Sayfalar

16 Şubat 2012 Perşembe

TAVUKLU ENGİNAR


Malzemeler:
yarım kg enginar, (yazdan hazırladığım deepfreze'de poşette bekleyenlerden kullandım)
2 parça tavuk göğüs eti,
1 büyük patates,
1 soğan,
1 tatlı kaşığı un,
zeytinyağı,
tuz, karabiber,
su.

Yapılışı:
Öncelikle enginarları ayıklayıp yıkayıp iri küpler şeklinde doğrayıp su dolu bir kabın içine tuz ekleyip bekletelim. (kararmamaları için) Tencereye zeytinyağını alalım. Soğanı küp şeklinde doğrayıp tencereye ekleyelim. Hafif soteledikten sonra tavukları da küçük doğrayıp soğanla birlikte kavuralım. Ardından küp doğranmış patates ve enginarları da ekleyip 1-2 dk daha kavuralım. 1 tatlı kaşığı unu serpiştirip karıştıralım. (eklediğimiz un yemeğimizin suyunun kıvamlı olmasını sağlıyor) Sıcak suyu göz kararı üzerine gezdirelim. Tuzunu ekleyip karıştıralım. Yaklaşık 20-25 dk kadar kısık ateşte pişirelim. Arada suyunu kontrol edelim çektiyse çok az ilave edebiliriz. Piştikten sonra çekme karabiber serpip ocağın altını kapatalım.
Yemeğimiz servise hazır :))))
Afiyet Olsun...

2 yorum:

Yorumlar