Sayfalar

13 Mart 2012 Salı

PAZI KAVURMASI



Malzemeler:
1 bağ pazı,
2 soğan,
1 havuç,
3-4 diş sarımsak,
1 kahve fincanı pirinç,
zeytinyağı,
tuz karabiber, pulbiber, su


Hazırlanışı:
Pazılar iyice yıkanıp fazla suyu süzdürülür. Bir tencereye zeytinyağını alıp ince kıyım doğradığımız soğanları ve sarımsakları kavuralım. Rendelediğimiz havucu, doğradığımız pazıları ve yıkanmış pirinci de ilave edip karıştıralım. Tuzunu, karabiberini ve pulbiberini de ekleyelim. 1 çay bardağı kadar suyunu üzerine gezdirip yaklaşık 15-20 dk kadar pişirelim.
Pazı kavurmamız servise hazır :)))

Afiyet Olsun...
Pazı kavurmasını arzuya göre üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis yapabilirsiniz :)))
 

DEREOTLU KABAK



Malzemeler:
1 tavuk göğsü,
5 kabak,
2 biber,
1 soğan,
3 domates,
3-4 diş sarımsak,
yarım demet dereotu,
1 kahve fincanı bulgur,
1 tatlı kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
zeytinyağı,
tuz karabiber,
su veya tavuk suyu,


Hazırlanışı:
Tavuk etlerini yıkayalım küçük küçük kesip tencereye alalım. Yağı koyup soteleyelim. Ardından soğanı sarımsağı ve biberi küçük küçük kesip onlarıda ekleyelim tencereye. Kavuralım. Salçaları ve küp doğradığımız domatesleri de ilave edip karıştıralım. Biraz kavrulduktan sonra kabakları ve bulguru ekleyelim. Onları da biraz kavuralım. En son dereotunu ince ince kıyıp üstüne serpiştirelim. Tuzunu karabiberini ve tavuk suyunu da ( yoksa su) ilave edip kısık ateşte yaklaşık 25-30 dk kadar pişirelim.
Bu yemeğe isteğe göre 1 adet havuç da ilave edebilirsiniz.

Afiyet Olsun...
 

ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMA

 




Malzemeler:
Orta boy lahana,
200 gr kıyma,
1,5 su bardağı pirinç,
1/2 su bardağı bulgur,
2 soğan,
1/2 demet dereotu,
2 çorba kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı biber salçası,
tuz, karabiber, yenibahar,
zeytinyağı, su
kırmızı toz biber, kuru nane



Hazırlanışı:
Öncelikle bir tencereye su koyup kaynatalım. Lahanaları yıkayıp kaynayan suda hafif yumuşayana kadar bekletelim. Süzgeçle alalım. Tüm lahana yaprakları için aynı işlemi uygulayalım.
Ayrı bir kaba kıymayı, yıkayıp süzdüğümüz pirinci, ince doğradığımız dereotunu, salçaları, baharatları,tuz ve zeytinyağını alıp karıştıralım. Tencerenin dibine lahananın kalın taraflarında döşeyelim.( Lahanalarımız tencereye yapışmasın diye bir katman yapıyoruz) Lahana yapraklarının içine harçtan koyup saralım. Tencere sırayla dizelim. Yapraklar bitene kadar saralım. En son olarak tencerenin üzrine porselen bir tabak kapatıp (lahanaların açılıp dağılmaması için)tencereyi ocağa alalım. İçine lahanaların üzerine çıkmayacak kadar su ilavesi yaptıktan sonra kapağı kapalı olarak 20-25 dk kadar kısık ateşte pişirelim. Kontrol edip pişmediyse 5-6 dk daha pişirebilirsiniz.
Afiyet Olsun...
 

PATLICAN OTURTMA



PATLICAN OTURTMA
Malzemeler:
1 kg patlıcan,

Sosu için:
1 soğan,
2 domates,
2 sivri biber,
1 kırmızı biber,
1 çorba kaşığı domates salçası,
3 diş sarımsak,
zeytinyağı,
tuz, karabiber, kırmızı pul biber, su

Kızartmak için: sıvıyağ

Üzeri için:
maydanoz


Yapılışı:
Öncelikle bir kaba su dolduralım içine de tuz ekleyelim. Küçük küpler şeklinde kestiğimiz patlıcanları tuzlu suya ekleyelim. Kara suyun çıkmasını bekleyelim.(10-15 dk) 
Sosu hazırlamak için zeytinyağını tencereye alalım. Soğan ve sarımsakları küp küp doğrayıp tencereye ekleyelim. Kavuralım. Ardından biberleri de küçük küçük doğrayıp tencereye ilave edelim. Domatesleri de küp küp kesip kavrulmakta olan sebzelere ekleyelim. Karıştıralım. Salçasını, tuzunu ve baharatları da ekleyip karıştıralım. Sosumuz hazır.
Patlıcanları sudan çıkartıp şöyle bir sudan geçirip süzüp havlu kağıt ile kurulayalım. Bir tavaya sıvıyağı alıp patlıcanları kızartalım. Ayrı bir tencereye patlıcanları yerleştirelim. Ardından hazırladığımız domates sosunu gezdirelim. Üzerine ince kıyım maydanozu serpiştirelim. Çok az su ilave edip kısık ateşte pişirelim. Yaklaşık 15 dk da pişiyor. Arada suyuna bakalım gerekirse az ekleyelim. Yemeğimiz biraz dinlendikten sonra servise hazırdır :))
Afiyet Olsun...