Sayfalar

23 Temmuz 2012 Pazartesi

KISIR


Ayyyyy ne çok severim şu kısırı anlatamam size. Her gün yesem bıkmam vallahi. Geçenlerde annem bendeydi. Öğlen ne yapalım çayın yanına diye düşünürken, baktık ki malzememiz de var kısır yaptık hemen. Nasılda özlemişim. Genellikle de kısırı annemde yeriz hep :)))) Her hafta sonu anneciğime gittiğimiz için orada yapar, sohbet eşliğinde de yeriz ailecek. 
Bol limon ve bol yeşillikli nefissss oluyor.
İşte annemin usulüyle yaptığımız lezzetli mi lezzetli kısır tarifi:)))



KISIR

Malzemeler:
2 su bardağı ince( kısırlık) bulgur,
1 çorba kaşığı tatlı biber salçası,
1 çorba kaşığı domates salçası,
2 çorba kaşığı nar ekşisi,
2 soğan,
1 diş sarımsak,
4-5 dal taze soğan,
yarım demet maydanoz,
zeytinyağı,
tuz, karabiber ve limon 

Yapılışı:
Bulguru derin bir kabın içine koyup üzerine hafif geçecek kadar sıcak su döküp kapağı kapalı bir şekilde yarım saat bekletelim. Bulgurumuz kabarırken biz soğanı ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp tavada yağ ile kavuralım. Salçaları da ekleyip biraz daha kavuralım. Taze soğanı küçük küçük, maydanozu da ince kıyım doğrayalım. Kabaran bulgurumuzun biraz ılımasını bekledikten sonra içine salça, soğan sarımsak, maydanoz, taze soğan, nar ekşisi, tuz, karabiber ve limonu ekleyelim. Zeytinyağı ilave edelim biraz ve tahta kaşıkla karıştıralım.
Servis tabaklarına ya da çorba kaselerinde yanında kıvırcık marul ile kornişon turşuyla sunum yapalım. 

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar