18 Mayıs 2013 Cumartesi
EV YAPIMI LAHMACUN
Herkese Günaydın,
Mutlu, keyifli, huzurlu bir hafta sonu geçirmenizi diliyorum :))
Uzunca bir süredir lahmacun yapmayı istiyordum ve nihayet ben de lahmacunu denedim. İyi ki de denemişim nefis oldu, akşam yemeği için ahzırladım, parmaklarımızı yedik :)) Yok böyle bir tat... Hazırlara taş çıkartır vallahi.
Artık lahmacunumuzu evimizde miss gibi kendimiz hazırlıyoruz. Dışarıda yediklerimizin içinde neler var, hijyen mi, bilmeden yemektense tertemiz ve daha lezzetli kendimiz yaparız çok daha iyi...
Ben bu tarifi çok sevdiğim ablam Pembe Kekik'ten aldım. Birebir uyguladım sonuç mükemmel. Kendisine buradan bu güzel tarifi bizlerle paylaştığı için teşekkür ediyorum. Kesinlikle ve kesinlikle tavsiye ediyorum, mutlaka deneyin. Benim favorilerim arasında yerini almış bulunmakta, haberiniz ola :))
İşte size ev yapımı nefis lahmacunun tarifi;
Malzemeler:
5 su bardağı un,
1 pkt instant maya,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
1,5 su bardağı ılık su
Harcı için:
400 gr orta yağlı kıyma,
4 ad. domates,
3 orta boy soğan,
2 sivri biber,
1 diş sarımsak,
3 çorba kaşığı zeytinyağı,
yarım demet maydanoz,
yarım demet dereotu,
1 çorba kaşığı Tat domates salçası,
tuz, karabiber ve kırmızı pul biber
Yapılışı:
Öncelikle hamurunu hazırlayalım. Bir kabın içine unumuzu eleyelim. İnstant mayayı unun üzerine serpelim. Şekerini ve tuzunu da ekleyelim. En son olarak ılık suyu yavaş yavaş hamura ekleyip yoğuralım. İyice yoğurduğumuz hamuru üzerini kapatıp yaklaşık 1 saat kadar mayalanması için ılık bir ortamda bekletelim. Hamurumuz mayalanırken biz de harcımızı hazırlayalım. Domatesin kabuklarını soyalım. Soğan, sarımsak ve biberi. Domatesleri, soğanları, sarımsağı, biberi, salçayı ve zeytinyağını robottan geçirelim. Maydanoz ve dereotunu da ince kıyım doğrayalım. Genişçe bir kabın içine kıymayı, dereotu, maydanozu, robottan geçirdiğimiz tüm malzemeyi ve baharatları da ekleyip elimizle yoğuralım. Bütün tatlar birbirine geçsin. Sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartalım ve bezeler yapalım. Tezgaha çok az un serpip merdane ile bezemizi 20 cm çapında açalım. Üzerine iç malzememizden bolca koyalım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 200 'C deki fırında 15 dk pişirelim. Fırında çok kalırsa kuruyor bunu da unutmayalım.
Sıcak sıcak lahmacunlarımızın yanına bol köpüklü ayran ile servis yapalım :)))
Afiyet Olsun...
Not: İnstant maya yerine 1 tatlı kaşığı kuru maya da kullanabilirsiniz. Ilık suyun içinde mayayı eritip daha sonra una ilave ediniz ...
15 Mayıs 2013 Çarşamba
ŞERBET-İ SÜTLÜ ( Süt Şerbetli Tatlı )
Merhabalar,
Bugün sizlerin karşısına çok hafif ve çok lezzetli bir tatlı tarifi ile geldim :))
Şerbetli tatlı yapmak ve sünger gibi olsun istiyorsanız işte bu tarif tam size göre. Bayram için bile kesinlikle bu tatlıyı tavsiye edebilirim. O derece çok güzel yani... Nette arkadaşlarımın sayfalarını dolaşırken sevgili " uğurböceğimmutfağın" da bu nefis tatlıyı görüp hayran kalmıştım. Hemen kağıdı kalemi alıp başladım tarifi yazmaya. Hemen koştum mutfağa :)
Çok pratik ve bir o kadar güzel bir tatlı gerçekten. Tatlının kek'inde ne süt ne yoğurt ne de yağ yok.... İnanılmaz bir lezzet. Bir dilimi kesinlikle yetmiyor.
Önce kızım ve eşimden tam not aldı sonra da gelen arkadaşlarımıza ikram ettim. Hepsi çok beğendi, revanimi bu diyenler bile oldu :))
Bu tarifi favori tariflerim arasına hemen ekledim bile.
Mutlaka sizlerinde denemenizi isterim. Tadına doyamayacaksınız benden söylemesi...Bazı yerlerde sünger tatlısı olarak da geçiyor ismi. Tekrar tekrar söylüyorum mutlaka deneyin.
İşte tarifi;
Malzemeler:
4 yumurta,
4 çorba kaşığı tepeleme şeker,
4 çorba kaşığı tepeleme un,
4 çorba kaşığı tepeleme irmik,
1 pkt Dr. Oetker vanilya,
1 pkt Dr. Oetker hamur kabartma tozu,
1 tatlı kaşığı limon suyu
Şerbeti:
3 su bardağı süt,
1 su bardağı şeker
Üzeri için:
1 su bardağı soğuk süt,
1 pkt sade toz krem şanti
bolca hindistan cevizi
Yapılışı:
Öncelikle yumurta ve şekeri 1 dk kadar tel çırpıcı ile çırpalım. Diğer malzemeleri de ekleyip çırpalım. 28x28 cm'lik kare borcamın tabanını çok az margarinleyelim. Kenarlarını yağlamayalım. Hazırladığımız karışımı kalıbımıza dökelim ve spatül ile eşit olarak yayalım. Önceden ısıtılmış 180 'C lik fırında kızarana kadar pişirelim. İlk 20 dk kesinlikle fırının kapağını açmayalım.
Kekimiz pişerken bir şerbetini hazırlayalım. 1 su bardağı ılık sütün içinde 1 su bardağı şekeri eritelim ve kalan 2 bardak sütü ekleyip karıştıralım. Fırından çıkarttığımız kekin üzerine soğuk şerbeti kepçe ile dökelim. Kekin şerbeti çekmesi için 1 dk bekleyelim. 1 su bardağı soğuk süt ile krem şantiyi çırpalım. Tatlımızın üzerine sürelim. En son olarak da bolca hindistan cevizi serpiştirelim. Buzdolabında 1 gece beklettikten sonra dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet Olsun...
14 Mayıs 2013 Salı
TORUNLARDAN SÜRPRİZ KURABİYELER
Herkese Günaydın,
Bu hafta benim için çok hareketli geçti, özel günlerin bir araya gelmesiyle birlikte keyifli ve yoğun bir hafta geçirdim :))
Bu seferki sipariş kurabiyelerimiz torunlardan geldi. Berk, Efe ve Aleyna anneler gününde anneannelerine ve babaannelerine kurabiye hediye etmek istemişler. Ben de onlar için bol tarçın ve zencefilli olarak, bu cici sürpriz anneler günü kurabiyelerini hazırladım.
Çok keyifliydi :))
Sizlerinde siparişleriniz olursa fatos.hf@hotmail.com' dan bana ulaşabilir detaylar ile ilgili bilgi alabilirsiniz...
Sevgiler...
13 Mayıs 2013 Pazartesi
EGEMEN Bebek için hazırladığım Mevlüt Kurabiyeleri
Merhaba arkadaşlar,
Dün Egemen bebek için hazırladığım kurabiyelerimi teslim ettim. Herkes tarafından çok beğenildi.
Bu seferki konsept mavi ve beyaz üzerineydi. İki renkli kurabiyelerin üzerine farklı bir baskı çalıştım :)) Çok cici oldular.
Egemen çok şanslı bir bebek. Şansını bana geçirmeye de devam ediyor.
Şöyle ki; Egemenin kurabiyelerine başladığım esnada bir telefon geldi ve bir sipariş daha aldım. Ve bugün yine Egemen'in kurabiyelerini sayfamda paylaştığım esna da bir sipariş daha aldım :))
Egemen bebek şansın bahtın hep ama hep açık olsun...
Sizleri kurabiye fotolarıyla baş başa bırakıyorum :))
İyi seyirler...
Sevgiler...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)