Sizi özleyeceğim...
Haydi şimdi bu güzel poğaçanın tarifine geçelim..
Malzemeler:
1 büyük çay bardağı ılık süt,
1 büyük çay bardağı yoğurt,
1 büyük çay bardağı sıvıyağ,
1 yumurta,
2 pkt kabartma tozu,
1 çorba kaşığı tuz,
4,5 su bardağı un.
İç harcı için:
Çökelek, maydanoz, karabiber yumurta akı ve tuz
Üzeri için:
Yumurta sarısı, çok az sıvıyağ, susam, çörekotu ve mor haşhaş
Yapılışı:
Öncelikle bir kabın içine sıvıyağ, yoğurt, ılık süt, tuz ve yumurtayı alıp homojen bir kıvam alana
kadar karıştıralım. Daha sonra elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurdan ben tam 36 adet beze çıkardım. İç harcı için maydanozu güzelce yıkayıp süzüp ince ince keselim. Bir kabın içine maydanoz, çökelek, yumurta akı, tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım. Bir bezeyi alıp elimizle yuvarlak açıp içine harçtan yeterince koyup tüm kenarlarını ortada birleştirelim. Elimizle büzelim ve ters çevirip yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Sırasıyla tüm bezeler için aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerine yumurta ve sıvıyağ karışımından fırça yardımıyla sürelim. Son olarak da üzerine ister çörek otu,susam isterseniz mor haşhaş serpiştirin.
Önceden ısıtılmış fırında 185 'C de üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun...
eline sağlık cnm çok güzel görünüyor
YanıtlaSilellerine saglik canim Pratik olmasi mayalandirmadan yapman galiba. Ellerine saglik
YanıtlaSilEvet canım mayalanmasını beklemeden harika poğaçalar oluveriyor:))) çok mersi güzel yorumlarınıza:)) sevgiler...
YanıtlaSilEllerine saglik canim .
YanıtlaSilevinizi herdaim mis gibi poğaça kokuları sarsın :)ellerinize sağlık...
YanıtlaSilamin çok mersi. sevgiler...
YanıtlaSilFOTOĞRAFLARINIZ. SUNUMLARINIZ BİR HARİKA. NURSEVİN.
YanıtlaSilçok teşekkürler Nursevin hanım:)))
YanıtlaSilsevgiler...
selam fatoş hanım
YanıtlaSil1büğük çay bardağı - çay fincanımı oluyor ?