Beze yapılışını gözümde çok fazla büyütmüşüm. Yapmayı istediğim tatlardan biridir beze:) Hep yapmak isteyip bir türlü cesaret edememiştim. Elimde birçok tarif vardı fakat Özlemin tarifi bambaşka:))))
Sevgili (mutfaktayım bloğu) Özlem'de bugün sabah gördüm ve bu akşam gelecek misafirlerim için hemen yapmak istedim. Hemmen mutfağa koştum. Yapımı çok çok kolay, sadece uymanız gereken verilen ölçüler ve süreler. Onun haricinde olmaması için bir sebep yok :))))
Harika oldular. Pastanelerdekinden çok çok daha güzel oldular....
Buradan sevgili Özlem'e bir kez daha teşekkür ediyorum :)
EV YAPIMI BEZE
Beze Nasıl Yapılır ?
Malzemeler:
3 yumurta akı,
5 çay bardağı pudra şekeri
bir tutam tuz
Yumurta akları, pudra şekeri ve tuzu bir tencereye alalım. Ocağın en küçük ve en kısık şeklinde mikserle sürekli çırpalım. 8-10 dk bu şekilde çırpmaya devam edelim. Yumurta akı kıvam almaya başlayacaktır. Süre sonunda ocağın altını kapatıp tencereyi tezgahta yine 10-15 dk mikserle çırpalım. Kıvamı iyice katılaşıncaya yani mikserin ucundan akmayıncaya kadar çırpalım.
Krema sıkma torbasının ucuna yıldız ucu taktıktan sonra içini dolduralım. Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim. Üzerine azar azar sıkalım. Fırını 100 'C ye ayarlayalım. Çok az ısıda ağır ağır (sadece kurutarak) pişirelim. Sertleşince fırından çıkartalım fırın telinin üzerinde soğumaya bırakalım. Bezelerimiz servise hazır:))))
Afiyet Olsun...
Çocukluğumuzun köpük kurabiyeleri. Ben bayılıyorum. Yumurta beyazlarını değerlendirmek içinde çok yapardık eskiden. Ellerine sağlık. Farklı olmuş.
YanıtlaSilevet ben de çok seviyorum ablacım:))) Teşekkürler:)
YanıtlaSilsevgiler...
ben cok denedim ama hic bir zaman tutturamadim:( ben ocagin üzerinde cirpmamistim birde bunumu denesem acaba ?
YanıtlaSilGerçekten görüntüsü çok güzel...Ben cesaret edemiyorum...
YanıtlaSilBen cok seviyorum bir kez denedim malesef olmadi yayildi tepside .Ellerine saglik.
YanıtlaSilhangimizin çocukluğuna götürmez ki bu tarif
YanıtlaSilellerine sağlık canım
Birçok farklı tarif var aslında bu ocakta pişirilmiyor da ısıtılıyor aslında. Şeker miktarı düşük olursa kıvamı tutmaz diye de duymuştum biryerden.
YanıtlaSilBu tarifi kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum. Akşam gelen misafirlerim inanamadı benim yaptığıma:))) Çok beğendiler...
Güzel yorumlarınız için de tek tek teşekkür ediyorum...
Sevgiler...
Bir İzmirli blogcu daha.. Fatoş Hanım İzmirli blog Yazarları olarak sık sık toplanıyoruz. Sizi de aramızda görmek isteriz. Sevgiler
YanıtlaSilçok güzel ellerinize sağlık
YanıtlaSilSevgili Esma hanımcım evet İzmirli Blogcular sık sık bir araya geliyorlar:)) Bende aranıza katılmaktan büyük mutluluk duyarım tanışmak isterim her birinizle:) İnşallah en kısa zamanda... Çok teşekkürler...
YanıtlaSilSevgi "çatlakkafe"çok teşekkürler:)))
Sevgiler...
vanilyada bırakıyorum ıcıne merhabalar sitenız cok guzel emegıne saglık bezelerı bende yapıyorum ben içine gıda boyasıda katıyorum rengarenk hoş bir görüntü oluyo elazıgdan sevgılerr
YanıtlaSilMerhaba Gülen hanımcım,
YanıtlaSilBen de vanilyayı koymakla koymamak arasında çok gidip geldim ve keşke koysaydım dedim yaptıktan sonra:))) Gıda boyası ile renklendirme fikri de harika. Kızımın doğum gününde hazır paket ürünlerin yerine renk renk yaparım bunlardan artık:)))
Teşekkürler:))
İzmir'den güzel Elazığ'a kucak dolusu sevgiler...
ben de beze yapımını çok büyütmüştüm gözümde ama dediğiniz gibi çok uzun süre çırpmak ve düşük ısıda 2,5 saat kadar pişirmek püf noktasıymış.yarın antepfıstıklı çikolatalısını yapıcam.yumurtalarımı çıkardım bile dolaptan..umarım yüzümü kara çıkarmazlar da ben de paylaşırım:)
YanıtlaSilnot:
aydın'da yaşayan izmirliler de katılamaz mı buluşmalara?:)
Sevgili Ebrucum benim beze 2,5 saati bulmadı bile yarım saatte oldu ve hemen fırında pişti. Kesinlikle çok güzel bir tarif. ben bir dahaki sefere içine çok az vanilya ve renkli gıda boyası koyup deniycem:)))
YanıtlaSilBakalım ortaya nasıl bir görüntü ve lezzet çıkacak:))))
Öpüyorum canım.
Not: Elbette Aydın'da yaşayan sevgili arkadaşlarımda buluşmalarımıza katılabilirler. Çok seviniriz:))) İnşallah... Bekliyoruz o zaman...
Sevgiler...
FAtma Hanımcım denedim ama olmadı. Tencerenin dibine tuttu, oysa ki ateş çok kısıktı neden oldu anlayamadım :-((
YanıtlaSilNurgül hanımcım,
YanıtlaSilBenimde ilk denememdi:) İnanın bana tarifi aynen yazdığım gibi. Püf noktası sürelere ve ısıya dikkat etmek. Daha sonra mikserle sürekli kıvam alana kadar çırpmak. Ve sonra da fırın aşaması var. İnşallah bir dahaki sefere çok daha güzel olur.
Sevgiler:)
bende sürekli yapmak istemiştim ama hep olmazsa die korkmuştum bi cesaret geldi ve denedim şekli dışında süperdi tekrar teşekkürler bilgileriniz için
YanıtlaSilbende yapmak istiyodum uzun zamandır ama cesaret edemiyordum sonunda girdim mutfaga korktuğum kadar değilmiş şekli biraz bozuk olsada tadı süper oldu
YanıtlaSilMerhaba Havva hanım ve Yaren hanım öncelikle sayfama hoş geldiniz. Sefalar getirdiniz:) Beğendiğinize çok sevindim:) Sizlerinde ellerinize sağlık, afiyetler olsun...
YanıtlaSilsevgiler :))
ellerinize sağlık...
YanıtlaSilteşekkürler :))
SilBen bu güzelliği atlamışım diyordum kiiiiii meğer blog yazmaya başlamadan önceki tarifinmiş…
YanıtlaSilBayılırım ben bu lezzete ellerine sağlık boncuğum…
Sevgiler...
Günaydın Emel'cim,
SilBlog yazıyordum bu tarifi denediğimde canım :))))
Beğendiğine sevindim :))
sevgiler...