Herkese günaydın, hayırlı sabahlar ve hayırlı cumalar diliyorum. Bugün arşivde yayınlanmayı bekleyen bir tarifimle sizlerin karşısındayım. Kızım tam bir balık canavarıdır. Çok şükür ki o konuda hiç sıkıntı yaşamadık :)) Bizim evde balık inanılmaz çok sevilir. Hatta eşim havanın müsait olduğu zamanlarda balık tutmaya da gider. O tuttuğu balığın lezzetiyse daha bir başkadır. Tutan kişiden mi yoksa balığın lezzetinden midir nedir bilmem artık ama pek bir güzel gelir bize :)))
Ama bu sefer balıkçıdan aldığımız levreğin çok pratik tarifini vermek istiyorum size:)
Ben balığı genelde fırında, yanına soğan ve patates ekleyerek pişiririm. Fakat tava balığının da tadını da özleyince arada böyle kaçamaklar yapıyoruz :)) Mümkün olduğu kadar az yağda pişirmeye de dikkat ediyorum.
İşte tarifim,
Malzemeler :
2 adet levrek ( fileto )
Kızartmak için: sıvıyağ,
Üzerine: bol limon ve değirmenden çekilmiş karabiber
Yapılışı:
Öncelikle balıklarımızı güzelce yıkayıp, suyunu süzgeçte süzdürüp kağıt havlu ile iyice kurulayalım. Tavaya yağımızı koyalım. Yağ ısınınca fileto yaptırdığımız balıklarımızı çok az tuzlayalım ve tavada arkalı önlü iyice pişirelim.
Servis tabağımıza alıp, üzerine de bolca limon sıkıp biraz karabiber serpip sıcak sıcak salata eşliğinde yiyelim :)))
Afiyet Olsun...
Bloğunuzu yeni keşfettim çok hoş bir blog.
YanıtlaSilBalığınızda çok hoş görünüyor sunumu harika
Ellerinize sağlık
Bloğuma beklerim,sevgiler:)
elelrine sağlık canım. afiyetle
YanıtlaSilMerhaba sevgili Pumpulininmutfagi,
YanıtlaSilhoşgeldiniz sefalar getirdiniz sayfama :) Çok teşekkür ediyorum ve
hemen sizin sayfaya geçiyorum:)))
Güzel paylaşımlar diliyorum,
sevgiler. . .
Eline sağlık balık harika olmuş:)) sevgiler
YanıtlaSilNursevin ablacım, çok teşekkürler,
YanıtlaSilsevgiler...
Çok teşekkürler Elif hanımcım,
YanıtlaSilsevgiler...
Ellerinize sağlık ablacım, çok hoş görünüyor. bir gün ben de deneyeceğim.
YanıtlaSilSevgili yemek tarifleri mutlaka denemelisin :)) sevgiler...
YanıtlaSil