Siz malzemeleri birleştirin bırakın gerisini fırın halletsin diyorum :))))))) O kadar kolay yani....
Bir de çok önemli bir püf noktasını paylaşmak istiyorum. Et ve tavuk yemeği yaparken ne kadar çok sos da bekletirseniz (marine ederseniz) yemeğiniz iki kat daha lezzetli ve pişmesi de çok daha kolay oluyor. Baharatlardan da mutlaka faydalanmanızı tavsiye ediyorum. İnanılmaz aroması değişiyor yemeğin. Sosda mutlaka 1 saat kadar marine etmekte fayda var. Tadının ne kadar değiştiğini sizlerde göreceksiniz....
Mutlaka denemenizi öneriyorum.
Malzemeler:
2 adet kalçalı tavuk but,
3 patates,
1 havuç,
1 soğan,
3 çorba kaşığı bezelye (deepfrezede bekleyen poşetten çiğ olarak kullandım)
Sosu:
2 diş sarımsak,
1 tatlı kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası,
tuz, kimyon, köri, karabiber,
zeytinyağı
1 adet fırın poşeti
1 tatlı kaşığı un
Yapılışı:
Öncelikle etlerimizi güzelce yıkayalım. Bir kaba alalım. Patatesleri elma dilimi şeklinde, havuçları ince uzun uzun doğrayalım. Soğanı iri iri, sarımsakları minik minik doğrayalım. Salçaları ekleyelim. Baharatları ve bezelyeyi de ekleyip yağını ilave ettikten sonra elimizle tüm malzemeyi karıştıralım. Mümkünse 1 saat buzdolabında bekletelim.( İçindeki sarımsağın, baharatın tüm ete ve sebzeye geçmesini sağlayalım) Fırın poşetinin içine unu alıp ağzını kapatıp iyice sallayalım. Fazla unu silkeleyelim. Önce butları sonra da diğer malzemeleri eşit olarak poşetin içine yerleştirelim.
Poşetin ağzını tel aparatıyla sıkıca bağlayıp fırın tepsisine yada borcama yerleştirelim. Üzerini birkaç yerinden bıçakla delip sıcak havanın çıkmasını sağlayalım.
Fırını 200 'C ye ayarlayıp içindeki et ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 40 dk pişirelim. Her fırının ısı ayarı farklılık göstereceğinden dolayı siz kendi fırınınıza göre süreyi belirleyin.
Daha sonra etler ve sebzeler piştikten sonra 5 dk daha poşeti tamamen açıp üstlerinin nar gibi kızarmasını sağlayalım.
Sıcak servis yapalım. Yanına da pilav ve mevsim salata nefffissss olur vallahi.....
Afiyet Olsun...
Poşette tavuk bizim evde en sık pişen şey, hem pratik oluyor hem de sağlıklı. Yağ falan koymuyorum ben, tavuğun kendi suyuyla ve baharatlarla pişmesini seviyorum, ellerine sağlık:)
YanıtlaSilMerhaba Bahar hanım.
YanıtlaSilMarine ederken zeytinyağından faydalanıyorum. Etin yumuşamasını ve lezzetlenmesini sağlıyor:)
Tabiiki etin kendi yağı da var ama... Damak tadınıza göre aslında :)))
Sevgiler...
tamda bana göre bir tarif olmuş...
YanıtlaSilsen en iyisi o tabağı bana yolla canım :))
öpüldün kocaman...
sevgiler...
Fatoşcum ne kadar güzel yemekler paylaşmışsın. Hepsi birbirinden lezzetli. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilBizim de en sık tükettiklerimizden harika görünüyor Fatoş hanım,ellerinize sağlık!
YanıtlaSilŞirinem, al canım benim senindir tabak:) sende öpüldün...
YanıtlaSilHaticecim ve Simge hanımcım değerli yorumlarınız için çok çok teşekkür ediyorum:))))
Sevgiler...
Çok sık yaptığım bir yemek,ailecekte seve seve yeriz..Çok güzel görünüyor,ellerine sağlık:)
YanıtlaSilşaka gibi sabah sabah bu ne güzel yemekler :) tavuk enfes durmuş ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok güzel olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSilteşekkürler tatlım...
YanıtlaSilmiiis olmuş miiiis....
tavukların geçekten çok iyi piştiği belli oluyor tadı da damağımda hissettim sanki çok da güzel bir anlatım olmuş
YanıtlaSilbende beklerim
Değerli yorumlarınız için tek tek teşekkür ediyorum:)))
YanıtlaSilSevgiler...
merhabara fatoş hanım..öyle güzl görünüyorki..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilMerhabalar Şehnaz hanım, öncelikle sayfama hoşgeldiniz.
YanıtlaSilGüzel yorumunuz beni çok mutlu etti teşekkürler:)
Sevgiler...
harika bir görüntü.ba-yıl-dımmm-
YanıtlaSilkalçalı but yerine başka ne kullanabiliriz.birde zeytinyağı yerine tereyağ kullanabilir miyiz.selamlar..............
harika bir görüntü.ba-yıl-dımmm-
YanıtlaSilkalçalı but yerine başka ne kullanabiliriz.birde zeytinyağı yerine tereyağ kullanabilir miyiz.selamlar............
Canikom beyaz ya da kırmızı et olarak mı alternatif sordun canım ???
YanıtlaSilTabiiki tereyağı ile de lezzeti mükemmel oluyor. Ben genelde kendi ürettiğimiz zeytinyağını kullanıyorum yemeklerimde... Alışkanlık işte.
Ama tereyağının da yemeğe kattığı lezzet tartışılmaz elbette :)))
öpüyorum canım selamlar. . .
çok güzel görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkürler Tuğba hanımcım,
Silsevgiler...
Greetings from Florida! I'm bored to death at work so I decided to browse your site on my iphone during lunch break. I love the knowledge you present here and can't wait to take a look when I get home.
YanıtlaSilI'm amazed at how quick your blog loaded on my mobile .. I'm not
even using WIFI, just 3G .. Anyhow, superb blog!
Also visit my site cellulite treatment reviews
Hello,
SilGreetings and love Florida ... Thank you very much for you like my blog. Valuable comments made me very happy. Hope to see you nice on shares.
regards :))
bu nefis tarifinizi denedim....o kadar lezzetliydi ki anlatamam..tşk ederim tarif için.yalnız ben torbada değil de direk tepside yaptım ama benim ki sizinki kadar sulu olmadı...sanırım torbasız yaptım diye...tekrar tşk.ler.................
YanıtlaSilMerhabalar Canikom :))
YanıtlaSilTarifimi deneyip beğenmeniz beni çok mutlu etti. Sizin de ellerinize sağlık. Fırın poşetinde olduğu için suyu içinde kalıyor ve buharlaşıp gitmiyor. O sebepten suyu biraz daha fazla oluyor poşette olunca.
Afiyetler olsun.
Sevgiler :))
bir dahakine torbada yapacağım.tekrar tşkler.............
YanıtlaSilBen teşekkür ediyorum :)))
Silsevgiler...