Sayfalar

13 Şubat 2012 Pazartesi

TARHANA ÇORBASI


Çocukluğumdan beri vazgeçemediğim bir çorbadır tarhana.  Anneciğim yazdan bez keselere doldurur kışın bol bol tüketirdik:))) Kışın içimizi ısıtan miss gibi kokan bu çorbanın yeri ayrıdır bende.. Şimdi evliyim ve kendi çorbamı kendim yapıyorum. Anne usulü... Keşke bu geleneklerimiz bizden sonra da devam edebilse. Çocuklarımız sağlıklı yiyeceklerle büyüse....
Neyse şimdi geçelim mi tarife:))))

Malzemeler:
3 yemek kaşığı tarhana,
1 yemek kaşığı domates salçası,
4 su bardağı su yada tavuksuyu,
1 diş sarımsak,
tuz, nane, karabiber,
zeytinyağı



Hazırlanışı:
Toz haldeki ev tarhanamızı önce ılık suda bekletelim. Sarımsağı ezelim. Tencereye zeytinyağını koyup sarımsağı biraz soteleyelim. Sonra domates salçasını ekleyip kavurmayadevam edelim. Ardından tavuksuyu yada suyumuzu ekleyip karıştıralım. Kenarda bekleyen tarhanamızı da çorbamıza ilave edip kaynayana kadar karıştıralım. Kaynayan çorbamıza tuz, nane ve çok az karabiberi ekleyip ocağın altını kapatalım.
Çorbamız servise hazır,
Afiyet Olsun....

NOT: Kişi başına toz tarhanadan 1 yemek kaşığı olarak ayarlıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar