Malzemeler :
2 yumurta (birinin akını iç malzemesi için ayırın),
250 gram margarin,
2 kahve fincanı pudra şekeri,
1 pkt kabartma tozu,
1 pkt vanilya,
1 kahve fincanı kakao,
Aldığı kadar un (yaklaşık 2,5 su bardağı kadar aldı)
İç dolgusu için:
2 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı purda şekeri
1 yumurtanın akı (hamur malzemesinden artan yumurtayı kullanın)
Üst Süsleme İçin:
1 yemek kaşigi nişasta
1 yemek kaşigi kakao
1 yemek kaşigi şeker
1 su bardağı süt (birazı su olursa parlaklık verir.ben bir su bardağının 4/3 üçüne süt,kalanına su koydum.)
Hazırlanışı:
Un dışında tüm hamur malzemelerini bir kabın içinde karıştırın.unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Ayrı bir kapta hindistancevizi, yumurta akı ve şekeri karıştırın. Hamurdan küçük parçalar kopartarak yuvarlayın ve mümkün olduğunca ince olmasını sağlayarak avuç içi kadar açın. İç malzemeden koyarak hamuru kapatıp yuvarlayın. Kapalı yeri alta gelecek biçimde yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Kurabiyeleri yassıltmaya çalışmayın. Elinizden geldiğince yuvarlak formu korumaya dikkat edin. 180 'C fırında kurabiyeleri pişirin ve fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın. Üst süsleme malzemelerini karıştırarak pişirin ve ılımasını bekleyin. Soğuyan kurabiyelerin üzerini ılık üst süsleme malzemesine batırın ve servis tabağına alın. Sonra üzerini hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın...
Afiyet Olsun :)
NOT: ** Az unla yuvarlanabilir kıvamda ele yapışmayan bir hamur hazırlamaya çalışın. Unutmayın ki ununu ne kadar çok koyarsanız o kadar sert bir kurabiye elde edersiniz. Bu nedenle bu cici kurbişe fazla un katarak sert bir hamur yapmayın.
canım çok güzel görünüyor hindistan cevizli olan herşeyi çoook severim ellerine sağlık :)))
YanıtlaSilçok mersi canım, aynen ben de bayılıyorum hindistan cevizine:))) sevgiler.
YanıtlaSil