Günün anlam ve önemine yakışan bir tarifle karşınızdayım bugün. Mübarek 3 aylara girdik ve bugün Regaip Kandili. Dualarımızın kabul olduğu özel bir gün. Regaip Kandili insanların kurtuluşa, mutluluğa ulaşması için fırsattır. Regaib Kandili vesilesiyle, ruhumuzu karartan kötü duygu ve düşünceleri kalplerimizden atalım. Bol bol dua edelim.
Kelime olarak regâib, “çokça rağbet edilen, nefis, kıymetli, değerli, ihsan” mânâlarına gelen Ragibe kelimesinin çoğuludur. Buna göre Regaip Gecesi denilince: “Çok lütuf ve ihsanla dolu, kıymeti ve değeri büyük, çok iyi değerlendirilmesi gereken gece” mânâsı anlaşılır. Bu gece Allah lütuflarını sağanak sağanak yağdırır.
Bu geceyi ibadetle ihya etmenin sevabı pek çoktur. Diğer zamanlarda okunan her Kur'ân harfi için on sevap verilirse, Recep ayında yüzleri geçmekte, Regâib kandilinde ise daha da artmaktadır. Kaza ve nafile namazların sevabı ise diğer gecelere oranla kat kat fazladır. Regâib kandilinde yapılacak ibadetlerden birisi de duadır. Peygamberimiz (sas), bir hadîslerinde bu gecede yapılacak duaların Allah katından geri çevrilmeyeceğini bildirmişlerdir.
Ve bende böyle anlamlı bir gecede sizlere yaptığım kandil simitlerinden ikram etmek istedim.
Hepimizin mübarek Regaip Kandili kutlu olsun, hayırlara vesile olsun inşallah:))))
Bu simitler nasıl çıtır çıtır oluyor, nasıl miss gibi susam kokuyor anlatamam. İnanılmaz güzel bir tarif. Kesinlikle öneriyorum. Geçelim mi şimdi bu güzel simitlerin tarifine......
Evet evet dediğinizi duyar gibiyim sanki....
İşte tarifi:
KANDİL SİMİDİ
Kandil Simidi Nasıl Yapılır ?
Malzemeler:
250 gr. margarin, (oda sıcaklığında beklemiş)
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 çay bardağı yoğurt,
4 çorba kaşığı sirke,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığı mahlep,
1 pkt kabartma tozu,
4,5 - 5 su bardağı un
Üzeri için:
Bir kase susam,
1 yumurta
Yapılışı:
Geniş bir kaba yumuşak margarini, sıvıyağı, yoğurdu ve sirkeyi ekleyip karıştıralım. Daha sonra tuz, şeker, kabartma tozu, mahlep ve un ekleyip kıvam alana kadar yoğuralım. Elimizle küçük parça koparıp şekil verelim. Bir kaseye susamı dökelim. Başka bir kaseye ise yumurtayı koyalım (güzelce çırpalım).
Hazırladığımız halkayı önce yumurtaya sonra susama bulayıp ardından yağlanmış fırın tepsisine dizelim. 180 'C ye ayarladığımız önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun...