Bostan kebabını ne zamandır yapmak istiyordum aslında. Patlıcanı sevmeyen ben nasıl böyle patlıcan delisi oldum hayret ediyorum kendime:)))) Demek ki insanın zevkleri, ağız tadı değişebiliyormuş bunu öğrendim:))))
Harika ve doyurucu bir yemek olduğu kesinlikle test edildi:) Bayıla bayıla yedik, gerçekten de çok güzeldi. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Davet sofralarınıza yakışacak güzellikle bir yemek. İlk defa bostan kebabını denedim ve inanılmaz beğendik. Bundan sonra sık sık, mevsimi de geçmeden yapıcam bu yemeği...
İşte buyrun tarifim,
Malzemeler:
2 bostan patlıcan,İç harcı için:
100 gr. kıyma,
1 soğan,
2 domates,
2 yeşil biber,
2 diş sarımsak,
1 çorba kaşığı TAT domates salçası,
tuz, karabiber
Üzeri için:
1 domates,
kaşar peyniri dilimleri
Salçalı Sosu için:
1 tatlı kaşığı TAT domates salçası,
1 türk kahve fincanı su
Kızartmak için: sıvıyağ
Yapılışı:
Öncelikle patlıcanları sap kısmıyla birlikte ikiye bölelim. Tuzlu suda 20 dk kadar acısının çıkması için bekletelim. Sonra patlıcanları yıkayıp kurulayalım. Tavaya yağı ekleyip ısınınca patlıcanları arkalı önlü nar gibi olana kadar kızartalım. Havlu kağıt serili bir tabağa alıp yağını süzdürelim.
Ayrı bir tencereye zeytinyağı ekleyip kıymayı, küçük doğranmış yeşil biberi, soğanı, sarımsağı alıp soteleyelim. Ardından domatesleri küp küp doğrayıp ekleyelim. Tat domates salçasını da ekledikten sonra kavuralım. Tuzunu, karabiberini de ekledikten sonra ocağın altını kapatalım.
Ilıyan patlıcanlarımızın içlerini bir kaşık yardımıyla güzelce sıyıralım ve kesme tahtasında küçük küçük doğrayıp kıymalı harcımıza dahil edelim.
Patlıcanları fırına dayanıklı borcam yada başka bir kaba yerleştirelim. Harcımızı şöyle bir karıştırıp patlıcan kayıklarımıza kaşık kaşık paylaştıralım. Patlıcanlarımızın altının yanmaması için borcamın içine ayrı bir kapta su ve 1 tatlı kaşığı Tat domates salçasını karıştıralım. Sos hazırlayalım ve borcamın zeminine dökelim.
Ayrı bir tencereye zeytinyağı ekleyip kıymayı, küçük doğranmış yeşil biberi, soğanı, sarımsağı alıp soteleyelim. Ardından domatesleri küp küp doğrayıp ekleyelim. Tat domates salçasını da ekledikten sonra kavuralım. Tuzunu, karabiberini de ekledikten sonra ocağın altını kapatalım.
Ilıyan patlıcanlarımızın içlerini bir kaşık yardımıyla güzelce sıyıralım ve kesme tahtasında küçük küçük doğrayıp kıymalı harcımıza dahil edelim.
Patlıcanları fırına dayanıklı borcam yada başka bir kaba yerleştirelim. Harcımızı şöyle bir karıştırıp patlıcan kayıklarımıza kaşık kaşık paylaştıralım. Patlıcanlarımızın altının yanmaması için borcamın içine ayrı bir kapta su ve 1 tatlı kaşığı Tat domates salçasını karıştıralım. Sos hazırlayalım ve borcamın zeminine dökelim.
Tüm patlıcanların içlerini harçla doldurduktan sonra üzerlerine yuvarlak kesilmiş domates dilimi yerleştirelim. Isıtılmış fırında domatesler hafif solana kadar pişirelim.
Daha sonra fırından alıp domateslerin üzerine kaşar dilimleri yerleştirelim ve 2 dk hafif kızarana kadar fırında bekletelim. Çok bekletmeyin kaşar eriyip gidiyor.
Sıcak sıcak servis yapalım.
Daha sonra fırından alıp domateslerin üzerine kaşar dilimleri yerleştirelim ve 2 dk hafif kızarana kadar fırında bekletelim. Çok bekletmeyin kaşar eriyip gidiyor.
Sıcak sıcak servis yapalım.
Not: Harçtan kalırsa dert etmeyin benim de biraz arttı. Buzdolabı poşetine koyup deepfreeze kaldırabilirsiniz. Bir kaç gün sonra 1 yufkayla kendinize şahane bir börek yapabilirsiniz :)
Afiyet Osun.
Afiyet Osun.
nefis nefissss.ellerine sağlık canım.süper görünüyor.afiyet bal olsun.sevgiler.
YanıtlaSilgünaydın canım benim çok teşekkürler:))))
YanıtlaSilsevgiler...
harika gözüküyor canım
YanıtlaSilellerine sağlık
Biz dolması patlıcan seviyorum çünkü Geçenlerde benzer bir şey yaptım. Bu çok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilYine çok sevdiğim bir yemek harika görünüyor ellerine sağlık..
YanıtlaSilNefis bir yemek olmuş,patlıcanı her halini seviyorum.Bende de bugün salatası var.Ellerine sağlık
YanıtlaSilnefis görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilGüzel yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum. Sevgiler...
YanıtlaSilNefis bir sunum. Fatoşcuğum elelrine ve gönlüne sağlık.
YanıtlaSilSunum 10 numara,elinize sağlık.Bayıldım.
YanıtlaSilNursevin ablacım ve sevgili Dilekcim güzel yorumlarınız için çok teşekkürler:)))
YanıtlaSilSevgiyle kalın....
Çok beğendim; ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilçok teşekkürler sevgili Mutfak ve Tatlar:))))
YanıtlaSilMis gibi kokular geldi. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilinanılmaz güzel bir sunum.bayıldım adeta.maşallah diyorum bir kez daha maharetli parmaklarına ve sana.allaha emanet ol inşallah ve elbette ellerine sağlık
YanıtlaSilçok güzel gözüküyor elinize sağlık....
YanıtlaSilSevgili Naliya, Alev ve Pozitif Pembe güzel yorumlarınız için çok çok teşekkür ediyorum:)))
YanıtlaSilSevgilerimi gönderiyorum :D
Patlıcanın ama özellşkle bostan batlıcanını bayılarak yeriz.. Elelrinize sağlık çok lezzetli görünüyor...
YanıtlaSilÇok teşekkürler Merve hanım, sevgiler:))))
YanıtlaSilcanım , Yaz sebzesi kışın yenmez ama ben yaz mevsiminden daha çok seviyorum patlıcanı acısı ve çekirdekleri hiç olmuyor.Ellerine sağlık nefis görünüyor
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum Gülten hanımcım :)
YanıtlaSilSevgiler...
Görüntüye bakar mısın? "Gel beni yeeeee!!!" diye çağırıyor. Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilBu tarifi haftaya iş yerimizde https://www.facebook.com/groups/asmaaltidonervemanti/ yapmayı ve müşterilerimizin beğenisine sunmayı düşünüyoruz. Güzel bir yemek ve tarifiniz için teşekkürler.
YanıtlaSilhttps://www.facebook.com/groups/asmaaltidonervemanti/ İş yerimizde haftaya bu yemeği yapmayı ve müşterilerimizin beğenesine sunmayı düşünüyoruz. Tarif ve bu güzel yemek için teşekkürler Fatma hanım....
YanıtlaSil