Merhaba sevgili dostlarım,
Bugün karşına enfes bir tarifle çıkıyorum. Biliyorsunuz artık ben ve ailemin ne kadar çok balık sevdiğini. Her zaman da aynı tarifleri denemekten sıkıldım. Farklı bir tarif olsun istedim ve face'de arkadaşlarımdan öneride bulunmalarını rica ettim. Sağ olsunlar paylaşım yaptıktan hemen sonra harika tarifler gelmeye başladı. Tava mı fırın mı çok gidip geldim ama en son fırında karar kıldım :)))
Bu tarif Yasemin arkadaşıma ait. Ben çok küçük revizeler yaptım sadece...
Bence mutlaka ama mutlaka denemelisiniz. Akşam kızım neredeyse parmaklarını yiyecekti :))) Çok sevdik biz, umarım sizde dener beğenirsiniz...
Haydi hemen tarife geçelim mi canlarım :))
FIRINDA NEFİS PALAMUT
Malzemeler:
1 kg palamut (dilimlenmiş)
1 domates,
2 büyük soğan,
1 limon
1 dal taze soğan,
8-9 dal maydanoz,
1 çorba kaşığı nar ekşisi,
2 iri diş sarımsak,
1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı,
tuz, karabiber,
toz ve pul kırmızı biber,
kekik
Yapılışı:
Öncelikle dilimlenmiş olan palamutlarımızı bir güzel yıkayıp suyunu süzüyoruz. Çok az tuzlayıp bekletelim. Bir soğanı halka şeklinde doğrayalım. Diğer soğanı ve sarımsağı minik minik doğrayalım. Maydanozu ince kıyım, domates ve taze soğanı küçük küçük doğrayalım. Genişçe bir kabın içine doğradığımız soğanları, sarımsağı, domatesi, maydanozu, nar ekşisini, zeytinyağını, tuzunu ve baharatları ekleyip kaşıkla karıştıralım. Fırına dayanıklı bir kabın zeminine biraz zeytinyağı gezdirelim. Dilimlediğimiz halka soğanları dizelim. Soğanın üzerine dilim palamutları yerleştirelim. Hazırladığımız harcı palamutların her yerine gelecek şekilde yayalım. En son olarak da Dilimlediğimiz limonları üzerine yerleştirelim. Önceden ısıtılmış fırında 180 'C de 30-35 dk kızarana kadar pişirelim.
Sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet Olsun...