Sayfalar

24 Şubat 2012 Cuma

RUS SALATASI

İşte geldi bendenizin en çok sevdiği salataya. Hergün olsa yerim vallahi o derece yani.  Özellikle et yemeklerinin yanına çok yakıştığını düşünüyorum.  



Malzemeler:
1 kutu konserve garnitür,
8-9 ad. kornişon turşu,
1 kase yoğurt,
2 çorba kaşığı mayonez,
tuz

Yapılışı:
Öncelikle garnitürlerin suyunu süzüp bekletelim. Bir kasede yoğurt, tuz ve mayonezi çırpalım. Kornişon turşuları da küçük küpler şeklinde kesip garnitürlere ekleyelim. Yoğurtlu karışıma garnitürleri ekleyip sebzeleri ezmemeye özen göstererek karıştıralım. Servis yapacağımız tabağa alalım.
Afiyet Olsun...

KIRMIZI KÖZ BİBERLİ SALATA

Yazın bol bol aldığım kırmızı biberleri fırında közledim ve kabuklarını soyup küçük küçük doğradım. Daha sonra buzdolabı poşetlerine paylaştırdım ve istediğimiz zaman çıkarıp salatamızı yaptık yedik:))) Çok güzel oluyor. Sarımsaklı sirkeli mımmm nefisssss:))))
İşte pratik tarifimizde sıra....


Malzemeler:
4 adet kırımızı közlenmiş biber,
1 diş sarımsak,
sirke, zeytinyağı, tuz


Üzerine: kuru nane 


Yapılışı:
Öncelikle biberleri közlemek için yıkayıp ve kurulayıp fırında ya da ocakta közleyelim. Soğuduktan sonra kabuklarını soyalım. Küçük küçük kesip bir kaba alalım. Sarımsağı ezip sirke, zeytinyağı  ve tuz ile karıştıralım. Sosu köz biberlerin üzerine gezdirelim ve karıştıralım. Sosladığımız biberleri servis yapacağımız tabağa alalım. Üzerini kuru nane ile süsleyelim.
Afiyet Olsun...

FIRIN POŞETİNDE TAVUK BUT


Malzemeler:
5 ad. tavuk but,
1 soğan,
3 patates,
1 sivri biber,
1 havuç,
Marine için:
2 diş sarımsak,
1 kahve fincanı süt,
zeytinyağı, kekik, köri
Sosu için:
1 çorba kaşığı domates salçası,
zeytinyağı,
karabiber, nane, kekik, 
kırmızı toz ve pul biber, tuz

Yapılışı: Öncelikle butları yıkayıp suyunu süzdürüp bir kaba alalım. İçine sarımsakları çok küçük doğrayıp ekleyelim. Zeytinyağı, süt, kekik, köri ilave edip şöyle bir harmanlayıp kapağını kapatıp buzdolabında 2-3 saat bekletelim. Daha sonra patatesleri ve soğanı ay şeklinde, havucu yuvarlak kesip bir kaba alalım. Biberleri iri doğrayalım. Üzerine zeytinyağı gezdirelim baharatları (kekik, nane, karabiber, kırmızı toz ve pul biber) ve salçayı ekleyip sebzeleri iyice karıştıralım. Tüm sosun sebzelere bulaşmasını sağlayalım. Marine ettiğimiz tavukları da bu kaba ekleyip hepsini harmanlayalım. 
Fırın poşetinin içerisine çok az un serpip her tarafına eşit şekilde dağıtalım. Soslanmış olan tavuklarımızı ve sebzelerimizi torbanın içerisine yerleştirelim. Poşetin ağzını sıkıca kapatalım. Torbayı fırın tepsisine ya da bir borcamın içine yerleştirelim. Torbanın üzerini bıçakla bir kaç yerinden delip önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Pişmesine 5 dk kala poşetin ağzını açalım ki tavuklarımız ve sebzelerimiz biraz suyunu çeksin ve güzelce kızarsın.
Afiyet Olsun...

17 Şubat 2012 Cuma

KARIŞIK PİZZA

Bu pizzayı bana gelen kardeşim için özel hazırladım. Çok seviyor çünkü ablasının pizzasını:))) İnanın bana nefis oldu. Yumuşacıktı. Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum...  Harika oluyor gerçekten. Tadı damağımızda kaldı zaten.... En kısa zamanda tekrarlayacağız değil mi Eduşum:)))))
Haydi şimdi geçelim mi tarife...


Malzemeler:
2,5  su bardağı un,
1 yumurta,
yarım çay bardağı sıvıyağ,
2 çorba kaşığı yoğurt,
1 çay bardağı süt,
1 çorba kaşığı kuru maya, (ben 1 pkt instant maya kullandım)
1 tatlı kaşığı şeker,
tuz.

Sosu için:
3 çorba kaşığı ketçap,
1 çorba kaşığı domates salçası,
kekik, karabiber, tuz,
çok az tozşeker
su

Üst Malzemesi:
50 gr. kaşar peyniri rendesi,
sivri biber, siyah zeytin, sucuk, ( evde ne varsa)

Yapılışı:
Öncelikle hamuru için bir kaba un ve mayayı alıp harmanlayın. Başka bir kabın içine yumurta, süt, sıvıyağ, yoğurt ve şekeri alıp iyice karıştırın. Tuzu ve un-maya karışımını ekleyip yoğurun. Oldukça yumuşak bir hamur  elde edelim. Hamurun üzerini örtüp veta bir kapak kapatıp 30 dk mayalanması için ılık bir yerde bekletelim.
Bu arada üzeri için malzemeleri hazırlayalım. Sucukları küçük doğrayalım. Siyah zeytinlerin çekirdeklerini çıkartıp 2'ye bölelim. Sivri biberleri de küçük doğrayalım. Kaşarı rendeleyelim. Bir kabın içinde sosunu hazırlayalım. Ketçap, domates salçası, kekik, tuz, karabiber ve çok az şeker ekleyip su ile seyreltip karıştıralım.
Hamur dinlendikten sonra yuvarlak borcamı margarinle yaplayalım. Hamuru merdaneyle tepsimiz kadar açıp yerleştirelim. Kenar kısımlarını biraz yükseltelim. (isteğe bağlı) Daha sonra bıçakla kabarmaması için birkaç yerinden çizikler atalım hamurun üzerine.
Fırını 180 'C ye ayarlayıp pizza hamurumuzu yaklaşık 6-7 dk kadar pişirelim. Daha sonra fırından alıp hazırladığımız sosu üzerine gezdirelim. Önce zemine biraz kaşar peyniri serpip biberleri serpelim ki malzemelerimiz üstünde kalsın yerken dağılmasın. Sucukları ve siyah zeytinleri yerleştirelim. En son kaşar peyniri serpiştirip fırında altı ve üstü hafif kızarana kadar pişirelim. 20 dk yeterli oluyor. Piştikten sonra üzerine çok az kaşar peyniri rendesi serpiştirelim eriyene kadar fırında 2 dk bekletelim. 
Nefiss pizzamız servise hazır:))
Afiyetle yiyelim...