Sayfalar

5 Şubat 2013 Salı

KREMALI BRÜKSEL LAHANASI


Merhabalar,
Ne zamandır Cafe Fernando' da gördüğüm ve yapmak istediğim bir yemeği nihayet dün akşam yaptım. O nasıl güzel bir tat, o nasıl muhteşem bir aroma anlatamam sizlere. Cenk, tarif için bir kez daha çok teşekkür ediyorum sana ve iyiki bu tarifi bizlerle paylaşmışsın diyorum. Çünkü inanılmaz beğendim. Bayıla bayıla yedik diyebilirim. İşin sırrı krema ve limonda diye yazmış bence de aynen öyle. Parmaklarımı yiyecektim az daha :) Ben tarifi sizlere aynen geçiriyorum. Mutlaka ama mutlaka denemeniz için de ısrar ediyorum. Lahanayı sevdiren tarif diyelim biz buna bence :))) Et yemeklerinin yanına da çok yakışacağını düşünüyorum. Bu yemeği artık çok daha fazla yapacağıma eminim...
Orijinal tarif için linki tıklayabilirsiniz :)  http://cafefernando.com/turkce/bruksel-lahanasi-tarifi/  Bu arada sevgili  Cenk tarifi Molly Stevens’ın “All About Braising” kitabından uyarlamış. Haydi şimdi hemen tarife geçelim,



Malzemeler:

400-500 gr. brüksel lahanası
40 gram tereyağı
Yarım limonun suyu 
1 çay bardağı çiğ krema
Yarım su bardağı tam yağlı süt
1 çay bardağı sebze suyu (veya su) ben su ekledim
değirmende çekilmiş karabiber
tuz




Yapılışı:

Brüksel lahanalarını güzelce yıkayalım. Dıştaki kötü yapraklarını ayıklayalım. Sonra ortadan ikiye keselim ve temiz bir mutfak havlusu ya da havlu peçete ile iyice kurulayalım. Sığ ve geniş bir tencerede tereyağını eritelim. Brüksel lahanalarımızı tencereye kesik tarafları tabana bakacak şekilde dizelim. Kapağı kapatarak orta ateşte lahanaların kesik tarafları hafif kahverengileşene kadar kavuralım 2-3 dakika yeterli oluyor. Çok da fazla yumuşatmayalım.
Sonra ocağın altını kısalım krema, süt, sebze suyu, tuz ve karabiberini ekleyip tencerenin kapağını kapatalım ve yaklaşık 10 dakika pişirelim. Brüksel lahanalarımız birazcık yumuşayıp krema süt karışımını çektiği anda ocaktan alalım. Brüksel lahanalarını servis yapacağımız tabağa aktaralım. Tenceremizde kalan çok az sosun üstüne limon suyunu gezdirelim. Tekrar ocağa alalım ve 2-3 dakika sosun koyulaşmasını bekleyelim. Bu arada tuz ve karabiberini ekleyelim sonra sıcak sosu lahanaların üzerine gezdirelim.
Sıcak sıcak servis yapalım :)))
Afiyetler olsun...



8 yorum:

  1. Ellerine saglik canim afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  2. Çok sağol Gülcanım. Kesinlikle tavsiye ediyorum canım :)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. ilginç bir tarif elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Ben bir türlü sevemedim bu brüksel lahanasını ama çok da faydalı birşey..
    Aslında alışmam lazım..
    Ellerine sağlık canımmmmm.

    YanıtlaSil
  5. sevgili ayamaya kesinlikle denemelisin, tadı inanılmaz güzeldi.
    Krema accayip lezzet kattı:)
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  6. ugurboceğimmutfağı tarifi mutlaka denemeni isterim canım. Kesinlikle beğeneceksin :)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Melihacım gerçektende faydası çok canım. Sen bir de bu reçeteyle dene. Tadına doyamayacaksın tatlım eminim.
    Öpüyorum çooook sevgiler . . .

    YanıtlaSil

Yorumlar