Sayfalar

13 Mart 2012 Salı

DEREOTLU KABAK



Malzemeler:
1 tavuk göğsü,
5 kabak,
2 biber,
1 soğan,
3 domates,
3-4 diş sarımsak,
yarım demet dereotu,
1 kahve fincanı bulgur,
1 tatlı kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
zeytinyağı,
tuz karabiber,
su veya tavuk suyu,


Hazırlanışı:
Tavuk etlerini yıkayalım küçük küçük kesip tencereye alalım. Yağı koyup soteleyelim. Ardından soğanı sarımsağı ve biberi küçük küçük kesip onlarıda ekleyelim tencereye. Kavuralım. Salçaları ve küp doğradığımız domatesleri de ilave edip karıştıralım. Biraz kavrulduktan sonra kabakları ve bulguru ekleyelim. Onları da biraz kavuralım. En son dereotunu ince ince kıyıp üstüne serpiştirelim. Tuzunu karabiberini ve tavuk suyunu da ( yoksa su) ilave edip kısık ateşte yaklaşık 25-30 dk kadar pişirelim.
Bu yemeğe isteğe göre 1 adet havuç da ilave edebilirsiniz.

Afiyet Olsun...
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar