Sayfalar

16 Şubat 2012 Perşembe

PAZI SARMASI


Malzemeler:
400 gr pazı,
50 gr kıyma,
1 nescafe fincanı bulgur,

1 soğan,
3-4 diş sarımsak,
1 tatlı kaşığı domates salçası,
1 çay kaşığı sumak ekşisi,
Pulbiber, karabiber, tuz, su ve zeytinyağı


Hazırlanışı:
Pazının saplarını kesin ve yıkayın. Bir tencereye su koyup kaynatın. Yaprakları bu suya batırıp çıkarın. Yumuşamaları için. Sonra çıkarıp soğuk suya alın. Bir kapta iç malzemeyi hazırlayın. Kıymayı, bulguru, küçük doğranmış soğanı, sarımsağı, baharatları, tuzu, salçayı ve zeytinyağı eleyip yoğurun. İçine çok az 3-4 yemek kaşığı su ekleyebilirsiniz.
Pazı yapraklarını bir tahtanın üzerine alın. Kalın damarlarını bıcak sırtı ile iyice ezin. İçine harçtan koyup sarın. Sarmaların yapışmaması için tencerenin alt kısmına ben kalın saplarını dizdim. Sardığımız sarmaları tencereye dizelim. Üzerine çok az zeytinyağı gezdirelim parlak olması için. Ve porselen bir tabak kapatalım açılmamaları için. En son olarak da suyunu koyalım biraz (üzerine çıkmasın) . Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 10-15 dk pişirelim.
Afiyet Olsun...

KÖFTELİ BEZELYE


Malzemeler :
Yarım kg taze bezelye,
1 büyük patates,
1 havuç,
1 soğan,
1 çorba kaşığı domates salçası,
1 çorba kaşığı biber salçası,
tuz, zeytinyağı ve su

Köftesi için:
300 gr dana kıyma,
karabiber, tuz



Yapılışı:
Öncelikle bezelyeleri ayıklayıp yıkayalım. Soğanı küp şeklinde kesip tencereye alalım. Düdüklü tencereye zeytinyağını alıp soğanları kavuralım. Salçaları ekleyip kavurmaya devam edelim.  Patatesi ve havucu küp şeklinde kesip ekleyelim ardından bezelyeleri de ekleyip karıştıralım. Ayrı bir kabın içine kıyma, tuz ve karabiberi alıp yoğuralım. Küçük küçük parçalar koparıp yuvarlayalım Bir tabağa çok az un serpip köfteleri una buluyalım. Az yağlı tavada kızartıp bekletelim. Tencereye sıcak suyunu ekleyip ardından köfteleri de ilave edelim. Tuzunu kendi damak zevkimize göre ekleyip kapağı kapatalım. Kısık ateşte 25-30 dk kadar pişirelim.
Afiyet Olsun...

TAVUKLU ENGİNAR


Malzemeler:
yarım kg enginar, (yazdan hazırladığım deepfreze'de poşette bekleyenlerden kullandım)
2 parça tavuk göğüs eti,
1 büyük patates,
1 soğan,
1 tatlı kaşığı un,
zeytinyağı,
tuz, karabiber,
su.

Yapılışı:
Öncelikle enginarları ayıklayıp yıkayıp iri küpler şeklinde doğrayıp su dolu bir kabın içine tuz ekleyip bekletelim. (kararmamaları için) Tencereye zeytinyağını alalım. Soğanı küp şeklinde doğrayıp tencereye ekleyelim. Hafif soteledikten sonra tavukları da küçük doğrayıp soğanla birlikte kavuralım. Ardından küp doğranmış patates ve enginarları da ekleyip 1-2 dk daha kavuralım. 1 tatlı kaşığı unu serpiştirip karıştıralım. (eklediğimiz un yemeğimizin suyunun kıvamlı olmasını sağlıyor) Sıcak suyu göz kararı üzerine gezdirelim. Tuzunu ekleyip karıştıralım. Yaklaşık 20-25 dk kadar kısık ateşte pişirelim. Arada suyunu kontrol edelim çektiyse çok az ilave edebiliriz. Piştikten sonra çekme karabiber serpip ocağın altını kapatalım.
Yemeğimiz servise hazır :))))
Afiyet Olsun...

15 Şubat 2012 Çarşamba

KALP ŞEKLİNDE TAVUK KÖFTESİ

Merhabalar, 
Bugün sizlerle harika bir köfte tarifini paylaşacağım. Tavuğu genelde sote yapıyoruz yada haşlayıp kızartıyoruz. Peki ya tavuktan köfte yapmak !!!! 
İşte şimdi vereceğim tarifle miss gibi köfteler yapacağız... Kesinlikle çok pratik, çok lezzetli ve deee çoook şık bir ana yemek.
Evde kendinizde çok güzel bir tavuk kıyması elde edebilirsiniz.  Gayet başarılı oldu. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Gerçekten çok lezzetli ve pratik :))))


Malzemeler:
250-300 gr tavuk göğüs eti,
1 soğan,
1 yumurta,
1 tutam maydanoz,
1 tatlı kaşığı domates salçası,
2 diş sarımsak,
galeta unu,
karabiber, kimyon,tuz, kırmızı toz biber

Kızartmak için: Sıvıyağ


Yapılışı:
Öncelikle soğanı iri parçalar şeklinde keselim. Robotun içine soğanı, sarımsağı ve tavuk etlerini alıp kıyma kıvamına getirelim. Bir kaba tavuk kıymasını alıp yumurtayı ekleyelim. Baharatları, galeta ununu, salçayı ve ince kıyım maydanozu ekleyip yoğuralım. İsteğe göre şekil verelim. Ben kalp şeklindeki kurabiye kalıplarını tercih ettim. Çok da şık oldular:))))
Tavaya yağı alıp ısıtalım. Şekil verdiğimiz köftelerimizi arkalı önlü kızartalım.
Sıcak servis yapalım.
Afiyet Olsun...