Merhabalar,
Yoğunluktan koşuşturmacalardan bu ara pek tarif ekleyemiyorum sayfama.
Bu sene bizim prenses 1. sınıf.... Daha bir telaşlı, yoğun geçiyor günlerimiz. Beslenmesiydi, dersiydi, okumasıydı derken zamanın nasıl geçtiğini hiç anlamıyorum inanın. Bir bakıyorum ki akşam oluvermiş :)
Tariflerimin fotoğrafları birikti birikmesine ama pc başına geçip de onları aktarmak, düzenlemek, tarifi yazmak gerekiyor... Bunlar da oyalıyor gerçekten. Ciddi zaman harcamak gerekiyor. Vakitsizlikten olmuyor benim de bir türlü :)
Neyse ki az önce evdeki sessizliği fayda bilip oturdum pc başına ve yazmaya karar verdim.
Bu akşam size nefis bir kurabiye tarifimi paylaşıcam sizlerle, pekmezli kurabiye ..
İçine isterseniz hiç şeker ilavesi yapmaya dabilirsiniz ama ben eklemeyi daha uygun buldum. Her iki türlü de denemiş biri olarak kurabiyenin biraz tatlı olması gerektiğine kanaat getirdim.
Gayet sağlıklı ve lezzetli bir kurabiye...
Mutlaka deneyin isterim, çocuklarınıza pekmezi bu şekilde de yedirme fırsatınız olucak üstelik...
Bu arada sizlere çok güvendiğim bir markadan bahsetmek istiyorum.
Yenigün Gıda.....
1914 yılında kurulan bu firma bugüne kadar 4 nesildir aynı lezzetleri koruyarak Antalya’da faaliyetine devam etmekte. Şu anda 10000 m2 lik kapalı alana sahip bir tesiste ve ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ile HACCP Gıda Güvenliği Sistemi standartlarına uygun olarak üretim yapmaktadır. Üretmiş olduğu yüksek kalite düzeyindeki farklı reçel çeşitleri ile, yıllardır reçel sektöründe saygı duyulan kuruluşlarından biri olarak bilinmektedir. Yenigün Gıda’nın önemli özelliklerinden birisi de, Antalya’nın hediyelik lokumları, ev tipi turşuları, bilhassa Antalya'nın biberiye turşusu, doğal pekmezleri gibi beğenilen yöresel lezzetlerini Türkiye ve Dünya pazarında seçkin noktalara ulaştırmasıdır. Yenigün Gıda, üretiminin %30 unu Avrupa ülkeleri ve Avustralya, Amerika gibi çeşitli ülkelere ihraç etmektedir. Firma yenilikçi yönü ile Türkiye’de ilk olan ürünler ortaya çıkarmakta , sektörde yeni kategori yaratan ürünlerle , her yıl yeni çeşitler mutlaka portföye eklenmektedir.
Firma yetkilisi sevgili Erdinç bey ile görüşmeler yaptık, firma hakkında bilgiler edindim.
Ürünlerini bizzat denedim,
Pekmezi inanınmaz güzel, yoğun bir kıvamda, ekmeğe sürmelik hatta :)
Reçelleri de doğal, organik ve sertifikalı hepsi.. Meyve ve meyve suyundan üretilmiş.
GDO, yağ, gluten, glikoz, tatlandırıcı, koruyucu ve renklendirici içermiyor.
Ben bu tarifimde üzüm pekmezi kullandım, kurabiyeme hem renk olarak güzellik kattı hem de tat olarak lezzetlendirdi.
Diğer ürünlerle ilgili fikirlerimi, ürünleri kullandıkça yorumlayıp sizlerle paylaşacağım.
Pekmezli Kurabiye tadına bakanlardan tam not aldı, hem sağlıklı hem lezzetli...
PEKMEZLİ KURABİYE
Malzemeler:
100 gr. tereyağı,(oda ısısında bekletilmiş)
1 yumurta,
1 tatlı kaşığı Kenton kabartma tozu,
1 tatlı kaşığı tarçın,
1/2 su bardağı Yenigün üzüm pekmezi,
1 yumurta,
1 tatlı kaşığı Kenton kabartma tozu,
1 tatlı kaşığı tarçın,
1/2 su bardağı Yenigün üzüm pekmezi,
1/2 su bardağı Kenton pudra şekeri,
1 su bardağı Kalecik un,
1 + 1/2 su bardağı Kalecik tam buğday unu
1 su bardağı Kalecik un,
1 + 1/2 su bardağı Kalecik tam buğday unu
Yapılışı:
Öncelikle kabımıza tereyağı, yumurta, tarçın, Yenigün Üzüm Pekmezi ve Kenton pudra şekerini alıp karıştıralım. Sonra ayrı bir kapta elediğimiz Kenton kabartma tozunu ve Kalecik unları harmanlayalım. Karıştırma kabına yavaş yavaş un karışımını ilave edip yoğuralım. Ele yapışmayan kıvama gelen hamurumuzu strecleyip yaklaşık 30 dk buzdolabında bekletelim. Fırını önceden 180’C ayarlayalım. Dinlenen hamuru çıkartıp tezgaha hafif un serpiştirerek merdaneyle 1 cm kadar açalım. Benim yaptığım gibi kurabiye kalıplarıyla ya da elimizle yuvarlayarak şekil verelim. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 15 dk alt tabanı altın rengine dönene kadar pişirelim.
Süre sonunda fırından çıkartıp ılımasını bekletelim.
Afiyet Olsun.
Öncelikle kabımıza tereyağı, yumurta, tarçın, Yenigün Üzüm Pekmezi ve Kenton pudra şekerini alıp karıştıralım. Sonra ayrı bir kapta elediğimiz Kenton kabartma tozunu ve Kalecik unları harmanlayalım. Karıştırma kabına yavaş yavaş un karışımını ilave edip yoğuralım. Ele yapışmayan kıvama gelen hamurumuzu strecleyip yaklaşık 30 dk buzdolabında bekletelim. Fırını önceden 180’C ayarlayalım. Dinlenen hamuru çıkartıp tezgaha hafif un serpiştirerek merdaneyle 1 cm kadar açalım. Benim yaptığım gibi kurabiye kalıplarıyla ya da elimizle yuvarlayarak şekil verelim. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 15 dk alt tabanı altın rengine dönene kadar pişirelim.
Süre sonunda fırından çıkartıp ılımasını bekletelim.
Afiyet Olsun.
Not: Servis aşamasında üzerine pudra şekeri serpiştirebilirsiniz.
çok hoş gözüküyorlar canım ellerine sağlık :)
YanıtlaSilteşekkürler canım :)
SilOldukça besleyici bir kurabiye tarifi not ettim,teşekkürler.
YanıtlaSilkesinlikle öyle, hem sağlıklı hem lezzetli :)
SilEllerinize sağlık,
YanıtlaSilBen de pekmezli kurabiyesi çok beğeniyorum ama pekmezi içine koyup pisirmek yerine fırından çıkınca ıslatmak için kullanıyorum.
Bunu da tavsiye ederim harikadır.
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler...
o da güzel bir yöntemmiş :))
Silbir sonrakine ıslatarak deniycem bende...
sevgiler,
Görselleri iştah açıcı emeğinize sağlık:)
YanıtlaSildakikalarımı alan fotolar :)))
Silyapmak değil de şu fotoğrafları çekmek asıl iş :)))
beğendiyseniz ne mutlu bana
sevgiler, Süslü Püslü :)
Merhaba blogunu çok beğendim. Bende kendi sitemde bir çekiliş düzenliyorum katılmak istersen beklerim.
YanıtlaSilhttp://www.selmamutfakta.com/2016/02/bloggerlara-ozel-cekilis.html
Merhabalar,
SilHoşgeldiniz sayfama Sema hanımcım :)
sayfanıza geliyorum hemen....