5 ad. tavuk but,
1 soğan,
3 patates,
1 sivri biber,
1 havuç,
Marine için:
2 diş sarımsak,
1 kahve fincanı süt,
zeytinyağı, kekik, köri
Sosu için:
1 çorba kaşığı domates salçası,
zeytinyağı,
karabiber, nane, kekik,
kırmızı toz ve pul biber, tuz
Yapılışı: Öncelikle butları yıkayıp suyunu süzdürüp bir kaba alalım. İçine sarımsakları çok küçük doğrayıp ekleyelim. Zeytinyağı, süt, kekik, köri ilave edip şöyle bir harmanlayıp kapağını kapatıp buzdolabında 2-3 saat bekletelim. Daha sonra patatesleri ve soğanı ay şeklinde, havucu yuvarlak kesip bir kaba alalım. Biberleri iri doğrayalım. Üzerine zeytinyağı gezdirelim baharatları (kekik, nane, karabiber, kırmızı toz ve pul biber) ve salçayı ekleyip sebzeleri iyice karıştıralım. Tüm sosun sebzelere bulaşmasını sağlayalım. Marine ettiğimiz tavukları da bu kaba ekleyip hepsini harmanlayalım.
Fırın poşetinin içerisine çok az un serpip her tarafına eşit şekilde dağıtalım. Soslanmış olan tavuklarımızı ve sebzelerimizi torbanın içerisine yerleştirelim. Poşetin ağzını sıkıca kapatalım. Torbayı fırın tepsisine ya da bir borcamın içine yerleştirelim. Torbanın üzerini bıçakla bir kaç yerinden delip önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Pişmesine 5 dk kala poşetin ağzını açalım ki tavuklarımız ve sebzelerimiz biraz suyunu çeksin ve güzelce kızarsın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlar