Sayfalar

4 Kasım 2014 Salı

Redmond Pişirici ile Dana Gulaş Tarifi


Merhaba sevgili dostlarım,
Yine yeni bir ay, yeni, başlangıçlar ve de yeni umutlar. Kasım ayını seviyorum içinde biraz hüzün barındırsa da seviyorum işte... Kışın geldiğini daha bir hissediyorum sanki :))
Geçtiğimiz hafta mutfağıma yeni gelen yardımcımı tanıştırmak istiyorum öncelikle sizlere. Redmond ailesi ve sevgili dostum Filiz Çatalkaya Orhan bana bu güzel ürünü hediye ettiler. Mutfağa aşık birine verilevbilecek en güzel hediye bence. Çok teşekkür ediyorum bloğum aracılığıyla da bir kez daha kendilerine.
Yeni yeni kullanmaya başladım ve kullandıkça da kendisine hayran oldum bu ürünün. Pişirmediği şey yok maşallah. Elinden her iş geliyor yani :)
Salatadan turun, çorbaya, ekmeğe, şerbetli tatlılara, içeceklere, kızartmalara, pilava, et ve sebze yemeklerine ve hatta hatta kek, lokum ve yoğurda kadar uzanan geniş bir skalaya sahip yaptıkları.
Biraz üründen bahsetmek istiryorum sizlere...
MULTİCOOK özelliğine sahip, 5 'C deki hassalıkta dahi çalışıyor. Bu demektir ki pastörizasyon ve strerilizasyon gerektiren mayalanma süreci isteyen ürünleri Peynir, yoğurt, bebek maması, vs gibi yiyecekleri hazırlamak için ideal bir ürün. Tüm bunları ve daha fazlasını rahatlıkla yapabilirsiniz. Zamanlayıcısı sayesinde size büyük rahatlık sağlıyor. 35 'C den 170 C ye kadar sıcaklık aralığı sunuyor.



Mesela şöyle bir özelliği var ki benim çok hoşuma gitti. Diyelim ki sizi yemeğinizi pişirdiniz ama yemeğe geçmenize daha zaman var. İşte bu noktada Remond RMC M 90 devreye giriyor ve siz sevdiklerinizle birlikte masaya oturana kadar yemeğinizi sizin için belli bir sıcaklıkta tutuyor soğumasını engelliyor :)) Bayıldım bu özelliğine...



Ve Redmond hamarat yardımcımla yaptığım yemeğimi sizlele bukuşturmaya geldi sıra. Ben Dana Gulaş yapmayı tercih ettim. Eti haşlarız genelde değil mi, ondan sonra pişirme kısmına geçeriz. Bu ürünle o kısmı hemen atlıyoruz direk pişirme kısmıyla işe başlıyoruz. Ürünün yanında gelen kitapçığa harfi harfine uydum ve ortaya ağızda eriyen, tel tel ayrılan tandır kıvamında bir et yemeğim oldu. Daha çok yeniyim kullandıkça birbirimize daha da çok alışacağız bundam hiç şüphem yok. Bu ilk denememdi ve inanın çok memnun kaldım.
Sebzelerimi de buharda pişirdim. Buharda pişirme haznesiyle sebzeler hem pratik bir şekilde hem de suya değmeden kendi lezzetiyle haşlandı. Yani sağlıklı beslenmek diye ben buna derim....
Günümüz şartlarında herşeyin içinde bir katkı vs varken bence elimizin altında böyle bir ürünün olması bizim için büyük şans diye düşünüyorum.
Çalışan bayanların mutfağında, baş yardımcıları olarak kullanacakları bir ürün.
En kısa zamanda bu harika ürünü edinmenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Birçok mutfak aletinin yaptığı işi tek başına göğüslemesi, mutfaktaki yer tasarrufu açısından da bence çok iyi.
Bu mutfakta devrim yaratacak olan çok fonkiyonlu pişiricimle sizlere daha güzel şeyler paylaşmaya devam edeceğim.

Ben ce REDMOND hayatlarımıza tatlı bir dokunuş yaptı. Saatlerce mutfakta vakit geçirmek yerine sevdiklerimize zaman ayırmamızı sağladı. 
Siz bırakın o pişirsin :)
Ürün ile ilgili daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz...

Redmond sizin yerinize pişirsin, siz sevdiklerinize zaman ayırın diyorum son olarak ve hemen şimdi Dana Gulaş Tarifimizi nasıl pişirmişim hep birlikte öğrenelim :))



REDMOND RMC M 90 Çok Fonksiyonlu Pişirici ile Dana Gulaş Tarifi

Malzemeler:
700 gr dana eti (fileto)
2 adet soğan,
2 çorba kaşığı domates salçası,
1/4 çay bardağı sirke,
1/4 su bardağı su,
70 ml zeytinyağı,
2 gr sarımsak,
tuz (istenilen miktarda)
baharatlar ( ben karabiber ve kırmızı pul biber ekledim)

Yapılışı:
Öncelikle dana filetolarımzıı güzelce yıkayalım. Soğanı ve etimizi iri küpler şeklinde doğrayalım. Sarımsağı da küçük doğrayalım. Çok fonksiyonlu pişiricinin haznesine zeytinyağını, eti, soğanı, tuz ve bharatları ekleyip şöyle bir karıştıralım. Çok fonksiyonlu pişiricimizin çaılşma modu olan STEW [ hafif ateşte pişirme özelliği] (sulu et, tavuk, balık, deniz ürünleri ve bakla yemekleri pişirme modu) olarak, pişirme süresini 2 saat olarak ayarlayalım.
START tuşuna basalım. 60 dakika sonra tenceremizin apaığını açalım, salça, sarımsak, su ve sirkeyi ekleyip karıştıralım.
Kapağı kapatalım ve çalışma süresi bitinceye kadar pişirelim :)
Süre sonunda ağızda dağılan nefis yemeğimiz servise hazır olacaktır.

Afiyetler Olsun...

Teşekkürler Redmond

29 Ekim 2014 Çarşamba

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 91. Yılı Kutlu Olsun


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili kısa özet ve kompozisyon
Osmanlı İmparatorluğu’nda, ikinci Meşrutiyetin ilanından altı yıl sonra Birinci Dünya Savaşı başladı.1914’te başlayan Birinci Dünya Savaşı’na dünyanın belli başlı devletleri katıldı.Dört yıl süren savaş sonunda bizimle birlikte olan devletler yenildi.Savaş kurallarına göre biz de yenilmiş sayıldık. Ülkemiz İngilizler, Yunanlılar,Fransızlar,İtalyanlar tarafından paylaşıldı.
Ulusuna inanan, güvenen Mustafa Kemal Paşa,19 Mayıs 1919’da Samsun’a geldi.Erzurum’da,Sivas’ta kongreler düzenledi.Mustafa Kemal Paşa “Tek bir egemenlik var,o da Milli egemenliktir.Ülkeyi yine ulusun kendi gücü kurtaracaktır.” diyordu.Yurdun dört bir tarafından gelen ulus temsilcileri -milletvekilleri- 23 Nisan 1920 günü Ankara’da Büyük Millet Meclisi’nde toplandı.
Meclis, Mustafa Kemal Paşa’yı başkan seçti.Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğinde Büyük Millet Meclisi Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı başlattı.Bir yandan efeler,dadaşlar,seğmenler bulundukları yörede düşmana karşı koydular.Öte yandan düzenli ordular İnönü’de,Sakarya’da,Dumlupınar’da savaştılar.Yurdumuz düşmanlardan kurtarıldı.

Tahtını, rahatını düşünen padişah, yenilen düşmanla birlikte yurdumuzdan kaçtı. İmzalanan Lozan Barış Antlaşması ile yeni bir devlet doğdu.Bu doğan devletin yönetim biçimi henüz belirlenmemişti.
İkinci dönem Büyük Millet Meclisi 11 Ağustos 1923’te ilk toplantısını yaptı.13 Ekim 1923’te Ankara Başkent oldu.Atatürk; düşmanın ülkeden atılıp sınırlarımızın belirlenmesinden sonra,çoktan beri tasarladığı cumhuriyetin ilanı üzerinde hazırlıklar yapmaya başladı.28 Ekim 1923 akşamı yakın arkadaşlarını Çankaya’da yemeğe çağırdı.Onlara , “Yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz.”Dedi.
29 Ekim 1923 günü Atatürk,milletvekilleri ile görüştükten sonra taslağı hazırlanan cumhuriyet önergesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verildi.Meclis önergeyi kabul etti.Böylece ülkemizde cumhuriyet yönetimi kuruldu.Atatürk kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı oldu.Cumhuriyet’in ilanı yurtta sevinç ve coşku ile karşılandı.
Cumhuriyet;yurttaşların seçme ve seçilme hakkının olduğu bir yönetimdir.Ulus temsilcilerinin kabul ettiği yasalarla ülkenin yönetilmesidir.Cumhuriyet yönetiminde söz ulusundur.Cumhuriyet’i korumak, kollamak, yaşatmak her yurttaşın ödevidir.
Kaynak: www.kultur.gov.tr
Cumhuriyet Bayramı Türk milletine hediye edilen en büyük armağan olmuştur. 
Cumhuriyetimiz 91. Yılında....

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Hepimize Kutlu Olsun. . .

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE . . .

28 Ekim 2014 Salı

ÇEÇİL PEYNİRLİ BAHARATLI BİBER


Merhabalar,
Yine güzel bir güne uyanmanın mutluluğu içindeyim. Havalar artık iyice soğumaya başladı ve kış kendini yavaş yavaş hissettiriyor bizim buralarda.
Gerçi İzmir' de ne kadar kış yaşayabiliriz ki zaten :))
Bizim evde hafta sonları kahvaltılarında olmaz sa olmazlardandır biber. Eşim Makedonya Göçmeni olduğundan kayınvalidemden biberle yapılan çok değişik tarifler öğrendim diyebilirim. Ama şimdi sizlerle paylaşacağım tarif tamamen doğaçlama otaya çıktı. Sayfamda  yayınladığımdan beri bir çok msj aldım. Tarifini isteyenler çok oldu. Dediğim gibi aslında o an dolapta ne varsa kullandığım, pratik bir tarif. Ama önemli olan ortaya lezzetli bir şeylerin çıkması değil mi ?? Neye neyin yakışacağını bilmek, uygun baharatlarla yemeği lezzetlendirmek işin sırrı bence. Eşimin de onayını alan bu güzel ve bir o kadar basit tarifi hemen sizlerle paylaşmak istiyorum.



ÇEÇİL PEYNİRLİ BAHARATLI BİBER (2 kişilik)

Kahvaltılık biber Nasıl Yapılır ?

Malzemeler:
9-10 adet yeşil biber (sofradaki kişi sayısına göre arttırıp azaltabilirsiniz)
1 iri diş sarımsak,
3-4 yemek kaşığı domates püresi,
1 yemek kaşığı tereyağı,
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 avuç çeçil peyniri,
tuz, karabiber, kırmızı pul biber,

Yapılışı:
Biberlerimizi iri parçalar halinde, sarımsağı da minik minik doğrayalım. Tavaya zeytinyağını alalım. Sarımsak ve biberleri çok fazla soldurmadan soteleyelim. Ardından domates püresini ve tuzunu ekleyip karıştıralım. Hafif suyunu çekene kadar sotelemeye devam edelim. Üzerine çeçil peynirlerimizi yerleştirelim. Hafif erimeye başlayınca tereyağını minik minik bıçağın ucuyla biberlerin üzerine yerleştirelim. En son değirmenden çektiğimiz karabiberimizi de üzerine serpiştirelim. Benim biberlerimin içinde acılar da vardı o yüzden pul biber kullanmadım. Siz damak zevkinize göre onu ayarlayabilirsiniz.
Sıcak sıcak servis edelim.

Afiyetle Yiyelim . ..

25 Ekim 2014 Cumartesi

İzmir Gourmet Guide 5. Özel Sayı Lansman Gecesi ve Bir Adım Öne Çıkanlar Ödül Töreni




Merhabalar,

Geçtiğimiz günlerde İzmir'in lezzet haritasını, sokak sokak, mekan mekan inceleyen İzmir Gourmet Guide dergisinin 5. özel sayı , Bir Adım öne Çıkanlar lansman gecesini Kaya Thermal Otelde kutladık.
Her sene düzenlenen bu muhteşem gecede bulunmaktan dolayı inanılmaz mutluluk duydum ve keyif aldım.


Mandal ajans tarafından düzenlenen bu gecede birbirinden güzel ödüller sahiplerini buldu :))


Ödül alanlar . . .




Gece boyunca birbirinden güzel kokteyllerin ve lezzetli ikramların tadına baktık. Bu güzel lezzetler için Nejdet Polat şefime çok teşekküre diyorum. Her şey harikaydı :)


Gecede ödül alan mekanlar şöyle:

27 Ocakbaşı / 
Et & Kebap, Akın’ın Yeri / 
Balık & Deniz Ürünleri, Ara Sokak Meyhanesi / 
Meyhane, Arpege Patısserıe / 
Pastane & Tatlıcı, Batis Inn / 
Dünya Mutfağı, Bısquıtte / 
Restaurant & Cafe & Bar, Cumba / 
Et & Kebap, Denizkızı / 
Balık & Deniz Ürünleri, Equınox / 
Dünya Mutfağı, Etçibaşı By Naci Usta  / 
Et & Kebap, Meşhur Hisarönü Şambalicisi  / 
Pastane & Tatlıcı, Jocelyne Patısserıe / 
Pastane & Tatlıcı, Kalyon / 
Restaurant & Cafe & Bar, Merkez Et Lokantası / 
Türk Mutfağı, Nar  /  
Restaurant & Cafe & Bar, Onur Lokantası /  
Türk Mutfagı Safinaz  / 
Kahvaltı & Börek, Şafak Lokantası  / 
Türk Mutfağı, Tepe Kahve Çetin’in Yeri /  
Kahvaltı & Börek,  Ünal Kardeşler / 
Kahvaltı & Börek, Yengeç / 
Balık & Deniz Ürünleri

Geceye harika bir konserle Sunshine Band orkestrası ve dans gösterisi ile Latin Dans Topluluğu renk kattı . . .


Bu özel gece için gecesini gündüzüne katan Mandal Ajans ekibine, Fulya hanıma, Serkan ve İpek Saysen'e sonsuz teşekkürler. . .





Mandal Ajans tarafından hazırlanan İzmir'in ilk ve tek yeme-içme ve eğlence rehberi İzmir Gourmet Guide dergisini mutlaka edinmenizi tavsiye ederim.

Bu güzel ve kocaman aileyi gönülden tebrik ediyor, nice nice başarılara imza atmasını diliyorum...

Sevgiler,