Sayfalar

10 Ağustos 2012 Cuma

FIRINDA SEBZELİ TAVUK BUT

Hem sunumuyla göz dolduran hem de oldukça doyurucu nefisss bir ana yemek. Acil gelen misafirleriniz için rahatlıkla yapabileceğiniz hayat kurtaran . Kesinlikle nefis oluyor. Yanındaki sebzelerin tabaktaki renk cümbüşünü çok seviyorum. Bence zaten yemeğin yapılışı kadar sunumu da çok çok önemli. Önce göze sonra mideye hitap etmeli diye düşünüyorum. 
Siz malzemeleri birleştirin bırakın gerisini fırın halletsin diyorum :))))))) O kadar kolay yani....
Bir de çok önemli bir püf noktasını paylaşmak istiyorum. Et ve tavuk yemeği yaparken ne kadar çok sos da  bekletirseniz (marine ederseniz) yemeğiniz iki kat daha lezzetli ve pişmesi de çok daha kolay oluyor. Baharatlardan da mutlaka faydalanmanızı tavsiye ediyorum. İnanılmaz aroması değişiyor yemeğin. Sosda mutlaka 1 saat kadar marine etmekte fayda var. Tadının ne kadar değiştiğini sizlerde göreceksiniz....
Mutlaka denemenizi öneriyorum.

Malzemeler:
2 adet kalçalı tavuk but,
3 patates,
1 havuç,
1 soğan,
3 çorba kaşığı bezelye (deepfrezede bekleyen poşetten çiğ olarak kullandım)

Sosu:
2 diş sarımsak,
1 tatlı kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası,
tuz, kimyon, köri, karabiber,
zeytinyağı

1 adet fırın poşeti
1 tatlı kaşığı un


Yapılışı:
Öncelikle etlerimizi güzelce yıkayalım. Bir kaba alalım. Patatesleri elma dilimi şeklinde, havuçları ince uzun uzun doğrayalım. Soğanı iri iri, sarımsakları minik minik doğrayalım. Salçaları ekleyelim. Baharatları ve bezelyeyi de ekleyip yağını ilave ettikten sonra elimizle tüm malzemeyi karıştıralım. Mümkünse 1 saat buzdolabında bekletelim.( İçindeki sarımsağın, baharatın tüm ete ve sebzeye geçmesini sağlayalım) Fırın poşetinin içine unu alıp ağzını kapatıp iyice sallayalım. Fazla unu silkeleyelim. Önce butları sonra da diğer malzemeleri eşit olarak poşetin içine yerleştirelim.
Poşetin ağzını tel aparatıyla sıkıca bağlayıp fırın tepsisine yada borcama yerleştirelim. Üzerini birkaç yerinden bıçakla delip sıcak havanın çıkmasını sağlayalım.
Fırını 200 'C ye ayarlayıp içindeki et ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 40 dk pişirelim. Her fırının ısı ayarı farklılık göstereceğinden dolayı siz kendi fırınınıza göre süreyi belirleyin.
Daha sonra etler ve sebzeler piştikten sonra 5 dk daha poşeti tamamen açıp üstlerinin nar gibi kızarmasını sağlayalım. 
Sıcak servis yapalım. Yanına da pilav ve mevsim salata nefffissss olur vallahi.....
Afiyet Olsun...

25 yorum:

  1. Poşette tavuk bizim evde en sık pişen şey, hem pratik oluyor hem de sağlıklı. Yağ falan koymuyorum ben, tavuğun kendi suyuyla ve baharatlarla pişmesini seviyorum, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Bahar hanım.
    Marine ederken zeytinyağından faydalanıyorum. Etin yumuşamasını ve lezzetlenmesini sağlıyor:)
    Tabiiki etin kendi yağı da var ama... Damak tadınıza göre aslında :)))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. tamda bana göre bir tarif olmuş...
    sen en iyisi o tabağı bana yolla canım :))
    öpüldün kocaman...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Fatoşcum ne kadar güzel yemekler paylaşmışsın. Hepsi birbirinden lezzetli. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Bizim de en sık tükettiklerimizden harika görünüyor Fatoş hanım,ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  6. Şirinem, al canım benim senindir tabak:) sende öpüldün...
    Haticecim ve Simge hanımcım değerli yorumlarınız için çok çok teşekkür ediyorum:))))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Çok sık yaptığım bir yemek,ailecekte seve seve yeriz..Çok güzel görünüyor,ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  8. şaka gibi sabah sabah bu ne güzel yemekler :) tavuk enfes durmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. teşekkürler tatlım...
    miiis olmuş miiiis....

    YanıtlaSil
  11. tavukların geçekten çok iyi piştiği belli oluyor tadı da damağımda hissettim sanki çok da güzel bir anlatım olmuş
    bende beklerim

    YanıtlaSil
  12. Değerli yorumlarınız için tek tek teşekkür ediyorum:)))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. merhabara fatoş hanım..öyle güzl görünüyorki..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  14. Merhabalar Şehnaz hanım, öncelikle sayfama hoşgeldiniz.
    Güzel yorumunuz beni çok mutlu etti teşekkürler:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. harika bir görüntü.ba-yıl-dımmm-
    kalçalı but yerine başka ne kullanabiliriz.birde zeytinyağı yerine tereyağ kullanabilir miyiz.selamlar..............

    YanıtlaSil
  16. harika bir görüntü.ba-yıl-dımmm-
    kalçalı but yerine başka ne kullanabiliriz.birde zeytinyağı yerine tereyağ kullanabilir miyiz.selamlar............

    YanıtlaSil
  17. Canikom beyaz ya da kırmızı et olarak mı alternatif sordun canım ???
    Tabiiki tereyağı ile de lezzeti mükemmel oluyor. Ben genelde kendi ürettiğimiz zeytinyağını kullanıyorum yemeklerimde... Alışkanlık işte.
    Ama tereyağının da yemeğe kattığı lezzet tartışılmaz elbette :)))
    öpüyorum canım selamlar. . .

    YanıtlaSil
  18. çok güzel görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Tuğba hanımcım,
      sevgiler...

      Sil
  19. Greetings from Florida! I'm bored to death at work so I decided to browse your site on my iphone during lunch break. I love the knowledge you present here and can't wait to take a look when I get home.
    I'm amazed at how quick your blog loaded on my mobile .. I'm not
    even using WIFI, just 3G .. Anyhow, superb blog!

    Also visit my site cellulite treatment reviews

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hello,
      Greetings and love Florida ... Thank you very much for you like my blog. Valuable comments made me very happy. Hope to see you nice on shares.
      regards :))

      Sil
  20. bu nefis tarifinizi denedim....o kadar lezzetliydi ki anlatamam..tşk ederim tarif için.yalnız ben torbada değil de direk tepside yaptım ama benim ki sizinki kadar sulu olmadı...sanırım torbasız yaptım diye...tekrar tşk.ler.................

    YanıtlaSil
  21. Merhabalar Canikom :))
    Tarifimi deneyip beğenmeniz beni çok mutlu etti. Sizin de ellerinize sağlık. Fırın poşetinde olduğu için suyu içinde kalıyor ve buharlaşıp gitmiyor. O sebepten suyu biraz daha fazla oluyor poşette olunca.
    Afiyetler olsun.
    Sevgiler :))

    YanıtlaSil
  22. bir dahakine torbada yapacağım.tekrar tşkler.............

    YanıtlaSil

Yorumlar