Sayfalar

16 Şubat 2012 Perşembe

KIZARMIŞ KESME MAKARNA

Klasik makarna yapmaktan sıkıldıysanız ve benim gibi arayış içindeyseniz işte hem görüntüsüyle hem de tadıyla çok güzel bir makarna pişireceğiz bugün. Bunu her zaman yapmak isteyeceksiniz....


Malzemeler:
yarım paket kesme makarna,
3 yemek kaşığı sıvıyağ,

4 su bardağı kadar sıcak su,
tuz,



Hazırlanışı :
Tencereye sıvıyağını ekleyip ısıtalım. Ardından makarnanın yarısını tencereye ekleyip rengi dönünceye kadar kavuralım. Daha sonra kalan makarnayı da ilave edip sıcak suyunu verelim. Yaklaşık 4 su bardağı alıyor. Tuzunu ve isteğe bağlı olarak 1 yemek kaşığı tereyağını da ekledikten sonra şöyle bir karıştırıp 5 dk orta ateşte daha sonra kısık ateşte pişirelim. Ortalama olarak 15 dk da pişiyor...
Afiyet Olsun.....

KARİDESLİ MAKARNA


Malzemeler :
1 pkt burgu makarna,
400 gr kadar dondurulmuş karides,
1 yemek kaşığı domates salçası,

2 yemek kaşığı sıvıyağ,
1 yemek kaşığı tereyağ,
su, tuz, karabiber


Hazırlanışı :
Makarnayı klasik bir şekilde haşlayalım ve suyunu süzelim. Tencereye sıvıyağ , tereyağı alıp ısıtalım. Domates salçasını da ekleyip kavuralım. Süzdüğümüz makarnayı ekleyip baharatları da ekleyip biraz karıştırıp ocağın altını kapatalım. Ayrı bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağ alıp ısıtalım. karidesleri içine ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Pişen karidesleri makarnamız ile buluşturalım ya da servis aşamasında tabağımıza alalım.
Maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Karidesli makarnamız servise hazır.
Afiyet Olsun....

PIRASA KAVURMASI

Daha önce pırasanın baş kısmından portakallı pırasa yapmıştım ve yeşil olan sap kısmı kalmıştı. Ne yapabilirim diye düşünürken kavurmasını yapmak aklıma geldi. Aslında bu yemeğe değerlendirme yemek de diyebiliriz. Dünden ıspanak yemeğimden 3-4 yemek kaşığı kalmıştı. Ziyan olmasın diyerek onu da ekledim. Ortaya harika bir yemek çıktı. Hem besleyici hem de lezzetli. Böyle kalan yemeklerinizi sizler de çeşitlendirerek değerlendirebilirsiniz. Hiçbir şeyi israf etmemek lazım.


Malzemeler :
Yarım kilo pırasanın yeşil sap kısmı,
1 yumurta,
1 havuç,
1 soğan,
zeytinyağı,
yarım paket tavuk bulyon,



Hazırlanışı :
Öncelikle pırasayı güzelce yıkayıp küçük küçük doğrayalım. Soğanı küp küp keselim, havucu rendeleyelim. Tencereye zeytinyağını alalım. Soğanı, havucu, ve pırasayı ekleyip kavuralım. çok az su ilave edebilirsiniz. İyice kavrulan sebzelere bulyonu elimizle ufalayıp üzerine serpiştirelim. Karıştıralım. Daha sonra yumurtayı kırıp kapağı kapalı olarak 3-4 kadar pişirelim. Ocağın altını kapatıp servis tabağına alalım.
Afiyet Olsun....

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI

Biber dolması yaptığımda pişerken evi saran o muhteşem kokusu beni çooook mutlu ediyor doğrusu. Yazın geldiğini anlıyorum sanki :))) Buram buram biber kokan bir mutfak. Pişmesini sabırsızlıkla bekliyorum. Bayılıyorum biber dolmasına. Hele hele kırmızı biber dolması benim favorilerimdendir :))))


Malzemeler:
1 kg dolmalık biber,
2 su bardağı pirinç,
3 domates,
2 soğan,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı biber salçası,(arzuya göre)
yarım demet maydonoz,
yarım demet dereotu,
5-6 dal taze nane,
2 yemek kaşığı sumak veya nar ekşisi,
tuz, karabiber, kırmızı pulbiber,
zeytinyağı,


Hazırlanışı :
Biberler yıkanıp çekirdeklerini çıkartalım. Domateslerin kabuklarını bıçak yardımı ile dolmalara kapak yapmak için keselim. Kalan kısım ince doğranıp harç için ayıralım. Pirinçlerin ölçüsü biberlerin boyutlarına göre farklılık göstereceğinden ilave yada eksiltme yapabilirsiniz. Soğanları rende yapalım. Parmağımızı tuza batırıp biberlerin içlerine sürelim. Bir kabın içine yıkanan pirinçleri, rende soğanı, domatesi, ince kıyım maydanoz ve dereotunu, salçaları, sumak ekşisini,baharatları ve zeytinyağını da ekleyip kaşık ile karıştıralım. Biberlerin içini harç ile dolduralım. Çok fazla da soldurmayın pirinçler şişince taşabiliyor.
Biraz boşluk bırakıp en üste domates ile kapak yapıp tencereye dizelim. Biberler bitene kadar işleme devam edelim. İçimiz kalırsa ev de kabak, patlıcan, soğan, domates ne varsa onlarla da dolma yapabilirsiniz.
Ayrı bir kabın içine 1 tatlı kaşığı domates salçası biraz tuz ve su ilave edip karıştıralım. Dolmaların yarısına gelecek şekilde tencereye dökelim. En son üzerine zeytinyağı hafifçe gezdirelim ve kısık ateşte yaklaşık 25 - 30 dk kadar pişirelim. Biberler renk değiştirip yumuşağıdığında ocağın altını kapatalım.

NOT: Yanına da sarımsaklı cacık nasıl da yakışıyor:))))))

Afiyet Olsun:)))))))