Sayfalar

16 Şubat 2012 Perşembe

KABAK KALYESİ


Malzemeler :
2 kabak,
2 domates,
2 soğan,
5-6 diş sarımsak,

tuz zeytinyağı,

Hazırlanışı :
Önce tüm malzemelerimizi güzelce yıkayıp suyunu süzdürelim. Yayvan bir tencereye önce halka halka doğradığımız soğanları, üzerine yine halka doğranmış kabaklarımızı ve en son olarak da kabukları soyulmuş halka doğranmış domateslerimizi yerleştirelim. Sarımsakları da 2' ye kesip onları da yerleştirelim. Üzerine hafif tuzunu atıp zeytinyağı gezdirelim. Kısık ateşte sebzelerin kendi suyu ile 25-30 dk kadar pişirelim.
Servis yapmadan önce isteğe göre üzerine ince kıyılmış dereotunu serpelim.
Yemeğimiz servise hazırdır.

Afiyet Olsun...
NOT: Sebze miktarlarını kendi tencerenize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz. Pratik ve lezztli bir yemektir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar