Malzemeler:
1 adet kakaolu hazır pasta tabanı,
Kreması için:
2 su bardağı süt,
4 yemek kaşığı toz şeker,
2 çorba kaşığı un,
1 çorba kaşığı nişasta,
1 pkt vanilya,
İçi için: muz
Üzerine: çikolata parçaları
Hazırlanışı:
Öncelikle kakaolu pasta tabanını su bardağının ağzı ile yuvarlak keselim. Benim 11 adet çıktı. Kalan kek parçalarını da robottan geçirip un haline getirelim. Daha sonra kremasını hazırlayalım. Bir tencereye süt, şeker, nişasta ve unu alıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim. Daha sonra ocaktan alıp içine vanilyayı ekleyelim ve mikserle 5 dk çırpalım.
Yuvarlak kestiğimiz pastalarımızdan bir tanesini alıp kremadan 1 çorba kaşığı kadar üzerine sürelim. Bu aşamada isterseniz içine 1 adet de fındık koyabilirisniz. Tercihe bağlı. Ben muzu çok küçük kesip o şekilde kremanın üzerine koydum. Un haline getirdiğimiz kekimizden pastamızın üzerine elimizle yapıştıralım ve yuvarlak şekil almasını sağlayalım. Bir tepside hazırladığımız tüm pastacıkları dizelim ve buzdolabında 2-3 saat bekletelim.
Afiyet Olsun...
Gerçekten çok pratik,ellerine sağlık
YanıtlaSilçok mersi:))
YanıtlaSilface imdede yayınladım çok teşekkürler
YanıtlaSilAsayra hn çok mersi:))
YanıtlaSil