Sayfalar

25 Eylül 2013 Çarşamba

İZMİR GOURMET GUİDE Ödül Törenindeydim...

 
 
Merhabalar sevgili dostlarım,
Dün sayfada da bahsettiğim gibi çok özel bir geceye davetliydim. İzmir'e çok özel bir dergi kazandıran Mandal Ajans 'ın her sene düzenlediği İzmir Gourmet Guide Dergisinin lansman ve  Bir Adım Öne Çıkanlar Ödül törenindeydim.
12 kişilik seçici kurulun kategorilere göre değerlendirdiği ödüller bu özel gecede sahiplerini buldu.  Gece de ayrıca "Altın Tabak" ödülleri de takdim edildi.
 
 
  
 Arada mutfak aletleriyle harika bir müzik dinledik :))
 
 
Geceye harika sunumları ve lezzetleriyle masamıza renk katan değerli sponsorlara teşekkür ediyorum. Hepsi birbirinden güzeldi....
 
 
 

 
 
çikolata kaplı dondurmaya bayıldım :)
 
Sponsor firmalar:
Ekol Gıda, İzmir Arena, Sahne Üçyüzaltmış, Maestro Organizasyon, Pastarom, Coffee Pasifica ve Tektekçi

Kelimenin tam anlamıyla harika bir geceydi. Gecenin sunuculuğunu kendisi de İzmirli olan Hakan Doğanay sundu.Törenin ardından harika bir klip hazırlanmıştı, hayranlıkla izledim. İsmi de "Lezzet Senfonisi"...
Gecenin ilerleyen dakikalarında çok güzel bir konser aldı sırayı. Sürprizlerle dopdolu bir gece yaşadım. Sunshine Band konseriyle gecemiz inanılmaz renklendi :))
Bu özel geceye davet edildiğim için inanılmaz mutluluk ve onur duydum.

 
Gecenin hatırası :))
 
 


 
Bu çok özel gece de, emeği geçen tüm ekibe çok çok teşekkür ediyorum :))
Bir sonraki sayıda tekrar görüşmek üzere diyorum :))

İzmir Gourmet Guide'ın web sayfasını,ve  
İzmir Gourmet Guide'ın facebook sayfasını takip etmek için linki tıklamanız yeterli...
İşte sizleri o harika geceden birkaç görüntüyle başbaşa bırakıyorum...

23 Eylül 2013 Pazartesi

MEYVELİ YAŞ PASTA


Merhabalar,
Bugün İzmir'de soğuk bir sabaha uyansak da şu saatlerde güneş yüzünü gösterdi ve bizi ısıtmaya çabalıyor :))
Geçtiğimiz hafta sonu sayfamda paylaştığım pasta için inanılmaz bir talep geldi. Tarifi istendi. Aslına bakarsanız herkese söylediğim bir şey vardır benim. Pasta yapmaya cesaret edemiyorum fazla diye. Pandispanyalarımın genelde çökmesinden muzdarip olduğum bir gerçek. Ama ben yılmadan yeni yeni formüller, farklı tarifler deneme çalışmalarıma tam gaz devam ediyorum. Sanırım bu seferki yaptıklarımın içinde en güzeli oldu :)) İstediğim kadar kabardı. Yapmak isteyenlere gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum.
Geçtiğimiz hafta içi doğum günümü kutladık, hafta sonunda da ailemle tekrar kutladık :)) Bu pastayı da kendim için hazırladım Yani benim doğum günü pastam :)))) Sizlerin fikirlerini de almak isterim. Sizce nasıl görünüyor ??



İşte pastamın tarifi:
MEYVELİ YAŞ PASTA (26 cm'lik yuvarlak kelepçeli kalıp için ölçüleri)
Pandispanyası için:
6 yumurta,
4,5 çorba kaşığı kaynar su,
4 türk kahve fincanı toz şeker,
4,5 türk kahve fincanı un,
1,5 türk kahve fincanı mısır nişastası,
1 pkt Dr. Oetker vanilya,
2 pkt Dr. Oetker hamur kabartma tozu,
1 çimdik tuz,

Islatmak için:
1 su bardağı limonata,

Ara Katları için Kreması:
3 su bardağı süt,
1 çay bardağı un,
2 çay bardağı şeker,
2 tatlı kaşığı mısır nişastası,
2 yumurta sarısı,
1 limon kabuğu rendesi,
1 pkt Dr. Oetker vanilya,

Aralara:
1 kahve fincanı damla çikolata,
1 şeftali, 2 muz, 1 su bardağı frambuaz ve böğürtlen
(siz istediğiniz meyveler ile hazırlayabilirsiniz )

Üzeri İçin:
1 pkt Dr. Oetker sade krem şanti,
1 su bardağından 1 parmak eksik soğuk süt,
meyveler, şekerlemeler,
kırmızı gıda boyası

Öncelikle Püf Notlarını okumanızı tavsiye ediyorum:
Güzel bir pasta yapmak için ; 
* Pandispanya mutlaka 1 gece önceden hazırlanmalı.
* Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
* Kuru malzemeler mutlaka elenmeli.
* İlk 20 dk fırın kapağı hiç açılmamalı.
Bu püf'lere uyulduğu sürece harika bir pandispanya olacaktır :)))))

Yapılışı:
Bir kabın içine yumurta sarısını ve şekerin yarısını ekleyip mikserle iyice çırpalım. Kalan şekeri ve kaynar suyu ilave edip tekrar mikserden geçirelim. Pürüzsüz mayonez gibi bir kıvam ve renk alana kadar çırpalım. Yumurta aklarını da bir çimdik tuz ile cam ya da çelik bir kabın içine kar gibi olana kadar mikserle iyice çırpalım. Kabı ters çevirdiğimizde akmıyorsa kıvamı olmuş demektir :)
Sırayla yumurta sarılarının içine elediğimiz unu, nişastayı vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım. Son olarak yumurta aklarını bu karışıma 3 defada alttan üste doğru karıştırarak ekleyelim. 
(yumurta aklarını çok fazla söndürmeden)
Bu işlemi de tamamladıktan sonra kelepçeli kalıbımızın tabanına yağlı kağıt serelim. Karışımı kalıba dökelim. Üzerini spatül ile her tarafı eşit olacak şekilde düzeltelim. Fırını 175 'C ye ayarlayalım. İlk 20 dk fırının kapağını kesinlikle hiç açmayalım. Üzeri hafif kızarana kadar yaklaşık 40-45 dk pişirelim.
Kürdan testinden de geçtiyse pişmiş demektir :))
Soğuması için bekletelim.
Ertesi gün pastamızı hazırlayabiliriz.
Ara kreması için bir tencereye süt, un, nişasta, şeker ve yumurta sarılarını alıp sürekli karıştırarak pişirelim. Kıvam alınca ocaktan alıp içine vanilyayı ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştıralım. Arada karıştırarak soğuması için bekletelim. Muz ve şeftaliyi küçük küçük doğrayalım. Pandispanyamızı 3 eşit kata ayıralım. İlk katını servis yapacağımız tabağa alıp üzerini kaşıkla limonata ile hafifçe ıslatalım. Soğuyan kremamızdan sürelim üzerine doğradığımız meyveleri yerleştirelim. Damla çikolata serpelim. 2. katı üzerine kapatalım. Yine limonata ile hafifçe ıslatalım. Kremadan sürelim. Üzerine meyveleri yerleştirelim. ve damla çikolata serpelim. 3. katı da üzerine kapatalım ve kalan limonata ile hafifçe ıslatalım.
Krem şantiyi soğuk süt ile güzelce çırpalım. Kabın içinden çok az miktarda ayırıp kalanını pastamızın her yerini kaplayacak şekilde spatül yardımıyla sürelim.
Üzerine frambuaz ile süsleyelim (siz istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz )
Kürdanı toz kırmızı gıda boyasına batırıp çıkartalım ve kürdanı ayırdığımız krem şantiye ekleyip karıştıralım. Uçuk pembe renk elde etmiş olacaksınız böylece :))
Onu da krema sıkma torbasına alıp pastanın üzerini süsleyelim. Üzerini meyve ve şekerlemelerle de süsleyebilirsiniz.
Buzdolabında en az 4-5  saat beklettikten sonra dilimleyerek servis edelim.
* Bu benim doğum günü pastam olduğu için dilek dileyerek kesmeyi unutmadım :)))
Afiyetler olsun . . .

20 Eylül 2013 Cuma

DONUT


Merhabalar,
Haftanın son gününden herkese kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum.
Hayırlı Cumalar diliyorum.
Allah hepimizin evlerine sağlık, mutluluk, huzur, bolluk ve bereket getirsin inşallah.
Yine güzel bir güne uyanmanın sevinci var içimde, çok şükür ki bir güne daha uyanabildik. Aldığımız her nefesin kıymetini bilmek ve şükretmek gerekiyor....
Bugün sizlerle harika bir tarifi paylaşacağım. Arkadaşım Filiz sayfasında bunu paylaşır paylaşmaz aldım elime kağıt kalemi tarifi hemmen not aldım :)) Aslında tarif sevgili Senem'e ait.
Nasıl güzel, nasıl güzel anlatamam size. Tarif için hem Filiz'e hem de Seneme teşekkürlerimi gönderiyorum :)))) İyi ki yapmışım, önce kızımla sonra da eşimle afiyetle yedik :)))))) Kızım çikolatasız olanı lokmaya benzetti üzerine pudra şekeri serpiştirip yedi sonra şerbetli olsun anne deyince bende dolapta kavanozda duran ayva şurubuyla tatlandırdım :)))))))
Çok beğendi kaç tane yedik inanın bilmiyorum ama kesinlikle çok hafif bir tatlı. Çikolatalısını tek geçiyorum ama :))))
Siz de hemen tarifi not edip yapın diyorum...
Tekrar hepinize Hayırlı Nurlu Cumalar dileyerek tarifime geçiyorum.....

Servis tabağım Keramika Seramik :)) Keramika'nın sayfasını mutlaka ziyaret etmenizi şiddetle tavsiye ediyorum. 
Daha ne takımlar var ne takımlar.....


DONUT
Malzemeler:
3 su bardağı un,
4/3 su bardağı ılık süt,
1 pkt Dr. Oetker İnstant Maya,
100 gr yumuşak tereyağı,
1 yumurta,
1 çay kaşığı tuz,
2 çorba kaşığı toz şeker,

Kızartmak için: Sıvıyağ

Üzeri için:
1 pkt Dr Oetker Bitter Çikolatalı Sos,
2 su bardağı süt,
1 çorba kaşığı tereyağı,

Süslemek için:
Renkli şekerleme
 
Yapılışı:
Öncelikle bir kabın içine, ılık sütü, yumuşak tereyağını, yumurtayı şekeri, tuzu mayayı ekleyip karıştıralım. Ardından elediğimiz unu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlayalım. Hamur biraz sert kulak memesi kıvamında olmalı. Ele yapışmamalı. Kıvam alan hamurun üzerini örtüp 40-45 dk kadar mayalanması için bekletelim. ( Ben u aşamada fırından yardım aldım, ısıya dayanıklı bir kabın içine hamuru koyup kapağını kapattım. 30 'C ye ayarlı fırında 2 katı kadar kabarana dek beklettim) Mayalanma sürecini kısalttım....
Mutfak tezgahımıza hafif un serpiştirip hamuru 1/20 cm olacak şekilde merdaneyle açalım. Su bardağı ile yuvarlaklar keselim. Onların da içini daha küçük şişe kapağı ile keselim. Hafif unlanmış tepside bekletelim.
Derince bir tencereye sıvıyağı alıp ısıtalım. Çok fazla kaynatmayalım. Hazırladığımız hamurları arkalı önlü yağda kızartalım. Çok çabuk kızardığından başından ayrılmamanızı tavsiye ediyorum.
Kızaran donutlarımızı havlu kağıdın üzerine alalım. Fazla yağının çekmesini bekleyelim. Biz bu arada çikolata sosunu hazırlayalım.
Sos tenceresine 1 paket toz çikolata sosu ve sütü ekleyip kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp içine yağı ekleyelim. Yağı sosumuzun daha parlak olması için kullanıyoruz. İçine koyduğumuz yağ eriyene kadar karıştıralım. Arada karıştırarak soğumasını sağlayalım. Ilıyan donutlarımızı soğumuş olan çikolata sosa batıralım ve tepsiye dizelim. Üzerine ister antep fıstığı isterseniz de renkli şekerlemeler ile süsleyebilirsiniz.
Kesinlikle taze taze tüketmenizi tavsiye ediyorum. Ertesi güne kalınca aynı güzellikte olmuyor çünkü.
Afiyetler olsun...

18 Eylül 2013 Çarşamba

VİŞNELİ ŞEFTALİLİ GALETTE


Merhabalar,
İzmir'den hepinize kucak dolusu sevgiler göndererek başlamak istiyorum yazıma. Havaların hafiften serinlemeye başladığı şu günlerde hepimizi okul telaşı sarmış durumda. Ben de bu kervana katılmış bulunuyorum. Küçük prensesim büyüdü de ana okuluna başladı. 3 gündür onu servise uğurlarken bir tuhaf oluyorum. Garip geliyor.  Alışacağım zamanla sanırım ama şu bir hafta epey zor geçiyor. Elif çok mutlu hem okulunu hem de arkadaşlarını çok sevdi. Çabuk ısındı yani :)))) Çok şükür ki o devrelerde sıkıntı yaşamadık, çabuk adapte oldu ki ; şimdiye kadar bizden bu kadar uzak kalmışlığı da yokken .....
Şimdilik her şey çok güzel gidiyor çok şükür.
Tüm çocuklarımızın yeni okul dönemini kutluyorum, başarılarla dolu geçmesini diliyorum....
Şimdi gelelim bugünkü tarifimize, geçenler de sevgili Pelin'in sayfasında görüp bunu hemen yapmalıyım dediğim tarif bu. Denedim ve inanın bana çok beğendim. Aslında tarif sevgili Tijen'e ait :))) Tijen çileklisini yaptı o da inanılmaz güzel oldu.
Her ikisin de de görüp bayıla bayıla baktığım bu güzelliği en sonunda bende yaptım :))) İyi ki de denemişim harika bir lezzet. Denemek isteyenlere kesinlikle tavsiye ediyorum. Farklı meyvelerle de deneyebilirsiniz.
Sizi fazla bekletmeden hemen tarife geçmek istiyorum:)


VİŞNELİ ŞEFTALİLİ GALETTE
Malzemeler:
125 gr yumuşak tereyağı,
2 su bardağı elenmiş un,
1 yumurta sarısı,
3 çorba kaşığı soğuk su,
1 pkt Dr Oetker vanilya,
1/2 su bardağı pudra şekeri

İçi İçin:
1 çay bardağı toz şeker,
1 yumurta akı,
1 su bardağından 1 parmak eksik dövülmüş fındık,
1 adet şeftali,
1/2 su bardağı vişne,
1 çorba kaşığı nişasta,
1 çorba kaşığı toz şeker,

Üzeri için:
1 yumurta akı,
1 çorba kaşığı esmer şeker

Yapılışı:
Öncelikle bir kaba un, vanilya, pudra şekerini eleyelim. Ardından tereyağını kuru malzemeye ekleyelim. Parmak uçlarımızla ufalayarak ekmek kırıntısı şekline getirelim. Daha sonra içine soğuk suyu ve yumurta sarısını ekleyip yoğuralım. Hafif un serptiğimiz tezgahta hamuru yoğuralım.
(Çok fazla değil ama)
Toparlanan hamuru 30 dk üzeri kapalı olarak buzdolabında bekletelim. Hamuru yağlı kağıt üzerine alıp merdaneyle yarım cm olacak şekilde yuvarlak açalım.
Yumurta akını 1 çay bardağı şeker ve fındık ile karıştıralım. Açtığımız hamurun ortasına fındıklı harcı kenarlardan 4-5 cm kalacak şekilde yayalım. Fotoğrafta da görüldüğü gibi....
Şeftaliyi yıkayıp kabuğuyla birlikte dilimleyelim. Çekirdeği çıkarılmış vişneyi ve şeftaliyi bir kaba alıp üzerine nişasta ve şekeri serpip harmanlayalım. Hamurun üzerine yaydığımız  fındıklı karışımın üzerine meyvelerimizi yerleştirelim. Kenarda kalan hamurumuzu yukarı doğru katlayarak meyvelerin üzerine pile pile kapatalım. Hamurun kenar kısımlarına fırça ile yumurta akı sürelim. Esmer şeker serpiştirelim. Önceden ısıtılmış 180 'C de yaklaşık 20-25 dk üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıktıktan 5-6 dk sonra dilimleyerek, üzerine de çok az pudra şekeri serperek servis yapalım :))
Afiyetler Olsun...