23 Ocak 2013 Çarşamba
FRAMBUAZLI YAŞ PASTA
Merhabalar,
Bugün peygamberimizin doğum günü. Bu gece duaya açılacak eller, kalpler nurla dolacak. Allah hepimizin gönlüne göre versin inşallah. Kalbimizden sevgiyi, merhaneti eksik etmesin...
Hepinizin Mübarek Mevlid Kandili kutlu olsun. Tüm dualarımız kabul olsun inşallah.
Bekleyen tarif sayısı bir hayli fazla. O yüzden yavaş yavaş yayınlamaya başlıyorum. Fırsat olmuyor bazen. arşivde beklemek zorunda kalıyorlar...
Bu pasta da geçen hafta eşimin doğum günü için hazırladığım bir pasta. Tarifi sevgili Müberra'dan aldım ve ilk denememdi :) Benim kelepçeli kalıbım biraz daha büyüktü ve 3 kat değil 2 kat yaptım pastamı :)
Kreması ve pandispanyası herkes tarafından çok beğenildi.
Bakalım sizler nasıl bulacaksınız :)))
İşte tarifi,
Malzemeler:
4 adet yumurta,
3 kahve fincanı un,
3 kahve fincanı şeker,
1 pkt kabartma tozu,
1 pkt vanilya
Islatmak için:
1 su bardağı ılık süt
Kreması:
4 su bardağı süt,
3 çorba kaşığı tepeleme nişasta,
2 çorba kaşığı tepeleme un,
1 yumurta sarısı,
1 çay bardağı toz şeker,
200 ml krema (1 kutu) ,
50 gr Dr Oetker böğürtlenli sos
Arasına:
300 gr dondurulmuş frambuaz,
1 çorba kaşığı şeker,
bir avuç damla çikolata,
Üzeri için:
80 gr bitter çikolata
10-15 adet frambuaz
Yapılışı:
Öncelikle pandispanyamızı hazırlayalım. Cam bir kaseye yumurta ve şekeri alıp iyice rengi açılana kadar 5-6 dk çırpalım. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip 1 dk daha karıştıralım.
Kelepçeli kek kalıbımızın tabanına yağlı kağıt serelim. Kalıbın yanlarına çok az margarin sürüp un serpelim. Karışımı kalıba dökelim ve kalıbı sert bir zeminde kekin içindeki havayı çıkartmak için bir kaç kez vuralım.
Bu şekilde pandispanyanızın eşit olarak kabardığını göreceksiniz....
Önceden ısıttığımız fırında 175 ' C de yaklaşık 40 dk pişirelim. İlk 30-35 dk fırın kapağını kesinlikle açmayın yoksa pandispanyanız çökebilir.
Pişip pişmediğini ise kürdan testinden sonra anlayabilirsiniz. Fırından çıkarttığımız pandispanyamızı 5 dk sonra kalıbımızdan ayıralım. Sıcak kalıpta bekleyen pandispanya da çökme yapabiliyor...
Şimdi kremamızı hazırlayalım.
Tencereye süt, nişasta, un, yumurta sarısı ve şekeri alıp tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak pişirelim. Üzeri göz göz olunca ocaktan alalım ve arada üzeri kaymaklanmaması için karıştıralım.
200 ml kremayı mikserle iyice çırpalım içine Dr Oetker böğürtlen sosu döküp tekrar karıştıralım. Daha önceden hazırladığımız ve soğumaya başlayan kremamızın içine bu karışımı da ekleyip iyice karıştıralım. Dondurucuda 15 dk kadar bekletelim.
Pandispanyayı servis yapacağımız tabağa kelepçeli kalıbın sadece kelepçesini yerleştirelim. Pandispanyamızı enlemesine 2' ye keselim.
İlk parçayı kelepçenin içine yerleştirelim ve yarım bardak süt ile her yerini nemlendirelim. Üzerine kremadan sürelim. Frambuazlı şeker karışımında bir miktar ve bir avuç ta damla çikolata gezdirelim. Sonra pandispanyanın diğer katını da yerleştirelim. Kalan süt ile yine bu katı da nemlendirelim. Kremadan sürelim. Bu şekilde buzdolabında 15 dk kadar bekletelim. 80 gr. bitter çikolatayı rendenin iri tarafında rendeleyelim. Kelepçeyi pastadan yavaşça ayırıp üzerine ve yanlarını çikolata ile kaplayalım. Frambuaz ile süsleyelim.
2-3 saat kadar yine buzdolabında bekletelim ve servis yapalım.
Afiyet Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor :) Senin de kandilin mübarek olsun :)
YanıtlaSilGörünüşü muhteşem olmuş.. Tadıda mutlaka öyledir.. Ellerine sağlık.. Sevgilerimle..
YanıtlaSilBoşnak Kızı biz kremanın tadına bayıldık :)) mutlaka denemelisin canım.
YanıtlaSilOya hanımcım çok teşekkürler...
Hayırlı kandiller tekrar :)
Sevgiler...
Ellerine sağlık canım. Pasta harika görünüyor.
YanıtlaSilHayırlı kandiller..
Frambuaz benim kızların vazgeçilmez lezzetidir. Ellerinize sağlık. Çok nefis görünüyor. :)) Hayırlı kandiller.
YanıtlaSilellerinize sağlık :) çok lezzettli görünüyor. tarifi aldım...
YanıtlaSilHayırlı kandiller canım.Ellerine sağlık ağzınızın tadı hep bal şeker olsun..Ellerine sağlık..
YanıtlaSilfatoşcum ellerine sağlık pastan harika görünüyor hayırlı kandiller canım sevgilerimle:)
YanıtlaSilnefis gözüken bir pasta ,kandilin kutlu olsun canım
YanıtlaSilAmin hepimizin kandili mübarek olsun. ALLAH dualarımızı kabul etsin...
YanıtlaSilDeğerli yorumlarınız için çok teşekkürler, gerçekten çok güzel bir pastaydı hem yumuşak hem lezzetli :))
Sevgiler...
İştahım kabardı yaaa geldiğimde isterimmm canım ellerine sağlık sevgilerimle ;)))
YanıtlaSilcanım. Allah tekrarını göstersin. Pasta süper. Herşey süper. Sağlıcakla kal.
YanıtlaSilHamarat arkadaşım ellerine sağlık. Pasta bir harika görünüyor.Tariften anladığım kadarıyla tadı da muhteşem.....Geçmiş kandilini de bu vesileyle kutluyorum canım.....
YanıtlaSilNigarım ne demek elbette yaparım canım benim :))))
YanıtlaSilNursevin ablacım amin ... Çok teşekkürler, sevgiler :)
Saniyem çok sağol canım :) Evet eşim tadına bayıldı gerçekten güzeldi :)))
Öpüyorum canım.. Haaa unutmadan kızlarla bir hafta sonu bende toplanalım diyorum. Senide bekliyorum canım :)
Sevgiler...