediğimiz gibi süsleyelim.
Buzdolabında 4-5 saat bekletelim. Soğuk soğuk servis yapalım.
Afiyet Olsun...