Sayfalar

13 Mart 2012 Salı

KABAK SIYIRMA


 Bu yemeği Star tv Soframız programının İzmir çekimlerinde izlemiş ve çok beğenmiştim. Yapmak bu güne nasip oldu. Tadı gerçekten lezzetli ve çok hafif bir yemek. Denemek isteyen herkese tavsiye ediyorum.  


Malzemeler
1 kg kabak,
1 soğan,
yarım demet dereotu,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
1 yemek kaşığı pirinç,
tuz,
su,
zeytinyağı,


Hazırlanışı:
Kabakları yıkayalım. Uç kısımlarını keselim. Bir soyacak yardımıyla sıyırarak keselim. Aynı salatalık soyar gibi. Çekirdekli kısma gelene kadar sıyıralım. Tencereye yağı alıp küp doğranmış soğanları kavuralım. İnce kıyım dereotunu ekleyelim. Ardından şekerini de ekleyip 1-2 dk kadar daha soteleyelim. Sıyırdığımız kabakları tencereye ilave edelim. Bu noktadan sonra hiç karıştırmıyoruz yoksa kabaklar kırılıyor. Üzerine pirincini de serpelim. Üzerini geçecek kadar su (ortam sıcaklığındaki su) ilave edelim. Tuzunu ekleyelim ve tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 15-20 dk kadar pişirelim.
Afiyet olsun...

DÜĞME KURABİYE

Çok pratik ve çok şık olan bu kurabiyeleri çocuklarınızın doğum günlerinde denemenizi tavsiye ediyorum. Üzerini de renkli royal içingle süslediğinizde çok daha cici oluyor :)))
Benim hem fotoğraf düzgün çıkmadı hem de renkli içinglerimi almama rağmen zamanım kalmadığı için süsleyemedim :))). 
Bir daha ki sefere daha güzel bir fotoğraf ekliycem:)))

Malzemeler:
200 gr. pudra şekeri,
200 gr. margarin,
400 gr. un,
1 yumurta,
1 pkt vanilya,
yarım pkt kabartma tozu,

Yapılışı:
Öncelikle yumurta, yumuşak margarin ve şekeri iyice karıştıralım. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğuralım. Merdaneyle açıp (fazla inceltmeden) yuvarlak kurabiye kalıbıyla şekil verelim. Daha sonra biraz daha küçük bir şişe kapağıyla da hafifçe bastıralım kenar çizgisini oluşturalım. Ve son olarak da çöp şişin düz kısmıyla da düğmemize delikler açalım :) Düğme şekli verdiğimiz kurabiyelerimizi yağlanmış tepsiye dizelim.  Önceden ısıttığımız fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim. Aslında bu aşamadan sonra pişen kurabiyelerimiz soğuduktan sonra renkli pasta ve kurabiye süsleme glazür boyaları ile süsleme yapabilirsiniz. O zaman daha şirin görünüyorlar :)
Afiyet Olsun...
 

KOPARAT KURABİYE


Ev halkı tarafından çok beğenilen bir kurabiyedir. Şekline aldanmayın tadı harika:)) Perişan kurabiye de bilinir kendileri.. Hem pratik hem lezzetli....
İşte tarifim:


Malzemeler:
3 su bardağı un,
2 yumurta, 
yarım su bardağı toz şeker, 
125 gr. margarin,
1çorba kaşığı süt,
1 pkt kabartma tozu, 
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz

Hazırlanışı:
Margarini oda ısısında yumuşatıp küçük küçük doğrayalım. Yumurta, şeker ve margarini karıştıralım ceviz ve üzümü ilave edip un ve kabartma tozunu da ekleyip serte yakın bir hamur yoğuralım. Hamuru top şeklinde kapatıp üzeri nemli bezle örtün ve 15 dk dinlendirelim. Hamur 15 dk dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil vermeden tepsiye dizelim. 175-180 derecede 15-20 dk pişirelim ve afiyetle yiyelim :))



AŞK KURABİYESİ



Merhabalar,
14 Şubat'ı kutlamayı pek sevmem şahsen. Yok hediyeymiş yok alışverişmiş sıkıntı oluyor gerçekten. Hem bana çok ticari geliyor bu gün. O yüzden kocamla ben sevgililer gününü pek kutlamayız. Gün içinde telefonlaştığımızda kutluyoruz :)))) Ama sevgililer günü için kızımla birlikte hazırladığım bu güzel kurabiyelerin yeri ayrı tabiiki de. Eşim akşam eve gelince kızım Elif daha babası kapıdan girmeden söyleyiverdi sürprizimizi:)))) Çok güldük. Neyse bu da bize güzel bir anı oldu....
Lafı çok fazla uzatmadan haydi geçelim mi bu güzel aşk kurabiyelerinin tarifine :)))) 



AŞK KURABİYESİ
Malzemeler: 
2,5 su bardağı un,
110 gr tereyağı,
1 su bardağı şeker,
1 yumurta,
2 çorba kaşığı süt,
1/4 çay kaşığı tuz,
1 pkt vanilya,
1 çay kaşığı kabartma tozu,
kırmızı doğal gıda boyası,



Yapılışı:
Bir kaba un, tuz, kabartma tozunu alıp karıştıralım, bir kenarda bekletelim. Çırpma kabında mikserle yumuşatılmış tereyağı ile şekeri iyice çırpalım. Mikser çalışırken yumurta, süt, ve vanilyayı ekleyip çırpalım. Mikseri düşük hıza alarak un karışımını yavaş yavaş ekleyelim. Hamur haline getirelim. Bu aşamadan sonra elimizle yoğuralım.  Hamuru 2' ye bölelim. Bu kısımda isterseniz tüm hamuru kırmızı gıda boyası ile de renklendirebilirsiniz. Ben bir kısmını beyaz yaptım, diğer kısmına da kırmızı gıda boyası ekleyip (çay kaşığının ucu ile çok az)  yoğurdum. Her iki hamurdan elimize küçük parçalar alıp yuvarlayalım ve merdane yardımıyla açalım. Kalp kurabiye kalıbı ile ( ya da farklı şekillerdeki kalıpla) şekil verelim. Yağlanmış fırın tepsimize dizelim. Önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar yaklaşık 10-12 dk kadar pişirelim. 
Afiyet Olsun...