Sayfalar

29 Mayıs 2012 Salı

ÇILGIN ELTİLER ve SWEET COLORS İLE 1 MİNİĞİMİZE HEDİYE...

Haydi Anneler, Kampanya Süper :)))))
Hayatta en değer verdiğimiz varlıklarımız, çocuklarımız için muhteşem bir hediye hazırlamış arkadaşlarım.
Kampanya için son 1 gün .....



Gelelim kampanyamıza; Kampanya sonunda 1 miniğimiz üzerinde resminin yer aldığı özel üretim Nevresim Takımı sahibi olacak :)))))
Harika.......





Kampanyanın şartları ise şöyle;
  • Bloğumuzun ve Facebook sayfamızın izleyicisi olmanız
  • Kampanyamızı blog,facebook ve twitterda duyurmanız.facebook harici her paylaşım +1 çekiliş hakkı kazandıracaktır.
  • SWEET COLORS FACEBOOK  sayfasına katılmanız ve begendiğiniz 1 ürünü duvarınızda paylaşmanız.


Kampanya bitiş tarihi 30 Mayıs  2012 sa 00:00
Kargo değerli firmamıza aittir.
Herkese bol şans......

26 Mayıs 2012 Cumartesi

SEBZELİ KEK

Çayın yanına en çok yakışan bir kek bence:))) Ya da kahvaltı sofralarınıza.  Çok sık yaptığım bir kek. Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum.

Malzemeler:
2 yumurta,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 su bardağı yoğurt,
3 su bardağı un,
yarım demet dereotu yada maydanoz,
1 havuç,
1 patates,
1 kase kaşar peyniri yada çökelek, beyaz peynir,
1 tatlı kaşığı tuz,

Yapılışı:
Öncelikle bir kabın içine yumurtaları alıp çırpalım. Yoğurt, sıvıyağ ekleyip tekrar çırpalım. Havucu ve patatesi küçük küpler şeklinde doğrayalım. Harca ekleyelim. Dereotu ince ince kıyıp karışıma ekleyelim. Peyniri ister küp küp ister rende yapıp onu da ekleyelim. En son tuzunu, kabartma tozunu  ve unu kontrollü bir şekilde ekleyelim ve karıştıralım.
Sonar kalıbımızı margarinle yağlayıp çok az un serpelim. Hazırladığımız karışımı kalıbımıza dökelim. Üzerine isterseniz susam serpiştirebilirsiniz. Fırını 180 'C ye ayarlayıp pişmesini bekleyelim. Yaklaşık 30-35 dk sonra kekimiz nar gibi kızarana kadar pişirelim. Kürdan testinden geçen kekimizi dilimleyip sıcacık çayın yanında servis yapalım:)))))
Afiyet Olsun...

Not: Kek yada pandispanya pişirirken ilk 20 dk fırın kapağı hiç açılmamalıdır.

25 Mayıs 2012 Cuma

KIYMALI KABAK

Yazın çok sıklıkla aldığımız ve besin deposu olan kabaktan kısaca bahsetmek istiyorum.
Kabak besin değeri açısından oldukça zengindir. B1 ve C vitaminleri ile potasyum  ve fosfor mineralleri içerir. Daha bitmedi bitkisel protein, nişasta ve çinkoda içeriyor.  Kabak lif bakımından da oldukça zengin bir besindir.
Eeee bu kadar kabaktan bahsetmişken kabak tadı vermek kelimesini de araya sıkıştırmazsam olmazdı ama yaniii. Yani kabak hayatımızın her anında yer etmiş güzel bir sebze :))))
Şimdide biraz faydasından sözedelim,
* İdrar söktürür,
* Böbrek ve mesane iltihabını giderir,
* Mide ve bağırsaklara yumuşaklık verir, kabızlığı giderir,
* Yüksek tansiyonu düşürür,
* Sinirleri yatıştırır,
* Kan yapıcıdır,
* Zihni açar,
* Göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser,
* Kan şekerini düşürdüğü için şeker hastalarına da faydalıdır...
Bu kadar kabaktan bahsettikten sonra şimdi sıra geldi bu mucize sebzeyle yaptığım ve çok severek tükettiğimiz yemeğe:))))

Malzemeler:
Yarım kg kabak,
100-150 gr kadar kıyma,
1 büyük soğan,
2 diş sarımsak,
1 havuç,
1 sivri biber,
3-4 çorba kaşığı domates püresi (yazdan kavanozladıklarım)
1 tatlı kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
1 tutam dereotu,
zeytinyağı, tuz ve 
çok az su

Yapılışı:
Öncelikle kabakları güzelce yıkayıp sebze soyacağı ile tırtıklı olarak kabuklarını kazıyalım.
Uzunlamasına keselim ve daha sonra onu da ikiye bölüp yarım ay şeklinde doğrayalım. Tencereye küçük doğranmış biberi, soğanı ve sarımsağı alıp üzerine zeytinyağı ekleyelim. Ocağın altını açıp az kavuralım. Kıymayı da ekleyip kavurma işlemine devam edelim. Sırasıyla salçaları ekleyip kavuralım. Domates püresini de ekleyip karıştıralım.  Şimdi halka yada yarım ay şeklinde doğradığımız havuçları eklemeye geldi sıra onları da ekledikten sonra şöyle 1 dk  karıştıralım. Kabakları da ekleyip 1-2 dk kavuralım.
Suyunu ve tuzunu ilave edip kısık ateşte pişirelim. Pişmesine 5 dk kala ince ince doğradığımız dereotunu serpelim. 5 dk da böyle pişirelim. Sonra ocağın altını kapatalım.
Afiyetler olsun...

Not: Servis sırasında da tabağın üzerine dereotu serpebilirsiniz :)))) 

24 Mayıs 2012 Perşembe

KANDİL SİMİDİ


Günün anlam ve önemine yakışan bir tarifle karşınızdayım bugün. Mübarek 3 aylara girdik ve bugün Regaip Kandili. Dualarımızın kabul olduğu özel bir gün. Regaip Kandili insanların kurtuluşa, mutluluğa ulaşması için fırsattır. Regaib Kandili vesilesiyle, ruhumuzu karartan kötü duygu ve düşünceleri kalplerimizden atalım. Bol bol dua edelim. 
Kelime olarak regâib, “çokça rağbet edilen, nefis, kıymetli, değerli, ihsan” mânâlarına gelen Ragibe kelimesinin çoğuludur. Buna göre Regaip Gecesi denilince: “Çok lütuf ve ihsanla dolu, kıymeti ve değeri büyük, çok iyi değerlendirilmesi gereken gece” mânâsı anlaşılır. Bu gece Allah lütuflarını sağanak sağanak yağdırır.

Bu geceyi ibadetle ihya etmenin sevabı pek çoktur. Diğer zamanlarda okunan her Kur'ân harfi için on sevap verilirse, Recep ayında yüzleri geçmekte, Regâib kandilinde ise daha da artmaktadır. Kaza ve nafile namazların sevabı ise diğer gecelere oranla kat kat fazladır. Regâib kandilinde yapılacak ibadetlerden birisi de duadır. Peygamberimiz (sas), bir hadîslerinde bu gecede yapılacak duaların Allah katından geri çevrilmeyeceğini bildirmişlerdir.


Ve bende böyle anlamlı bir gecede sizlere yaptığım kandil simitlerinden ikram etmek istedim.
Hepimizin mübarek Regaip Kandili kutlu olsun, hayırlara vesile olsun inşallah:))))

Bu simitler nasıl çıtır çıtır oluyor, nasıl miss gibi susam kokuyor anlatamam. İnanılmaz güzel bir tarif. Kesinlikle öneriyorum. Geçelim mi şimdi bu güzel simitlerin tarifine......
Evet evet dediğinizi duyar gibiyim sanki....
İşte tarifi:


KANDİL SİMİDİ
Kandil Simidi Nasıl Yapılır ?

Malzemeler:
250 gr. margarin, (oda sıcaklığında beklemiş)
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 çay bardağı yoğurt,
4 çorba kaşığı sirke,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığı mahlep,
1 pkt kabartma tozu,
4,5 - 5 su bardağı un

Üzeri için:
Bir kase susam,
1 yumurta


Yapılışı:
Geniş bir kaba yumuşak margarini, sıvıyağı, yoğurdu ve sirkeyi ekleyip karıştıralım. Daha sonra tuz, şeker, kabartma tozu, mahlep ve un ekleyip kıvam alana kadar yoğuralım. Elimizle küçük parça koparıp şekil verelim. Bir kaseye susamı dökelim. Başka bir kaseye ise yumurtayı koyalım (güzelce çırpalım). 
Hazırladığımız halkayı önce yumurtaya sonra susama bulayıp ardından yağlanmış fırın tepsisine dizelim. 180 'C ye ayarladığımız önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun...