Sayfalar

13 Şubat 2012 Pazartesi

ÇÖKELEK ve PAZILI BÖREK


Merhabalar,
Bu böreği sizlere nasıl anlatsam bilmem ki. O kadar güzel oldu ki yemeğe doyamadık diyebilirim. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum:)))
İşte tarifim...
Malzemeler:
Hamuru için:
4 su bardağı un
1 yumurta,
tuz ve su (yaklaşık 1 su bardağı alıyor)


İç harcı için:
1 bağ pazı,
300 gr çökelek,
2 orta boy soğan,
tuz, karabiberi kırmızı pul biber,
zeytinyağı


Aralarına sürmek için:

sıvıyağ

Üzeri için:

yumurta sarısı ve çok az sıvıyağ karışımı



Yapılışı:
Öncelikle pazı yapraklarının sap kısımlarını kesip yaprak kısımlarını güzelce bol suyla yıkayalım. Küçük küçük keselim. Genişçe bir kaba alalım pazıları. Tavada küp doğradığımız soğanları az zeytinyağı ekleyip kavuralım. Soğuyunca pazılara ekleyelim. Çökeleği, tuzu, karabiberi ve pul biberi de ekleyip iyice harmanlayalım. İç harcımız hazır.
Hamuru için bir kabın içerisine un, tuz, yumurta ve suyu alalım. Yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım. Hamur kıvamını alınca 10 adet beze yapalım. Üzerini kapatalım. Tezgaha un serpip 1. bezeyi alalım. Üzerine de un serpip önce merdaneyle servis tabağı kadar açalım. Daha sonra oklava yardımıyla biraz daha büyütelim. Küçük bir kaba sıvı yağ koyalım. Fırça ile yufkanın her tarafına sürelim. İç harcımızı da uç kısmına paylaştırıp rulo yapalım. Yağlanmış fırın tepsimize yerleştirelim. Sırasıyla tüm bezeler için aynı işlemi uygulayalım. En son olarak da üzerine fırçayla yumurta sarısı ve sıvıyağ karışımından sürelim.
Önceden ısıtılmış 185 'C fırında kızarana kadar yaklaşık 35 - 40 dk pişirelim.
Afiyet Olsun...


Not: Her fırının ısı ayarı farklılık göstereceğinden dolayı kontrollü pişirmenizi öneririm. Benim fırınım turbo olmadığı için daha geç pişiriyor. :))))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar