Sayfalar

16 Şubat 2012 Perşembe

KABAK GRETAN


Malzemeler :
2 parça tavuk eti,
4 kabak,
2 yeşil biber,
1 soğan,
2 havuç,
1 tutam maydanoz yada dereotu,
1 yemek kaşığı domates salçası,
karabiber, kırmızı pul biber, tuz,
zeytinyağı,


Beşamel Sosu İçin:
1 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı un,
karabiber,
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 fiske tuz



Yapılışı :
İç harcı hazırlamak için, tavuk etlerini küçük küçük keselim. Tavaya yağı koyup tavukları suyunu salıp çekene kadar soteleyelim. Soğanı küp küp kesip, biberi de doğrayıp ilave edelim. Havuçları ben küp küp doğradım isteğe göre rende de yapılabilir. Havuçları da ekleyelim tavaya. Domates salçasını da ekleyip kavuralım. Çok az su ilave edip biraz daha kavuralım.Tuzu, karabiberi, pul biberi de ekleyip 2 dk daha kavurup ocağın altını kapatalım. İç harcımız hazır.
Kabakları boydan 2 ye kesip içini kaşık ile oyalım. Tancereye su koyup kabakları 10-15 dk haşlayalım.(Kontrollü olsun yoksa dağılabilir.) Kabakları tencereden alıp borcama dizelim. İçlerine hazırladığımız haçtan paylaştıralım.
Beşamel sos için: küçük bir tencereye unu alalım yağ ile kavuralım. Üzerine soğuk sütü ekleyip tel çıpıcı ile sürekli karıştıralım. Topaklanmasın. Kıvam alınca karabiber ve tuzunu ekleyelip ocağın altını kapatalım.
Hazırladığımız beşamel sosunu da kabakların üzerine döküp önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dk pişirelim.
Afiyet Olsun...

KABAK KALYESİ


Malzemeler :
2 kabak,
2 domates,
2 soğan,
5-6 diş sarımsak,

tuz zeytinyağı,

Hazırlanışı :
Önce tüm malzemelerimizi güzelce yıkayıp suyunu süzdürelim. Yayvan bir tencereye önce halka halka doğradığımız soğanları, üzerine yine halka doğranmış kabaklarımızı ve en son olarak da kabukları soyulmuş halka doğranmış domateslerimizi yerleştirelim. Sarımsakları da 2' ye kesip onları da yerleştirelim. Üzerine hafif tuzunu atıp zeytinyağı gezdirelim. Kısık ateşte sebzelerin kendi suyu ile 25-30 dk kadar pişirelim.
Servis yapmadan önce isteğe göre üzerine ince kıyılmış dereotunu serpelim.
Yemeğimiz servise hazırdır.

Afiyet Olsun...
NOT: Sebze miktarlarını kendi tencerenize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz. Pratik ve lezztli bir yemektir...

DOMATES SOSLU SEBZE KIZARTMASI


Malzemeler :
3 kabak,
2 patates,
2 havuç,
Sosu için:
3 domates,
1 sarımsak,
zeytinyağı,
tuz, karabiber


Kızartmak için:
sıvıyağ



Hazırlanışı :
Kabakları yıkayıp fazla suyunu havlu kağıt yardımıyla alalım. Sebze soyucu ile kabuklarını sıyıralım. Küçük küçük doğrayalım. Patateslerive havuçları da küçük küpler şeklinde keselim. Tavaya yağı alıp kızartalım. Fazla yağını almak için nette bir blogda görmüştüm. Bende aynı şekilde yaptım. Tel süzgeç yardımıyla ya da benim bir aparatım var onunla yaptım yağını süzdürelim. Ayrı bir kapta zeytinyağını alalım sarımsağı küçük doğrayıp soteleyelim sonra rendelediğimiz domateslerimizi ekleyip kavuralım. En son tuzunu karabiberini de ekleyip sosu hazır edelim.
•Servis aşamasında tabağımıza şık sunumla servis yapalım :))))
•Afiyet Olsun.....



ZEYTİNYAĞLI BAKLA

Bakla yemeğini isterseniz salçalı olarak da yapabilirsiniz. Ben annemden hep böyle yediğim için böyle daha çok seviyorum. Dereotu koymayı atlamışım ama koyunca çok farklı güzel bir tadı oluyor. Üzerine de sarımsaklı yoğurt gezdirilirse tadı bir kat daha artıyor...


Malzemeler:
1 kg taze bakla,
2 orta boy soğan,
1-2 adet taze soğan,

yarım demet dereotu,
1 kesme şeker,
1 tutam tuz,
2 yemek kaşığı un,
yarım limon suyu,
zeytinyağı,
su,


Hazırlanışı :
Bir kabın içerisine 1 yemek kaşığı un, tuz ve yarım limon suyu sıkalım. Ayıklanıp kesilen baklaları kararmamaları için bu suyun içine atalım. Soğanı ve taze soğanı küçük küçük kesip tencereye alalım. Baklaları da beklettiğimiz sudan çıkartıp bir su yıkayıp soğanların üzerine ekleyelim. 1 yemek kaşığı unu, tuzu, ve ince kıyım dereotunu da ekleyip üzerine zeytinyağı gezdirelim. Çok az da su ilave edip kısık
ateşte yaklaşık 30-35 dk kadar pişirelim.
Yemeğimiz servise hazır :)))
Afiyet olsun.