Sayfalar

12 Mayıs 2013 Pazar

ANNELER GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN :))


Merhabalar,
Öncelikle annem başta olmak üzere tüm annelerin ve anne adaylarının bu güzel gününü kutluyorum :))) tabii kendiminde :))))))
Onlar için sadece bir gün değil 365 günü anneler günü ilan etmek lazım bence. Anne olmak emek ister, güç ister, sabır ister, şefkat ister.........
Anne demek sevgi demek, can demek hayat demek.
Bizi doğup büyüten, uykusuz geceler geçiren,sabreden, şefkatini hiçbir zaman esirgemen tüm annelerimizin ellerinden öpüyorum...

Ben de bugün için canımdan çok sevdiğim anneme bu şirin kurabiyeleri hazırladım :)))) Afiyetle yiyeceğiz öğleden sonra inşallah :))))
Hepimize kurabiye tadında güzel bir gün diliyorum...



9 Mayıs 2013 Perşembe

EV YAPIMI ÇEMEN


Herkese Günaydın,
Dün ve bugün hava İzmir'de inanılmaz kapalı ve serin. Yağmur yağdı yağacak... 
Hafta sonuna kaldı 1 gün :)) Kahvaltı sofralarınıza hazırlayabileceğiniz, şöyle lezzetli güzel bir çemen tarifine ne dersiniz :))))
İşte size harika bir alternatif. Bizim kahvaltı soframızın baş tacı, olmazsa olmazı çemen'in, benim usül tarifini vereceğim. Ne demişler her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır :)) Ben de kendi tarifimi sizlerle paylaşmak istedim. Sıcacık ekmeğin üzerine bolca sürüp tadına vara vara yemek inanılmaz keyifli benim için:))) Kahvaltı sofrasında mutlaka görmeliyim çemeni :) Öyle alışmışım, öyle de devam ediyor işte.... 
Bol bol yaparım, önce gözüm doymalı, sonra midem :)))) Gerçi biz kızımla hafta içi de yiyoruz :)))
Cevizli, tahinli ve bol baharatlı seviyorum çemeni ben. Siz de benim gibi çemen olmazsa olmaz diyenlerden misiniz ??
Bu şekilde denemediyseniz mutlaka deneyin derim, işte tarifim :))



Malzemeler:
7 çorba kaşığı TAT domates salçası,
2 çorba kaşığı Koska Tahin,
2 çorba kaşığı iri kıyılmış ceviz,
1 diş sarımsak,
(yada 1 silme çay kaşığı sarımsak tozu)
1 silme tatlı kaşığı kuru nane,
1 silme tatlı kaşığı kekik,
1 silme çay kaşığı kimyon,
1 silme çay kaşığı karabiber,
1 silme çay kaşığı kırmızı pul biber,
1 silme çay kaşığı çörek otu,
zeytinyağı ve tuz



Yapılışı:
Tavaya zeytinyağımızı alalım. Biraz ısıtalım. İçine domates salçamızı alıp biraz kavuralım. Daha sonra sarımsağı ezip tavaya ekleyelim 2-3 dk.kavuralım. Baharatları ekleyip 1-2 dk daha karıştıralım. En son tahini, cevizi ve çörek otunu da ekleyip şöyle bir karıştıralım ve ocağın altını kapatalım. Uygun bir kaseye boşaltıp ılımasını bekleyelim.
Afiyet Olsun...

Not: Kapaklı bir kapta buzdolabında 2-3 hafta kadar saklayabilirsiniz...
       Daha sarımsaklı seviyorsanız sarımsak sayısını arttırabilirsiniz...

8 Mayıs 2013 Çarşamba

BEBEK KURABİYESİ: HOŞGELDİN EGEMEN

Merhabalar,
Geçen hafta Egemen bebek için hazırladığım kurabiyelerim.
Egemen bebeğe sağlıklı, mutlu güzel bir ömür diliyorum. Hayırlı evlat olsun inşallah. Şansı bahtı açık nice güzel yaşları olsun...
Sizleri Egemen bebeğin hoşgeldin kurabiyeleri ile baş başa bırakıyorum :)))

Her türlü nişan, düğün, kına, doğum günü, mevlüt kurabiyesi için sipariş alıyorum.
fatos.hf@hotmail.com'dan bana ulaşabilir, detaylar ile ilgili bilgi alabilirsiniz...

Sevgiler...













7 Mayıs 2013 Salı

ZEYTİNYAĞLI GARNİTÜRLÜ ENGİNAR ÇANAĞI


Merhabalar,
Enginarın her halini çok seviyorum. Bu sefer de çanak şeklinde, hafif bir zeytinyağlı yemek yaptım. Çok lezzetli oldu. Davet sofralarınıza çok yakışacak bir lezzet. Hem hafif hem de sunumu çok şık. Mutlaka tavsiye ediyorum.

Malzemeler:
 6 çanak enginar,
1 su bardağı konserve mısır,
2 patates,
2 havuç,
1 soğan,
Yarım demet dereotu,
Zeytinyağı,
Karabiber,
Tuz




Yapılışı:
Öncelikle enginar çanaklarını yayvan bir tencerenin tabanına dizelim. Üzerini geçecek kadar su ve çok az tuz ile edip kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar haşlayalım.
Patates ve havuçları küp küp doğrayalım ve bir tencereye su ekleyip haşlayalım.
Haşlanan sebzeleri kevgirle alıp bir kaseye aktaralım.
Başka bir tencereye çok az zeytinyağı ekleyip küp doğradığımız soğanları ekleyelim ve soteleyelim. İçine patatesleri, havuçları, konserve mısırı, ince kıyılmış dereotunu, tuz ve karabiberi ekleyip harmanlayalım. Ocağın altını kapatalım.
Servis yapacağımız tabağımıza enginar çanaklarımızı alalım. Üzerine kaşık yardımıyla hazırladığımız garnitürlerimizden yerleştirelim. En son olarak da ince kıyılmış dereotuyla süsleyelim. Ilık olarak servis edelim.
Afiyet Olsun…