Sayfalar

10 Temmuz 2014 Perşembe

Fatosca Tadlar' a 41 kere Maşallah :)


Merhabalar dostlarım,

Bugün sizlere güzel bir haberle geldim :)

Fatosca Tadlar Facebook' daki sayfa sayımız bugün itibari ile 41.000' e ulaştı. 

Çok mutluyum çok :)))

Beni yalnız bırakmadığınız, ilginiz ve sevginiz için sizlere çok teşekkür ediyorum. 

İnşallah nice nice 41.000 lere diyorum.

Hep birlikte daha da büyüyerek yola devam edelim 
istiyorum.

Sizleri seviyorum....

Sevgiler,


9 Temmuz 2014 Çarşamba

MENEMEN


Merhaba sevgili dostlarım,
Menemeni hepimiz biliriz ve çok da severiz. Kahvaltı sofralarımızda hatta tüm öğünlerimizde yapabileceğimiz pratik ve de bu kadar lezzetli başka bir yemek yoktur diye düşünüyorum. Tek kötü yanı var çok ekmek yediriyor arkadaşlar. Ama yapmadan da duramıyorum ben bu güzel yemeği.
Zamanı kısıtlı olan çalışan bayanların kurtarıcısı diyebilirim. 2 dk da hazırlayabileceğiniz nefis bir lezzet. Yanına makarna ve ayranla müthiş oluyor.

Hava sıcaklığının inanılmaz arttığı şu günlerde bence yapılabilecek en hafif menü. Herkesin bir tarifi vardır biliyorum, peki ya bu kez benim tarifim ile denemeye ne dersiniz :)


MENEMEN
Menemen nasıl yapılır ?

Malzemeler:
1 kg domates,
2 orta boy soğan,
2 adet sivri biber,
1 adet kırmızı biber,
2 diş sarımsak,
2 yumurta,(siz sayısı kendinize göre arttırabilirsiniz)
zeytinyağı, tuz 
kırmızı pul biber, karabiber 

Süslemek için: dereotu

Yapılışı:
Öncelikle domateslerin kabuklarını soyalım ve küçük küçük doğrayalım. Soğan, sarımsak ve biberleri küçük doğrayalım. Tencereye yağımızı alıp soğan, sarımsak ve biberleri soteleyelim. Ardından domatesleri ekleyip pişirmeye başlayalım. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpalım. Domatesler pişmeye başlayınca içine çırptığımız yumurtamızı ekleyelim. Damak tadımıza göre tuzunu ve karabiberini ekleyip son kez karıştıralım ve bir kaç dakika daha pişmesi için bekleyelim. Ocağın altını kapatalım.
Servis yaparken üzerine kırmızı pul biber, yanında dereotu ile servis yapalım.
Afiyet Olsun...

4 Temmuz 2014 Cuma

KARNIYARIK


Merhaba sevgili dostlarım,
Haftanın son ve en güzel günü geldi. Hepinize Hayırlı Cumalar diliyorum. Allah tuttuğumuz oruçlarımızı ve yaptığımız dualarımızı kabul etsin inşallah.
Bugün sizlere çok güzel bir tarifim var. İftara davet ettiğimiz misafirlerimize sunacağımız nefis bir yemek. Hem sunum olarak hem de lezzet olarak benim tercih ettiğim bir yemektir. Sebzesi ve etiyle bir bütün oluşturan servisi rahat herkesin beğeneceği bir yemek. Bence sizlerde bu güzel yemeği hemen yapın.

Öyleyse hemen tarife geçelim, ne dersiniz ?


KARNIYARIK
Malzemeler:
6 adet patlıcan,
300 gr kıyma,
1 büyük soğan,
3-4 diş sarımsak,
1 sivri biber,
1 domates,
2 çorba kaşığı domates salçası,
1 tutam maydanoz,
1 su bardağı adar et suyu yada su,
zeytinyağı,
tuz, karabiber,

Kızartmak için:
1 su bardağı kadar sıvıyağ,

Üzeri için:
3 sivri biber
domates dilimleri


Yapılışı:
Öncelikle patlıcanları alacalı soyalım.(ben bu kısmı atladım). Sap kısımlarını biraz kısaltalım. Genişçe bir kabın içine tuz ekleyelim. Patlıcanların karınlarını çok dibe inmeden bıçakla keselim. Tuzlu suda 20-25 dk kadar acısının çıkması için bekletelim. Daha sonra sudan çıkartıp yıkayalım ve iyice kurulayalım. 
Tavaya 1 su bardağı kadar sıvıyağı ekleyip ısıtalım. Patlıcanları sırayla güzelce kızartalım. Kızarttığımız patlıcanların fazla yağını almak için havlu kağıt üzerinde bekletelim. Ayrı bir tavaya 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekleyip ısıtalım, küp doğradığımız soğanı ve sarımsakları ve biberi ekleyip hafif solana kadar kavuralım. Kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edelim. 1 çorba kaşığı salçayı ve minik doğradığımız domatesi ekleyip karıştıralım. Maydanozları da ince kıyım doğrayıp tavaya ilave edelim. Harcımız iyice pişince içine baharatları ekleyip karıştıralım. 
Borcama patlıcanlanlarımızı dizelim. Patlıcanların yardığımız orta kısımlarını bir kaşık yardımıyla biraz genişletelim. Hazırladığımız harcı her bir patlıcanın ortasına paylaştıralım.  Patlıcanların üzerine dilimlediğimiz domatesleri ve onun da üzerine ikiye böldüğümüz sivri biberleri yerleştirelim.
Küçük bir kapta, 1 çorba kaşığı domates salçasını ve etsuyunu çırpalım ve sosumuzu tepsinin kenarından dökelim.
Önceden ısıttığımız 180 'C deki fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirelim.
Servis yapacağımız zaman yemeğin sosundan üzerine gezdirip o şekilde servis yapalım.
Afiyetler Olsun :)

3 Temmuz 2014 Perşembe

HELLO KITTY TEMALI KURABİYELERİM


Merhabalar sevgili dostlarım,
Geçtiğimiz hafta 1 yaşına girecek olan Elçin Zöhre için bu cici kurabiyeleri hazırladım. Davetlilerin büyük beğenisini aldı kurabiyeler :))
Çocukların kapış kapış aldı :))) En çok onlar sevindi, amaçta oydu zaten...

İlk kez bu temayı çalıştım belki kusurlarım olabilir fakat beğeni alması beni çok mutlu etti. Sizleri görüntülerle baş başa bırakıyorum...
Sizler de çocuklarınız için bu cici kurabiyelerden ya da sizin belirleyeceğiniz konsept de kurabiyeler hazırlamamı isterseniz,
fatos.hf@hotmail.com 'dan bana ulaşabilirsiniz :)

Sevgiler,