En favori keklerimin başında geliyor havuçlu kek. Çok seviyorum. Anneciğim eskiden ne de çok yapardı bizlere kulakları çınlasın canım annem:) Senden ne çok şey öğreniyorum ben. İyi ki yanımızdasın ve başımızdasın.
Bu keki birde havuçlu / tarçınlı denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Muhteşem oluyor. İçine birazda ceviz içi. Ayyy en kısa zamanda onu da yapıp sizlerle paylaşmalıyım.))))
Malzemeler:
2 yumurta,
1 su bardağı süt,
Yarım su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 pkt vanilya,
1 pkt kabartma tozu,
1 havuç,
1 portakal kabuğu rendesi,
2 su bardağı un,
Üzeri için: Susam
2 yumurta,
1 su bardağı süt,
Yarım su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 pkt vanilya,
1 pkt kabartma tozu,
1 havuç,
1 portakal kabuğu rendesi,
2 su bardağı un,
Üzeri için: Susam
Yapılışı:
Öncelikle yumurta ve şekeri bir kapta çırpalım. Sonra süt, yağ ekleyip çırpalım. unu eleyip ilave edip yavaş karıştıralım. Ardından rendelenmiş havuç, portakal kabuğu rendesini de ekleyip karıştıralım. En son olarak vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştıralım.
Yağlanmış ve çok az un serpilmiş baton kek kalıbımıza harcımızı dökelim. Üzerine de susam serpiştirelim.Önceden ılık olan fırınımızı 180 'C ye getirip yaklaşık-30-35 dk kadar pişirelim.
Not: Fırını ilk 20 dk kesinlikle açmayın. Kekin pişip pişmediğini ise süre sonunda bir kürdan yardımıyla anlayabiliriz. Kürdan temiz çıktıysa kek pişmiş demektir:))))
Afiyet olsun.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlar