Sayfalar

31 Mayıs 2012 Perşembe

MUZLU ve ÇİKOLATA SOSLU CHEESECAKE

Geçenlerde bu cheesecake'in çileklisini yapmıştım. Dün gelecek misafirim içinde muzlu ve çikolata soslusunu denedim. Kremasına portakal kabuğu rendesi de ilave ettim. Miss gibi portakal aromalı oldu. Biz çok ama çok beğendik. Tadı, kıvamı her şeyiyle mükemmeldi. Dr Oetkerin harika bir ürünü bu. En güzel tarafı da pişirilmeden yapılıyor olması. Ben bayıldım vallahi. Buradan bloğum aracılığıyla Dr Oetker'e çok ama çok teşekkür ediyorum. Bir cheesecake canavarı olarak çok harika bir ürün hazırlamışlar gerçekten.
Haydi geçelim mi bu enfessss tarife......


Malzemeler:
2 pkt yulaflı bisküvi
50 gr tereyağı,
3 çorba kaşığı süt,


Ara kreması için:
1 pşt hazır cheesecake yap,
2,5 su bardağı soğuk süt,
150 gr yoğurt,
1 portakal kabuğu rendesi,
1 adet muz


Çikolata sosu için:
1,5 su bardağı süt,
2 tatlı kaşığı mısır nişastası, (tepeleme)
3 tatlı kaşığı kakao,
4 çorba kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığı tereyağı,
40 gr bitter çikolata (yarım pkt)


Dekor için: 
Çikolata rendesi, kırık fındık



Yapılışı:
Öncelikle tabanı hazırlayalım. Bisküvileri robottan kum gibi olana kadar geçirelim. Çukur bir kabın içine alalım. Erimiş tereyağı ve süt ilave edip elimizle yoğuralım. 22-26 cm çapındaki kelepçeli kalıbın içine bastıra bastıra eşit bir şekilde döşeyelim. Buzdolabında bekletelim.
Ara kreması için ise işimiz çok kolay. Bir kabın içine cheesecake yap poşetinin tamamını boşaltalım. Üzerine soğuk sütü ilave edip 2 dk mikserle çırpalım. Daha sonra yoğurdu ekleyip 1 dk daha çırpalım. İçine rendenin ince tarafıyla rendelediğimiz portakal kabuğunu ekleyip karıştıralım. Buzdolabında kalıbımızı çıkartalım. Üzerine kremayı spatül yardımıyla eşit olarak yayalım. Kenarlarını düzeltelim. Muzu halka şeklinde ince ince dilimleyip kremanın üzerine dizelim. Buzdolabında bekletelim.
Son olarak çikolata sosu için sos tenceresine süt, nişasta, kakao ve şekeri alıp karıştıralım. Ocakta kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp tereyağını ve çikolatayı ilave edelim. Karıştırarak eritelim. Ilıyınca muzların üzerine dökelim.
Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. 
Renkli şekerlemelerle, damla çikolatayla, hindistan ceviziyle ya da benim yaptığım gibi evdeki fındıklı çikolatayı rendeleyerek ve kırık fındık serpiştirerek değişik şekilde süsleyebilirsiniz. 
Sizin yaratıcılığınıza ve elinizde bulunan malzemeyle alakalı:)))))
Üzerini de dekorladıktan sonra buzdolabında 3-4 saat hatta vaktiniz varsa 1 gece bekletmenizi tavsiye ediyorum. 
Afiyet Olsun...

BEZELYE ÇORBASI


Ne zamandır yapmak istediğim bir çorbaydı ve nihayet dün yaptım:) Bezelyenin mevsimi geldi de geçiyor bile. Benim buzlukta bekleyen son 1-2 paketim vardı onlardan kullandım:) Tadı çok güzeldi gerçekten. Yoğun bezelye tadı olmasını istemediğim için içine süt ekleyerek pişirdim. 
Hem besleyici hem lezzetli hem de görüntü olarak yeşil yeşil çok hoşuma gitti :)))
Yapmak isteyenler varsa kesinlikle tavsiye ediyorum.... Servis aşamasında karabiber yerine krema da gezdirebilirsiniz aslında....
İşte bu güzel çorbanın tarifi...


BEZELYE ÇORBASI
Bezelye Çorbası Nasıl Yapılır ?

Malzemeler:
1,5 su bardağı bezelye,
1 adet patates,
1 adet soğan,
1 su bardağı süt,
sıvıyağ, 
tavuk suyu yada su
tuz ve karabiber

Yapılışı:
Bezelyeleri ayıklayıp yıkayalım. Bir tencereye yağı koyalım. Küçük doğranmış soğan ve patatesleri ekleyip kavuralım. Daha sonra bezelyeyi de ekleyip 2-3 dk daha kavuralım. Üzerine su ekleyip 3 su bardağı kadar yeterli oluyor, kaynamaya bırakalım. Sebzeler yumuşayınca ocağın altını kapatıp blendırdan pütürsüz bir kıvam ede edene kadar geçirelim. Üzerine sütü yavaşça ekleyip karıştırarak 5 dk daha kaynatalım. Kıvamı koyu olursa biraz daha su ilavesi yapabilirsiniz. Tuzunu ekleyip şöyle bir karıştıralım. Sıcak servis yapalım. Servis sırasında üzerine karabiber serpiştirelim.
Afiyet Olsun... 

30 Mayıs 2012 Çarşamba

GARNİTÜRLÜ MAKARNA SALATASI

Makarnayı çok seven biri olarak bu salataya da hayır diyemeyenlerdenim. Makarnanın her hali güzel değil midir ki zaten:))) Davet sofralarına, doğum günü menülerine dahil olabilecek çok lezzetli bir ikramlık. Her gün olsa yerim diye düşünüyorum. 
Şimdi geçelim mi bu nefissss salatanın tarifine:))))


Malzemeler:
Yarım paket boncuk makarna,
1 küçük kutu hazır garnitür,
8-9 adet kornişon turşu,
2 çorba kaşığı mayonez,
1 kase yoğurt,
1 diş sarımsak
tuz, sıvıyağ
isteğe göre konserve mısır, salam ilavesi de yapabilirsiniz.


Yapılışı:
Bir tencereye su tuz ve sıvıyağ ekleyip kaynatalım. Makarnayı içine atıp orta hararetli ocakta hafif diri kalacak şekilde haşlayalım. Sudan geçirip süzgeçden süzelim.
Ayrı bir kapta yoğurt ve mayonezi çırpalım. Sarımsağı ezip kaba ekleyelim. Hazır garnitürün de suyunu süzüp, kornişon turşuyu da garnitürler büyüklüğünde doğrayıp kaba ilave edelim. Makarnayı ve tuzunu da ekleyip tüm harcı karıştıralım. 
Servis tabağına alalım
Afiyet Olsun...

SARIMSAKLI KÖFTE (Fellah Köfte)

Hafta sonu anneme gittiğimizde bize harika ikramlar hazırlamış. Bu tarifi de Star tv'nin soframız programında görmüş ve tarifi de aklının bir köşesine kaydetmiş:) Bizim gideceğimiz günde mutfağa girip kolları sıvamış ve nefis bir lezzet ortaya çıkarmış. Ellerin dert görmesin canım annem. Senin elinin değdiği her şey çok lezzeti ve güzel. Bunu her fırsatta söylüyorum annemden öğreneceğim daha çok şey var.
Köftenin tadı çok güzeldi hem hafif hem de çok lezzetliydi. Çok değişik bir tarif. Günlerde, davet sofralarında masamızın en güzel köşesinde ağırlayacağımız harika bir tarif bence. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. İsterseniz sosuna sarımsağı çok daha az kullanabilirsiniz. Annem fazla koymadığını söyledi çünkü. Malum tansiyon olunca belli yaştan sonra risk almak istememiş.
Dediğim gibi denemenizi tavsiye edeceğim çok güzel bir tarif yapılışı da çok kolay.


İşte tarifi;
Malzemeler:
3 su bardağı ince bulgur,
1 su bardağı irmik,
1 su bardağı un,
1 çorba kaşığı domates salçası,
tuz ve su,


Sosu için:
2 domates,
1 baş sarımsak,
1 çorba kaşığı domates salçası,
1 su bardağı sıvıyağ,
1 tutam maydanoz
tuz, kimyon, pulbiber


Yapılışı:
Öncelikle köfte için, bir kaba bulgur, irmik, un, domates salçasını ve tuzu alalım. Su ilave ederek ne çok sert ne de yumuşak orta kıvamda bir harç elde edene kadar yoğuralım. 
Fındık büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarlayalım. Ortasına parmağımızla hafifçe bastırıp şekil verelim. 
Bir tencereye su koyup köftelerimizi bu suda haşlayalım. Köfteler suyun üstüne çıkmaya başlayınca kevgirle alıp bir tabağa aktaralım.
Sos için ise domatesi rendeleyelim. Tavaya sıvıyağ, salça ve domates püresini alıp kavuralım. Sarımsakları ekleyip karıştıralım. Ocağın altını kapatıp baharatları ilave edelim şöyle bir karıştıralım.
Köftelerimizin üzerine bu sosu gezdirelim. Bir kaşık ile sosun köftelerin her yerine eşit olarak bulanmasını sağlayalım.
Servis yapacağımız tabağa alalım ve üzerine ince kıyılmış maydanozları serpiştirelim.
Ilık ılık servis yapalım.
Afiyet Olsun...


Not: Annem bu tarifi yarım ölçü yapmış ve hemen hemen 4 kişilik çıktı.